1515
Annons

Miljardrullning hos lotterierna denna vecka

Det amerikanska lotteriet US Powerball, kommer den här veckan att ha en jackpot värd över 1,7 miljarder kronor. Samtidigt erbjuder Mega Millions, också från USA en jackpot i liknande storlek, medan det populära europeiska lotteriet Euromillions dessutom erbjuder en så kallad superdragning som också är värd upp mot 1,7 miljarder kronor. Skulle ingen ta hem jackpotten så stiger summan ytterligare.

”Alla dessa jackpottar är häftiga i sig,” säger John Ryott hos theLotter, ledande inom lottobetting. “Att de nu sker så många dragningar samtidigt med dessa enorma jackpottar är spännande.”

”Utöver megajackpottarna på andra sidan Atlanten ser vi också fram emot Euromillions jackpot, Det vore fantastiskt kul om en svensk skulle vinna någon av dessa storvinster genom att betta på utgången av lotterierna” 

Steve och Lenka Thomson vann en av Euromillions superdragningar förra året och de berättade nyligen vad vinsten hade betytt för dem, läs gärna mer här: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/euromillions-winner-keeps-incredible-promise-23006982 

För mer information om aktuella lotterier och jackpots runt om i världen så kan man besöka www.thelotter.se

För mer information kontakta:

John Ryott, theLotter
Mobil +46 70 910 75 47
Johnr@Lotto-direct.com

Om theLotter

theLotter.se drivs av Lotto Direct Limited, registrerat företag på Malta (registreringsnummer: C77583), med huvudkontor i The Bunker, Triq Il Furnar, QRM 3506, Qormi, Malta. Lotto Direct Limited är licenserad och reglerad av Spelinspektionen (licens: 18Li2438, utgiven 08/06/2020). 18 år+ | Regler och villkor gäller | stodlinjen.se | Spela ansvarsfullt

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Hjälpen som många banker missar: ”Med EKN kan de se bredare på exportbegreppet”

Många tror att företag måste exportera för att ta del av olika exportstöd. Men faktum är att till exempel EKN, Exportkreditnämnden, räknar in alla bolag som bidrar till svensk export – och det inkluderar även underleverantörer till exportföretag. Så här kan bankerna möjliggöra fler affärer.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering 

EKN hjälper varje år hundratals svenska exportföretag till säkrare och bättre exportaffärer. Myndigheten gör det till exempel genom att dela bankens risk när företag behöver låna pengar, men också genom att utfärda olika typer av motgarantier. Och företagsrådgivarna på bankerna är bra på att inkludera EKN i sina kundrelationer – utom på ett område.

– Det är många som har missat att vi på EKN även finns till för underleverantörerna. Den lilla mekaniska verkstaden som säljer till ett exportföretag kan alltså också få en EKN-garanti, förklarar Håkan Bäckström, regionansvarig på EKN.

Tänk bredare och gör fler och bättre affärer

För banken finns det en klar fördel att använda EKN:s garantier – de kan helt enkelt säga ja till fler kunders finansieringsbehov.

– Med EKN kan banken se bredare på exportbegreppet och på så sätt göra fler och bättre affärer. Och alternativet är ju kanske att din kund måste säga nej till en stor affär, eller att de rent ut av går till en annan bank. 

Men vad räknas då egentligen som en underleverantör till exportindustrin? Håkan Bäckström säger att man inte ska stirra sig blind på siffror eller procent, utan i stället titta på verksamheten.

Bidrar affären till export?

– När ett företag vill ha en utökad kredit eller en bankgaranti för en specifik affär så är det ju lätt att ta reda på om den affären i nästa led är en exportaffär. Och gäller det en löpande rörelsekredit så får man titta på vilka företagets kunder är och hur de i sin tur exporterar. Den viktiga frågan att ställa sig är om affären eller företaget i stort bidrar till svensk export, förklarar Håkan Bäckström.

Om du är företagare – eller företagsrådgivare på en bank – och känner dig osäker på vad som krävs för att får ta del av EKN:s exporthjälp, så tipsar Håkan Bäckström om att kontakta EKN med sin fråga.

– Vi svarar på de här frågorna varje dag. Så ring oss och kolla läget, vi hjälper er hela vägen fram.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering 

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?