1515
Annons

Quartiers agerar snabbt på nya restriktioner

Quartiers, listat på Nasdaq First North i Stockholm, har anpassat sig utifrån den spanska regeringens nya restriktioner och beslutat att hålla sina anläggningar Boho Club (lyxhotell och restaurang på Golden Mile i Marbella) samt lägenhetshotellet Quartiers Marbella Apartments öppna. Bolaget har lanserat flera initiativ för att minimera intäktsbortfallet och har vidtagit åtgärder för att maximera kostnadsbesparingar.

De restriktioner som nyligen införts innebär sammanfattande att:

  • Restauranger och all annan ej samhällsväsentlig verksamhet måste stänga klockan 18.00.
  • Hotell får fortsatt hålla öppet och kan servera hotellgäster i restaurangen fram till klockan 22.00, varefter ett nattligt utegångsförbud har införts.
  • Inflygande internationella resenärer måste uppvisa ett negativt test för Covid-19. Därtill får människor inte passera över kommungränser utan särskilt tillstånd.

Som en följd av de nya restriktionerna som infördes i början av förra veckan lanserade Quartiers omgående ett nytt koncept på Boho Club fokuserat på Staycation (semestra i din egen stad) där lokalbefolkningen i Marbella erbjöds möjligheten att äta middag på Boho Clubs restaurang till klockan 22.00 när alla andra restauranger tvingas att stänga klockan 18.00. Därtill har bolaget ökat antalet dagsaktiviteter såsom bruncherbjudanden och möjlighet för medlemmar i en lokal medlemsgrupp att utnyttja Boho Clubs faciliteter med bland annat ett komplett utegym och en uppvärmd pool. Hotellet är dessutom väl anpassat för rådande situation med sin stora trädgård, avsaknad av hissar och minimalt antal allmänna kontaktytor. Redan under föregående helg lyckades Boho Club uppnå en beläggningsgrad på hotellet om 55%, där lördagen stod för en beläggningsgrad om 70%.

Den goda återkopplingen från gästerna visar att konceptet fungerar trots minimal marknadsföringstid. Om restriktionerna håller i sig tror vi att konceptet kommer att öka i popularitet de kommande veckorna. Vi har en tydlig konkurrensfördel som trots omständigheterna just nu stärker vårt varumärke och gör att vi kan öka vår marknadsandel även om storleken på vår marknad överlag kortsiktigt har minskat kraftigt, framhåller bolagets VD Marcus Johansson Prakt

Quartiers lägenhetshotell fortsätter att drivas med en kraftig reducerad personalstyrka. Förändringen har visat sig positiv och kundnöjdheten ligger fortsatt kvar på höga nivåer.

Quartiers kommer att återkomma med mer information längre fram allteftersom förutsättningarna förändras.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Målarkompaniet i Östersund går till Håndverksgruppen

Håndverksgruppen fortsätter sin tillväxt i Sverige och har nu ingått avtal om att införliva Målarkompaniet i Östersund i sin verksamhet. 

Detta är den första affären för Håndverksgruppen i Östersundsområdet i norra Sverige. Håndverksgruppen har redan byggt upp en stark portfölj i Sverige med totalt tio hantverksföretag, som tillsammans omsätter drygt 700 miljoner kronor per år.

 – Vi ser fram emot att bli en del av Håndverksgruppen, säger Patrik Olsson, Vd för Målarkompaniet i Östersund.

 Expansiv strategi

 

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom måleri, golv, murning och kakel och koncernen är den största i Norge på alla "ytbehandlingar". Håndverksgruppen har också på kort tid byggt upp en betydande position i Sverige.

 

-Vi har en expansiv strategi för Sverige och siktar på att bli bland de ledande aktörerna på den svenska marknaden. Vi är mycket glada över att vara en attraktiv partner för några av Sveriges mest solida och välrenommerade hantverksföretag, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen.

 

– Det är extra glädjande att vi nu får fotfäste i norra Sverige genom målarkompaniet i Östersund, säger Emblem.

 

Arbetade för konkurrenter

 

Målarkompaniet i Östersund grundades 2007 av Per-Olov Jonsson, Jonas Sköld och Patrik Olsson. De arbetade dessförinnan i ledande roller för olika konkurrerande företag, tills de valde att hoppa av för att starta på egen hand.

 

– Motivationen då var att vi alla tre jobbade mycket, och vi tyckte det var bättre att vi i så fall jobbade för oss själva så vi gick tillsammans och startade upp ett eget företag. Det har gått bra hela tiden, säger Patrik Olsson.

 

Målarkompaniet i Östersund har idag 40 anställda och omsätter drygt 32 miljoner kronor 2021. Bolaget är idag bland de största i Östersundsområdet, med egen filial i Åre som leds av Jonas Sköld.

 

Kunderna består huvudsakligen av olika entreprenörer, fastighetsbolag, nationella och kommunala företag, förutom den privata marknaden.

 

Nu blir företaget en del av Håndverksgruppen.

 

- Håndverksgruppen är på gång med en stor satsning i Sverige, vilket är väldigt spännande.  När vi blev kontaktade satte vi oss ner och funderade över erbjudandet, och alla tre ägarna tyckte att det var intressant. Vi ser fram emot att bli en del av en större organisation och växa vidare som vi gjort tidigare, säger Patrik Olsson.

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

ern@handverksgruppen.com

Telefon: +47 476 41 634

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?