Scandlines has chosen and implemented Nowhere Networks internet solution on its entire fleet

The German-Danish shipping company Scandlines has chosen Nowhere Networks as its strategic supplier for fast internet for its Baltic Sea fleet. The green and innovative ferry operator has now connected its entire fleet with Nowhere Network's internet solution.

For some time Scandlines looked for a better and more stable internet solution for its fleet to replace its current setup. After a period of evaluation it chose Nowhere Network’s complete internet solution for maritime use which the company has now implemented on its entire fleet.

”We have implemented Nowhere Networks solution on our fleet of eight ships and it has lived up to our high demands. Nowhere Networks has kept its promises on speed and quality. We are glad that we chose this solution and feel confident that Nowhere Networks will continue to live up to our expectations,” says Morten Hald Nielsen, Senior Vice President, IT at Scandlines Danmark ApS

“To be able to count Scandlines, one of the largest ferry operators in Northern Europe, to our list of customers is really fantastic. It is further evidence that what we are doing brings great value to our customers. Our full service concept, which includes a complete solution for long range internet connectivity, 24 hours a day, 365 days a year, is setting a new standard within the maritime industry in Europe,” says CG Sänne, Deputy CEO, Nowhere Networks.

Scandlines

Scandlines stands as a symbol of a historical and close cooperation between Denmark and Germany. Scandlines runs two ferry routes with high capacity and frequency as well as with a green vision for the future. The core business is to provide an efficient and reliable transport service for both passengers and freight customers. The main focus for all activities in Scandlines is to create value for our customers on board the ferries as well as in our shops. With more than 41,500 departures on eight ferries, in 2019 Scandlines transported 7.2 million passengers, 1.7 million cars and around 700,000 freight units and 34,000 busses on the routes Puttgarden-Rødby and Rostock-Gedser.

Nowhere Networks

Nowhere Networks is a leading, fast-growing Swedish high-tech company that develops its own cost-effective internet broadband solution for the shipping industry. The business concept is to provide internet connection with higher speed and higher quality to ships, at a significantly lower cost compared to older systems / other available solutions in the market. The technical solution consists of a radio communication solution with built-in antenna tracking technology that automatically communicates wireless signals from ship to land and keeps the vessels connected at all times. Our intelligent cloud-based software platform scales to over 10,000 vessels and enables automated control and automatic resource optimization of the solution.

For more information:

Scandlines

Jan Valbak, Head of IT Infrastructure Scandlines Danmark ApS

Email: jan.valbak@scandlines.com

Mobile:+45 60 39 36 39

Nowhere Networks

CG Sänne, Deputy CEO, Head of Sales and Marketing

Mail: cg.sanne@nowherenetworks.com

Mobile: +46 708122333 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Range RoverAnnons

Laddad för långresor

Laddhybriderna har tagit ett stabilt grepp om den svenska bilmarknaden.

Ett av de bilmärken som ligger långt framme är brittiska Land Rover.

2020 är året när laddbara bilar på allvar började breda ut sig på de svenska vägarna. Hittills i år har 77 000 laddbara bilar registrerats, vilket gör att andelen nyregistrerade laddhybrider ökat med hela 158 procent jämfört med 2019. 

Enbart under november månad motsvarade hybridmodellerna 38,7 procent av samtliga nyregistreringar av personbilar i Sverige. Det visar att försäljningen av laddbara bilar nu är större än både bensin- och dieselbilar.

Tweed och teknologi

Det brittiska bilmärket Land Rover står med bakhjulen fast förankrade i en tradition där bra komfort och trygg fyrhjulsdrift alltid har varit en framgångssaga.

Samtidigt snurrar framhjulen nyfiket mot den nya tidens smarta och säkra suv, klädd i lika delar elegant brittisk tweed och teknologi.

Den snabba och stora efterfrågan på laddhybrider gör nu att hela bilmärkets Range Rover-familj i dag även finns med förfinad elkraft.  En av modellerna är Range Rover Evoque, som med sina läckra linjer blivit en ständigt återkommande prisvinnare sedan den första gången introducerades för exakt tio år sedan.

Modellen som gillar både stad och landsbygd

Hybridversionen Range Rover Evoque PHEV lanserades tidigare under året. Med den här plug in-hybriden går det att rulla upp till 55 kilometer på ren eldrift. 30 minuter tar det sedan för att ladda batteriet upp till 80 procent med hjälp av en DC-snabbladdare. 

Allt om Range Rovers elkraft här 

Genom att kombinera den klassiska förbränningsmotorn med en modern elmotor skapas en dynamik ur det bästa av två olika tekniker. I standardkörläget kombineras bensin- och eldrift. I EV-läget rullar Range Rovern på ren eldrift. Övergången mellan motorerna sker i det närmaste sömlöst – och gör att Range Rover Evoque PHEV med sin fyrhjulsdrift glider fram på både snöfria stadsgator och över decimeterdjupa vita vintervidder. Alldeles oavsett om du väljer att köra mer eller mindre ljudlöst.

Land Rover erbjuder en mängd olika alternativ för laddning, antingen om du parkerar hemmavid eller är på väg runt riket. Med en mode 2-laddkabel görs den längre fulladdningen över natten, och med en installerad laddbox därhemma nås full laddning efter bara drygt två timmar.

Vanliga frågor och svar om hybridbilar 

Sofistikerat kraftfull

När det kommer till kombinationen kraftfullhet och nyskapande har Range Rover Sport blivit en ikonisk modell ända sedan lanseringen för 16 år sedan. 2018 rullade den första gången ännu tydligare mot framtiden som plug-in hybrid. 

Innanför ett sofistikerat yttre väntar 404 hästkrafter i ett sportigt paket – fördelade på bensinmotorns 300 hk i kombination med en elmotor på 85 kW. Elmotorn ger upp till 51 kilometer utsläppsfri bilkörning. 

I standardutrustningen på hybridmodellen av Range Rover Sport ingår bland annat ett Drive-paket som innehåller en rad funktioner för att göra vinterresan både tryggare och säkrare; som trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln och avläsare av vägskyltar. 

Uppvärmd framruta och uppvärmd ratt är några andra detaljer som är med och skapar den ombonade känsla det är att ta plats och sjunka ner i förarsätet på väg mot ännu en resa.

Komponenter som kvalitet, komfort och köregenskaper genomsyrar både Range Rover Sport PHEV och Range Rover Evoque PHEV. Just nu erbjuds många specialpaketerade Signature-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen här för privatpersoner 

Mer om kampanjen här för företag 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?