Annons

Fulltecknad nyemission om 17 MSEK genomförd

Synartro meddelar att bolaget har genomfört en fulltecknad nyemission om 17 miljoner kronor tillsammans med investeringsnätverket Sciety. Emissionen fulltecknades den 2 oktober på endast fyra dagar. Kapitaltillskottet ska användas för att slutföra det prekliniska arbetet med kandidaten SYN321 för behandling av knäartros, och innefattar bland annat CMC (kemi, tillverkning och kvalitetskontroll av kandidaten) och toxikologiska studier.

VD Mia Brundin kommenterar:

”Jag vill börja med att välkomna alla nya ägare samt tacka våra befintliga ägare för det starka stödet och förtroendet. Det är mycket glädjande att intresset för Synartro är så stort. Med emissionslikviden fortsätter vi enligt plan med att slutföra det prekliniska arbetet och nå de målsättningar vi har satt upp för kommande år.”

Styrelseordförande Fredrik Lehmann kommenterar:

”Med denna fulltecknade nyemission har Synartro nu resurser att med full kraft fortsätta sitt arbete. Vår patenterade bindningsmekanism som i kandidaten SYN321 binder samman diklofenak och hyaluronan förväntas ge flera kliniska fördelar. Marknaden för artrosläkemedel växer och i USA, som är vår primära marknad, ser vi ett ökande intresse för hyaluronan-baserade produkter.”

95 382 aktier nyemitterades till en teckningskurs om 178 kr per aktie. Bolaget tillförs cirka 17 Mkr före emissionskostnader och ökar aktiekapitalet med 95 382 kr. Bland de större investerarna ingår investeringsbolaget Linc AB.   

För mer information, vänligen kontakta: 

Mia Brundin, VD 
Tfn: +46 73 433 60 25
E-post: mia.brundin@synartro.com
 


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?