1515

Vator Securities: Closing the valuation gap driven by 90% likelihood of achieving US reimbursement – which is a license for medtechs to print money

Obtaining payment for medtech products from government bodies and private insurance companies is generally not a clear-cut route, and breaking into the US market is key for medtech companies to drive sales growth.  Challenges is this area are common reasons why early-stage commercial medtech companies become stranded; consequently, some investors avoid these early-stage companies prior to them showing traction in the payor process. The flip side to this exact same coin is the good news; the stock market rewards medtech companies handsomely when they break through, unlock payor coverage, and deliver consecutive commercial advances translating into steady sales growth.

We believe SciBase has built the necessary enablers to accelerate its topline growth and embark on a positive trajectory in the same direction as local peers such as Senzime and Redsense Medical. With a market value of SEK 200m in contrast to Senzime’s and Redsense Medical's values of approximately SEK 1.3bn and SEK 660m, respectively, there are clearly numerous essentials with deep value in SciBase’s case that are being overlooked. We believe the commercial prospects of SciBase are suppressed behind a thick wall of painful memories.

US-launch anchored with the largest dermatology network and a 90% likelihood of achieving reimbursement

  • Commercially de-risked roll out of Nevisense 3.0 with Advanced Dermatology and Cosmetic Surgery (ADCS) group- the premier dermatology network in the US with over 150 practices aiming to “bring more science into Dermatology” through the adoption of Nevisense.
     
  • SciBase has been granted a Category III CPT® code by American Medical Association. Once in effect, estimated in July 2021, the code becomes automatically available to all providers, including Medicare and Medicaid advantage providers. The code is an important step towards securing payment coverage in the US and broaden market adoption. There is a high likelihood that CMS MACs will assign reimbursement to the code in initially selected states (NY/tri-state area and Florida); we estimate a 90% likelihood on the basis of 1) recent enactment of CMS legislation to provide coverage of CPTIII (40%); 2) Nevisense being a  PMA product with  extensive documentation on clinical efficacy and utility (15%); 3) a high level of need in the Medicare population (10%); 4) solid record of payments from private payers and generation of claims from local providers, being accelerated in collaboration with ADCS (15%); and 5) support from KOLs and providers (10%). We ascribe the last 10% to execution risk.

We initiate coverage with an Outperform rating and a target price of SEK 7.5, corresponding to an equity value of SEK 413m non diluted. Our target price is derived from a DCF valuation of the initial opportunity in melanoma and non-melanoma skin cancer in the key markets Germany and US, limited to initially selected states. We have not baked in any upside from other applications under way.

Read more and download the report: http://vatorsecurities.se/wp-content/uploads/2020/11/SciBase-Closing-the-valuation-gap-driven-by-90-likelihood-of-achieving-US-reimbursement-which-is-a-license-to-print-money.pdf

This is a press release from Vator Securities: www.vatorsec.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HSBAnnons

Digitalisering ökar värdet på fastigheter

Fastigheter må bestå av trä, stål och sten, trots det kan det mesta digitaliseras. Men branschen är konservativ.

– Vi pratar ofta om HSB som en föregångare inom digitalisering, säger Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige.

Läs mer om hur rätt fastighetsförvaltning gör skillnad 

Även om fastigheter är ohyggligt analoga till sin struktur påverkas även den sektorn av de makrotrender som driver digitaliseringen. Till exempel står fastigheter för en stor del av klimatpåverkan genom både byggnation, drift och renovering, men allt det här kan förändras med hjälp av digitalisering.

– Inom HSB har vi tittat på olika aspekter inom digitalisering i flera år, säger Jesper Josbrant, vd för HSB Affärsstöd, HSB:s egna företag för digitala tjänster.

– För mig är det viktigt att skilja på datorisering och digitalisering. Datorisering är att flytta saker från papper till filer, men digitalisering är att förflytta en hel affär. Det har skett inom film och musik, och det finns mycket vi kan göra även med fastigheter.

Ett exempel är den dagliga skötseln, där fastighetsförvaltare kan spara mycket tid och pengar genom att jobba datadrivet och serva huset när data visar att det faktiskt behövs snarare än vid bestämda tidsintervall. Ett annat är förvaltningen, där HSB undersöker hur man med hjälp av sensorer i fastigheten ska kunna känna av husets behov och därmed optimera långsiktigt underhåll och renovering.

– Samtidigt tittar vi på hur vi med hjälp av data och digitala tjänster ska kunna göra det lättare för våra bostadsrättsföreningars styrelser att enklare förstå fastighetens behov och på så sätt fatta mer informerade beslut som höjer fastighetens värde, säger Jesper Josbrant.

Möjliggör tester och utveckling i en riskfri miljö

Ett av de verktyg som HSB använder för att lära sig mer om digitaliseringens möjligheter är det världsunika HSB Living Lab – forskningshuset i Göteborg där människor bor samtidigt som forskarna utvecklar framtidens hållbara boende.

– Det finns så många smarta och innovativa produkter och tekniker i dag, men steget att testa dem i ett verkligt bostadsbestånd kan vara stort. Där ser vi HSB Living Lab som en frizon, en arena som uppmuntrar och möjliggör tester och utveckling i en riskfri miljö. Här kan vi testa innovationer skarpt i en helt verklig miljö innan vi implementerar dem i våra befintliga fastigheter säger Emma Sarin, projektledare för HSB Living Lab.

HSB Living Lab
HSB Living Lab

En av de saker som digitaliseringen har fört med sig som är aktuell i HSB Living Lab är det faktum att data i dag är högt värderad. Eftersom fastigheter och människorna som bor i dem genererar stora mängder data av olika slag pågår nu en rad olika projekt som jobbar med data för att göra bostäder och fastigheter både smartare och mer hållbara. 

– Det kommer vara spännande att följa utvecklingen kring hur man kommer att dra nytta av detta värdet framåt, säger Emma Sarin.

Digitalisering är mer än bara teknik

Att HSB har kommit långt i sin digitaliseringsresa bekräftas av Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige och partner till HSB i arbetet med ny teknik.

– Många företag ser fortfarande digitalisering som en it-fråga, men HSB har varit modiga nog att inse att digitalisering inte bara handlar om teknik utan om allt från kultur till organisation till själva affären. 

Fördelen med HSB:s synsätt är att det gör det lättare att fortsätta även när förändringsarbetet blir jobbigt.

– Många organisationer sätter igång med försök till digitalisering men ger upp när det blir jobbigt, förklarar Hélène Barnekow.

– Men Pernilla Bonde, vd för HSB Riksförbund, och hennes ledningsgrupp har stått upp för vad de tror på, kommunicerat väl och varit proaktiva i sitt arbete. Det tror jag är en nyckel till att de har lyckats så väl.

Läs mer om hur rätt fastighetsförvaltning gör skillnad 

 

Mer från HSB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HSB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?