1515

Svenskt hostingbolag med globalnärvaro lobbar för att vanliga företag skall ta mer allvarligt på sin webhostings prestanda, säkerhet och dynamik.

Det 5 år gamla hostingbolaget Velumi.com kliver ut ur garderoben, rekryterar global tillväxtchef från konkurrerande bolag och spänner musklerna. “Vi har under de sista året tagit tag i vår produkt och skapat något skalbart och kraftfullt, en smart hosting-management-plattform för utvecklare och webbyråer. Dessa målgrupper är vår väg till slutkunderna.” säger Fredrik Montell, VD.

Bolaget (Velumisphere AB) grundades 2015 av de tidigare ägarna, Erik Larsson och Fredrik Montell, till marketing-tech-bolaget Brandson AB tillsammans med Dennis Andersson som tidigare varit en tongivande utvecklare på bl.a QBransch.

“Det finns definitivt utrymme för en hosting-aktör i Norden som helhjärtat satsar på att ta hand om och förenkla utvecklarnas vardag när det kommer till Hosting. Att vi valt att gå djupt i WordPress hosting är inget slentrianbeslut då över 30% av alla världens webbplatser byggs just i WordPress och plattformen utvecklas löpande. Jag har har själv varit utvecklare sedan jag var 10 år gammal och hoppas kunna förstå och tillgodose en utvecklares behov.” säger Erik Larsson, Produktchef på Velumi.

Velumi kommer att fokusera på frilansande utvecklare och webbyråer i de nordiska länderna under 2020-2021 för att sedan expandera vidare i Europa innan bolaget skall etablera sig i övriga världen. Just av den anledningen har Victor Wennberg rekryterats som Global Tillväxtchef och tillträder sin nya roll vid årsskiftet. Victor blir även partner i bolaget i samband med tillträdet.

“De flesta hostingbolag fokuserar på slutkunder som vill betala så lite som möjligt med lågt ställda prestandakrav. Det fungerade 2009 men beteendet hos användarna, marknaden och webbplatsägarna förändras och fler och fler helt vanliga företag inser vikten av att deras hemsida 1) är tillgänglig för alla, 2) alltid är tillgänglig och 3) att den är så säker den kan bli för att undvika hackerattacker och problem. Varför? Jo för att det är en viktig del, viktigare än någonsin, av varje verksamhet. Till och med ett traditionellt företag som ett Måleri behöver ha en snabb och tillgänglig webbplats som laddar blixtsnabbt för att inte förlora i anseende eller förlora faktiska kunder. Vi ser redan en förflyttning mot bättre hostinglösningar och beteendet kommer bara att växa sig starkare” säger Victor Wennberg, tillträdande Global Tillväxtchef.

 

Fredrik Montell
VD 
073-502 06 05
fredrik.montell@velumi.com


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SamsungAnnons

Hitta den perfekta monitorn för kontors- och hemmaarbetet

Hur framtidens arbetsplats kommer se ut är svårt att säga säkert, men en sak som är säker är att den förändrats markant under det senaste året. Många arbetar hemifrån och även kontoret har omdefinierats. För att tillgodose de nya behoven erbjuder Samsung i dag monitorer för både kontoret och hemmaarbetet – så här funkar de. 

Just bildskärmar har blivit en extremt eftertraktad produkt under året då många har jobbat mer hemifrån, en produktkategori som Samsung är en av de marknadsledande inom. De erbjuder i dag en stor bredd av monitorer för alla behov men framförallt för den moderna kontorsarbetsplatsen och för hemmaarbete. 

– Den moderna kontorsarbetsplatsen ska vara ren och snygg, utan en massa prylar, så att det är lätt att komma igång fokusera på arbetet. Därför erbjuder vi monitorer som är designade i en välvd form, i ett så kallat Ultra Wide format. Med en sådan skärm slipper du ha två fysiska bildskärmar, och då även den störande skarven mellan skärmarna, säger John Hedendahl, Produktchef för Desktop Monitors på Samsung. 

Effektivt gränssnitt möjliggör hybrid arbetsplats 

En annan stor fördel med skärmarna är det universella gränssnittet USB Type-C där man med endast en kabel får laddning, bild och data från sin bärbara dator. 

– Genom att endast ha en kabel bidrar man till ett snyggt och stilrent skrivbord samtidigt som det går snabbt att komma igång med arbetet. Det här möjliggör även ett öppet kontorslandskap där personalen kanske inte alltid är på plats på kontoret och därför inte har en avsedd plats, förklarar John Hedendahl. 

Jobba ergonomisk och effektivt 

Att sitta krummad över en laptop är inte optimalt för kroppen och därför väljer fler att jobba med en monitor. För att bidra till en ytterligare bättre ergonomi på moderna kontorsarbetsplatsen har Samsuns monitorer justerbara stativ i både höjd och sidled. De värnar även om våra ögon med monitorernas inbyggda funktion som reducerar skadligt blåljus samt är flimmerfria. 

Lös vardagspusslet – med Smart Monitor 

Morgondagens arbetsplats kan för många även fortsättningsvis vara hemmet. Därför har Samsung lanserat deras Smart Monitor – en monitor som inte bara är lämplig för arbete utan för att titta på film och serier, spela tv-spel eller bara surfa på. 

– Det här är en skärm som hela familjen kan använda sig av. Den har smartfunktioner precis som en smart-tv med olika inbyggda applikationer, och man kan även koppla sin tv-spelskonsol till den. Den är en perfekt lösning om man bor på en mindre yta där det är svårt att få plats med både TV och arbetsplats, och löser helt enkelt vardagspusslet, säger John Hedendahl. 

Det är även möjligt att jobba fjärrstyrt i molnet på skärmen tack vare inbyggda applikationer som till exempel Microsoft 365, och man behöver alltså inte koppla sin bärbara dator till skärmen. Med funktionen DeX går det dessutom att trådlöst koppla upp en Dex-kompatibel Smartphone till skärmen för att underlätta arbetet. 

– Säg att du har massa mejl att svara på i mobilen, men vill att de ska gå snabbare att svara på. Då kan du koppla mobilen till monitorn och skriva dina mejl på ditt anslutna tangentbord istället, säger John Hedendahl och fortsätter:

– Genom att använda sig av Smart Monitor på hemmaplan får du en effektiv arbetsplats men även en plattform för hela familjen. 

Om Samsung 

Samsung inspirerar och bidrar till utveckling genom att skapa teknisk innovation som tar fram produkter och design som syftar till att berika samhället och människors liv. I Norden erbjuder Samsung alla skärmar du behöver för att skapa en modern arbetsplats. Allt från den senaste LED-tekniken som möjliggör gränslöst stora skärmar med hög bildkvalitet, till interaktiva touch skärmar för engagerande möten samt informationsskärmar för både utomhus- och inomhusmiljö. Flera av Samsungs monitorer har olika miljöcertifieringar och ergonomicertifieringar, som TCO, EPEAT och Energy star. Du kan läsa mer om respektive certifiering här: TCO, EPEAT, Energy star

Läs mer om Smart Monitorn för hemmaarbetet här 

Läs mer om monitorer för moderna arbetsplatsen här 

LÄNKAR: 

TCO 

EPEAT 

Energy star 

Smart Monitor 

Monitor modern arbetsplats

Mer från Samsung

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Samsung och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?