ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

HEXPOL:s koncernchef slutar

Styrelsen i HEXPOL AB (publ) och Mikael Fryklund har enats om att gå skilda vägar.

”Det är flera omständigheter som lett fram till denna förändring. Utvecklingen i koncernen, främst avseende försäljnings- och resultattillväxt, som tyvärr inte har motsvarat våra förväntningar den senaste tiden.

Jag vill tacka Mikael för hans lojala och dedikerade arbete sedan 2017 och under denna tid har bland annat flera välskötta och väldisponerade företagsförvärv genomförts” säger styrelsens ordförande Georg Brunstam.

Rekrytering av en ny koncernchef kommer att påbörjas omgående.

Under tiden kommer CFO Peter Rosén att vara tillförordnad VD i HEXPOL AB (publ) med daglig support av Georg Brunstam som under denna tid kommer att agera som arbetande styrelseordförande.

För ytterligare information kontakta:

Peter Rosén, Ekonomi- och finanschef/ IR-ansvarig
Tel: +46 (0)73 6564934

Georg Brunstam, Styrelsens ordförande
Tel: +46 (0)40 25 46 60

 

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsbranschen, transport-, energi-, olje- och gassektorn, konsumentsektorn, kabelindustrin, tillverkare av medicinteknik, tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens försäljning 2019 uppgick till 15 508 MSEK. HEXPOL-koncernen har cirka 5 100 anställda i fjorton länder. Ytterligare information finns på www.hexpol.com.

Detta pressmeddelande utgör sådan information som HEXPOL AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 14 februari 2020 kl. 11:45.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer