1515
Annons

Polygiene lanserar förbättrad ViralOff-teknologi med livstids tvättbarhet av behandlade plagg

Polygiene lanserar sin vidareutvecklade version av ViralOff®, med livstids tvättbarhet av behandlade plaggmed bibehållen effekt mot SARS-CoV-2 - en minskning av mer än 99% av virus i materialet inom två timmar2. Detta resulterar också i produkter som håller längre, vilket innebär en minskad miljöpåverkan. Den nya versionen används redan av ett antal partners och kommer att kunna levereras i stora volymer i januari 2021.

”Det har varit en viss förvirring på marknaden angående påståenden om tvättbarhet som felaktigt bygger på tester som inte är antivirala, utan antibakteriella. Vi har därför utvecklat en behandling som ger en antiviral effekt enligt den globala teststandard ISO18184:2019 (Bestämning av antiviral aktivitet hos textilprodukter) och verkligen uppfyller de antimikrobiella och antivirala påståenden som vi gör ”, säger Daniel Röme, Chief Technology Innovation Officer på Polygiene.

”Efterfrågan har varit stor från mode- och livsstilssektorn på en förbättrad version av Polygiene ViralOff som har tvättbarhet under hela plaggets livslängd med bibehållen stor minskning av virus. När pandemin nu utvecklas verkar det finnas en enighet om att antimikrobiella material kommer att vara det ’nya normala’ framöver, i olika produkter såsom kläder, väskor, föremål man ofta tar i, rengöringsprodukter, produkter för hemmet med mera. Detta oavsett de vaccin som håller på att utvecklas, vilket vi hoppas kommer att sätta stopp för eller bromsa denna globala pandemi. Jag tror att denna funktion kommer att värdesättas av många människor, när världen öppnar upp igen”, avslutar Ulrika Björk, VD Polygiene.

Vi anser fortfarande att färre tvättar är bra. Men vi vill också se till att produkter som behöver tvättas, behåller sin effektivitet, får en längre livstid och inte kastas i förtid.

Polygiene ViralOff är en antimikrobiell behandling för textil och andra produkter som skyddar den behandlade produkten från bakteriell och viral kontaminering. Den är inte avsedd att bota eller förhindra sjukdomar.

1 Definitionen på livstids tvättbarhet är 30 tvättar.

2 Polygiene ViralOff® minskar testade virus med mer än 99% på materialet inom två timmar enligt internationella teststandarden ISO18184: 2019 på SARS-CoV-2. Tvätt enligt standarden BS EN ISO 105 – C08 (polyester).

Presskontakt: Ulrika Björk, ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene lanserar förbättrad ViralOff SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Transfer GroupAnnons

Trendspaning: Framtidens flygplats

Mathias Svedlund, vd för Sensec AB.
Mathias Svedlund, vd för Sensec AB.

Trots att säkerheten på flygplatser generellt är hög kan den bli ännu högre. Det menar Pernilla Jennesäter, vd Transfer Group AB.

– En viktig nyckel är att effektivisera passagerarflödet, säger hon.

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå

Incheckning, säkerhetskontroll och boarding. Egentligen är det bara några få steg som vi behöver ta oss igenom på en flygplats för att nå vår destination – men tyvärr tar de stegen ofta onödigt lång tid.  

– Krångliga processer skapar långa köer. Samtidigt är det alltid en ökad säkerhetsrisk på platser där många människor vistas samtidigt, säger Pernilla Jennesäter.

Arbeta proaktivt

Lagförändringar gällande säkerheten på flygplatser har nästan alltid klubbats igenom efter en allvarlig händelse. Till exempel skärptes reglerna rejält gällande vad passagerare får ta med sig ombord efter attentatet mot World Trade Center 2001.

– Ofta agerar man på något som precis har hänt när man egentligen skulle kunna arbeta mer proaktivt och förebyggande, säger Mathias Svedlund, vd för Sensec AB, ett av Transfer Groups dotterbolag.

Inom flygplatssäkerhet jobbar Sensec AB med att göra flödet smidigare för passagerarna vid säkerhetskontrollerna.

– Genom samarbeten med ett stort antal tillverkare av teknisk utrustning kan vi sy ihop skräddarsydda lösningar utefter enskilda kunders unika behov. I och med de senaste årens tekniska utveckling kan vi även erbjuda lösningar som gör att man inte behöver plocka ut exempelvis sin dator eller sitt smink ur väskan. Vi ersätter också metalldetektorer med kroppsscanning, vilket minimerar den manuella kontrollen där säkerhetsvakter visiterar passagerare. Sammantaget ger detta en snabbare process och en trevligare upplevelse för passagerarna, säger Mathias Svedlund.

En helhetslösning

Pernilla Jennesäter beskriver Transfer Group AB som en one-stop-shop som täcker alla delar av fysisk säkerhet, bland annat på flygplatser.

– Via våra dotterbolag erbjuder vi allt från bevakningstjänster och skalskydd till säkerhetskontroller och bagagehantering. Vi är med från det att man anländer till flygplatsen till att man är framme vid sin destination, förklarar hon.

– Tack vare vårt samarbete med Embross har vi även check-in-kiosker som har en AI-lösning med ansiktsigenkänning, vilket innebär att passagerarna kan ta sig från check-in till boarding utan att behöva visa upp några fysiska dokument, berättar Baard Lund, vd för norska Sensec Solutions.

Den största flaskhalsen

När passagerarna har checkat in sitt bagage tar Sensec Solutions intuitiva styrsystem BRAINS över. Det är ett helautomatiserat bagagehanteringssystem som är byggt i moduler och som lagrar och hanterar all data kopplat till bagage.

– I dag är den största flaskhalsen för en flygplats borttappat bagage som orsakas av den mänskliga faktorn. Med vårt system kan man reducera antalet människor som hanterar bagaget och på så sätt se till att rätt bagage hamnar på rätt plats, säger Baard Lund och tillägger:

– Vi fungerar som en integratör på marknaden och genom att leverera end-to-end-lösningar ger vi ett ökat värde till våra kunder.

– Våra bolag arbetar för att skapa ett snabbt och enkelt flöde för både flygplatser och passagerare, utan att tumma på varken bekvämlighet eller säkerhet, säger Pernilla Jennesäter.

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå

Mer från Transfer Group

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Transfer Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?