Annons

Kvartalsrapport för perioden 2020-07-01 – 2020-09-30 (Q1)

  • Nettoomsättningen i koncernen uppgick till 366 240 tkr (106 967tkr) 
  • Resultatet i koncernen uppgick till 2 373 tkr (15 785 tkr) 
  • Resultat per aktie uppgick till 0,04 kr 
  • Vid periodens slut uppgick likvida medel i koncernen till 362 tkr (3 462 tkr) 
  • Vid periodens slut uppgick finansiella tillgångar till 113 965 tkr (98 082 tkr) 
  • Antalet stamaktier vid periodens slut uppgick till 53 616 547 st

Koncernchefen har ordet
Bolaget har under första kvartalet varit väldigt aktiv med sin förvaltningsverksamhet vilket i sin tur har resulterat i betydligt ökade intäkter i jämförelse med föregående år. Samtidigt har marknaden varit väldigt volatil men trots det har vi lyckats göra ett större antal finansiella transaktioner med positiva resultat. Vår förhoppning var att leverera ett något högre rörelseresultat på sista raden men från koncernledningens sida är vi nöjda med första kvartalets prestation.
 

Resultatutveckling för första kvartalet
Under perioden 1 juli 2020 till 30 september 2020 ökade bolaget både sina intäkter och ett förbättrat bruttoresultat. Intäkterna blev totalt 366 Mkr och hade ett bruttoresultat på 9,4 Mkr jämfört med förgående år som var på 5,4 Mkr. Resultatet tyngs under perioden av ökade personalkostnader samt övriga finansiella kostnader om ca 1,7 Mkr då bolaget i förtid valt att omplacera en större del av sin förvaltning i andra investeringar. Rörelseresultatet före finansiella kostnader blev 4,0 Mkr och efter finansiella kostnader 2,4 Mkr. Avkastningen på eget kapital under perioden uppgick till 2,26% vilket motsvarar en teoretisk årsavkastning på ca 9,04% efter finansiella kostnader. Under perioden har bolaget haft ökade externa kostnader för att förbättra bolagets befintliga plattform och för att möjliggöra en ökad förvaltning i egen regi, vilket på sikt kommer att stärka bolagets rörelseresultat positivt för framtida kvartal.
 

Kort om Capital Conquest AB (publ)
Capital Conquest är ett investmentbolag som skapar både tillväxt och lönsamhet och skall bedriva förvaltningsverksamhet genom direkt eller indirekt förvärva, förvalta, förmedla och avyttra aktier, andelar samt övriga finansiella tillgångar i syfte att skapa värdetillväxt för bolagets aktieägare. Bolaget är en långsiktig huvudägare av rörelsedrivande verksamheter och genom djupt engagemang med värdedrivade initiativ och aktiviteter så stödjer bolaget sina verksamheter att bli framgångsrika i sina respektive affärer.

 

För ytterligare information kontakta:
Glenn Renhult, Koncernchef Capital Conquest AB (publ)
Mobil: 070 - 253 72 96
E-post: glenn.renhult@capital-conquest.se


Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från BlikkAnnons

Framtidsföretag växer snabbt med hjälp av Blikk

Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.
Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.

Det växande företaget Ic.energy arbetar med stora projekt inom energi, bygg och stadsutveckling – som har betydelse för vår framtid. En viktig del i framgångarna har varit affärssystemet Blikk.

– Vi glada att vi har arbetat med Blikk från start, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig.

Företaget Ic.energy har på fem år gått från att vara ett enmansföretag till att ha 30 anställda. Deras teknikkonsulter arbetar med allt från avvecklingen av kärnkraft till utbyggnaden av infrastruktur och innovativa energilösningar i två nya stadsdelar i Mölndal.

För ett företag som Ic.energy, som ständigt ligger i framkant och arbetar i olika branscher, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Jag använder mig bara av Blikk när det kommer till administrationen. Det är ett effektivt program som har fungerat klockrent från start och spar oss väldigt mycket tid. Och det blir egentligen bara bättre och bättre eftersom vi, i och med att vi växer, har användning för allt fler funktioner i programmet, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig på Ic.energy.

Tips för en lyckad riskhantering i dina projekt

Blikk erbjuder viktiga funktioner

Ic.energy använder funktioner som tidsrapportering, projekthantering och resursplanering i Blikk. De skapar även sina faktura- och löneunderlag i systemet som sedan skickas direkt till de integrerade ekonomi- och lönesystemen.

– Vi har även stor användning av Blikks analysverktyg och rapporter för att få en bra överblick av verksamheten. Där kan vi bland annat analysera fakturerbar tid och debiteringsgrad vilket hjälper oss att avgöra vilka projekt som exempelvis är lönsamma och inte. 

I Blikk har de även möjlighet att anpassa inställningar efter olika kunder och medarbetare. Det är en funktion som Mikaela beskriver som avgörande när de arbetar i så skilda branscher.

– Här kan man exempelvis lägga in en medarbetares tjänstebil och traktamente. Det känns som att det finns en funktion för allt vilket vi tycker är jättebra.

Företaget upptäcker ständigt nya användningsområden i Blikk. Exempelvis har de nyligen börjat använda e-signering och timbank där de fått bra tips från supporten.

Se alla funktioner och testa Blikk gratis 

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk hjälpa företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton, faktura- och löneunderlag. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste ekonomi- och lönesystem som Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Blikk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera