Annons

Bitcoin & Ethereum rusar efter nyheter, rapporterar Valutahandel

Både Bitcoin och Ethereum sticker rejält efter flera spännande nyheter. Valutahandel.se analyserar orsakerna till uppgången på drygt 160% för Bitcoin och 449% för Ethereum i år.

Bitcoin är bara några procent från den högsta kursen någonsin. Många frågar sig vad som hänt på kryptomarknaden som lett fram till den enorma uppgången i år.

Valutahandel.se som analyserar både valuta- och kryptomäklare har noterat en stark uppgång i antalet nya aktörer det senaste året.

Den populära betalningstjänsten Paypal, som har ungefär 350 miljoner användare, gick ut med att de tillåter sina kunder att växla till de vanligaste kryptovalutorna från vanliga valutor som svenska kronor, euro eller dollar.

Initialt så är det dock endast amerikaner som tillåts använda betaltjänsten, men en utrullning till Sverige väntas under våren 2020.

Ett stort antal amerikaner har redan använt tjänsten och mängder av nya intressenter kommer varje dag. Enligt Pantera Capital så leder detta redan till att Paypal köper ungefär 70% av alla nypräglade Bitcoin. Hur länge nyhetens behag leder nya kunder till kryptovalutor är dock svårbedömt. Valutahandel har gjort en recension med en översikt av alla PayPal mäklare på https://www.valutahandel.se/betalmetoder/paypal/.

Den senaste tidens kryptorally drivs förutom Paypal även av teknisk analys, som indikerat en uppgång under flera månader. Osäkerheten kring det amerikanska valet är en annan orsak till att många valt en alternativ safe heaven valuta istället för dollarn. Amerikanska GSA (General Services Administration) skickade idag ut ett brev till Biden för att hantera övergången.

Trump säger samtidigt ja till att överlämna ledningen till Joe Biden i början av januari 2021. På samma gång så är åtskillinga investerare och privatpersoner rädda att missa rallyt för kryptovalutorna. Med de låga insättningarna som krävs för att komma igång så är det ett stort antal som väljer en crypto exchange, medan andra istället hellre kör ren trading med kortare tidshorisont. "Det noteras att intresset för kryptovalutor har ökat avsevärt de senaste året", menar Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se. 

 

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera