Annons

KPMG Sverige först ut i lanseringen av unikt molnbaserat revisionsverktyg

Tillsammans med kollegorna i Finland är KPMG Sverige först ut av alla KPMG-länder med implementeringen av ett nytt molnbaserat revisionsverktyg. Verktyget har fått namnet NASAA vilket står för Nordic Automated Standardized Audit Approach.
– Ingen annan av ”Big 4” kan i dagsläget erbjuda sina klienter och revisorer något liknande, säger Stefan Andersson, Head of Development SME, som projektlett satsningen och samarbetet med KPMG Finland.

Stefan Andersson KPMG Sverige och Pertti Ojala KPMG Finland

Föregångsland i KPMG-nätverket
Sverige och Finland tar lead i utvecklingen och implementeringen av NASAA som kommer att ersätta en stor del manuella granskningsinsatser med en mer automatiserad process. Verktyget kommer att bidra både till en ännu bättre revisionskvalitet och en ökad effektivitet.

– Med det nya verktyget kommer KPMG:s revisorer att kunna erbjuda sina klienter ytterligare värde av revisionen vilket ger kunden fler insikter.

– Detta är extremt stort. Den innovativa nyutvecklingen i Sverige och Finland får nu effekter globalt. De andra KPMG-länderna kommer snart att följa efter. Arbetet drivs för övrigt vidare av Norge. Tillsammans har de nordiska länderna verkligen gjort stor skillnad för den globala firman, säger Stefan Andersson.


KPMG Lighthouse bakom den digitala utvecklingen
I och med KPMG Sveriges Lighthouse-satsning – som är en del av KPMG:s globala satsning på expertkompetens inom digitala lösningar och avancerad data-analys – så har KPMG till största delen kunnat hantera allt själva. Nästan ingen extern kompetens för utvecklingen av NASAA har behövts ta in, vilket i sig är unikt.

– Vi sitter idag på en otrolig kompetens ”in house”. Tack vare vårt digitala fokus har vi kunnat använda oss av egna resurser för att utveckla det nya verktyget, säger Stefan Andersson.

– Vi är otroligt stolta att tillsammans med KPMG Finland gå först i ledet. Satsningen bygger på fantastiskt teamwork och det känns extra roligt att vi kunnat göra även den tekniska utvecklingen på egen hand. Som företag och som bransch är vi uppe i en spännande förändring som i slutändan skapar mervärde både för våra kunder och medarbetare, säger Patrik Anderbro, VD på KPMG Sverige.

 

Stefan Andersson, Head of Development SME, KPMG Sverige, stefan.andersson@kpmg.se.

Lina Lindahl, presskontakt, KPMG Sverige, lina.lindahl@kpmg.se.

 

Lina Lindahl
Presskontakt
lina.lindahl@kpmg.se

Om KPMG
På KPMG arbetar vi tillsammans med våra kunder för att skapa trygghet och bidra i förändring. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 207 000 specialister i 154 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med 1 500 medarbetare över hela landet.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?