1515
Annons

MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ) Delårsrapport januari-september 2020

 • Intäkterna ökade med 32 procent till 136 Mkr (103)
 • Driftöverskottet ökade med 30 procent till 105 Mkr (81)
 • Förvaltningsresultatet ökade med 34 procent till 52 Mkr (39) och förvaltningsresultat per aktie ökade med 7 procent till 2,40 kr (2,24)
 • Långsiktigt substansvärde ökade med 6 procent till 45,93 kr per aktie (43,34)
 • Soliditeten uppgick till 39,2 procent (32,8)        
 • Uthyrningsgraden uppgick till 93,2 procent (94,4)    

MaxFastigheter visar ett bra och stabilt resultat för niomånadersperioden 2020. Vi har inga lämnade hyresrabatter i kvartalet trots att coronapandemin inneburit fortsatt oro i omvärlden.  Våra fastigheter har stabila hyresgäster där flertalet haft positiv utveckling under rådande omständigheter. Vi kan konstatera att vi under gällande förutsättningar har en stabil och långsiktig affär som levererar goda resultat.

Avslutade projekt i Kjula Logistikpark, Skiftinge och Fanfaren har varit i fokus för förvaltningen samtidigt som aktiviteter kring möjliga transaktioner varit hög. Projektverksamheten fortsätter att skapa bra avkastning och bidrar till att utveckla våra egna fastigheter och närområden.

MaxFastigheter äger 55 fastigheter på 30 orter till en uthyrbar yta om 211 492 kvm. Fastighetsvärdet uppgår till 2,744 mdr kronor och har ökat med 27% från föregående år. Uthyrningsgraden uppgår till 93,2% och de vakanser vi har finns det pågående diskussioner kring. Bolagets största fastighetskategori är handel som står för 58% av hyresvärdet (67). Under det tredje kvartalet har handelssegmentet minskat. Detta beror dels på att vi färdigställt projektfastigheter, dels på att vissa fastigheter omklassificerats för att bättre avspegla hyresgästens verksamhet.

Efter utgången av det tredje kvartalet tecknades avtal om förvärv av en fastighet i Örebro. Det är bolagets första förvärv på orten och förhoppningsvis kan den följas av flera till liknande avkastningar. Förvärvet stärker portföljen och fortsätter den diversifiering av fastighetsbeståndet vi påbörjat.  

Intäkterna har ökat med 32% till 136 Mkr. Samtidigt ökade förvaltningsresultatet med 34% till 52 Mkr medan periodens resultat uppgick till 57,6 Mkr. Överskottsgraden fortsätter hålla bra nivåer, 77,1% (78,4), och belåningsgraden är nere i 54,8% (61,1). Bolagets långsiktiga substansvärde uppgår till 45,93 kr/aktie vilket är en ökning med 5,9% från föregående år.

Den sista september 2020 uppgick soliditeten till 39,2%. Den genomsnittliga finansieringsräntan uppgick till 3,39% och 52% av kreditvolymen var räntesäkrad. Räntetäckningsgraden uppgick till 2,4 ggr. Kapitalbindningstiden uppgår till 2,1 år och det känns glädjande att vi har ett gott samarbete med våra

banker och finansiärer. Vi känner oss trygga i att kunna finansiera vår fortsatta tillväxtresa på ett ändamålsenligt sätt. 

Sammanfattningsvis utvecklas verksamheten positivt utifrån en stabil verksamhet som uppvisar hög lönsamhet. Kryddar man detta med den intressanta projektportföljen där fler projekt färdigställs och fler intressanta förvärv av kassaflödesdrivna fastigheter så står bolaget väl rustat med goda framtidsutsikter.

Eskilstuna, november 2020

Håkan Karlsson, VD

MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ)

För mer information vänligen besök www.maxfastigheter.se eller kontakta:

Håkan Karlsson, VD, tel, 070-618 24 61

Magnus Fält, vice VD och fastighetschef, tel, 070-618 24 60

Henrik Morén, CFO, tel. 070-300 63 38

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 november kl.08:00 CET.

Om MaxFASTIGHETER i Sverige AB

MaxFASTIGHETER är ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter med hög direktavkastning. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala lägen, framför allt i Mellansverige. Den 30 september 2020 uppgick fastighetsvärdet till 2,7 miljarder kronor. MaxFASTIGHETERs aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAXF.

Bolagets Certified Adviser är Arctic Securities AS, filial Sverige telefon 08-44 68 61 00 Epost: certifiedadviser@arctic.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
MaxFastigheter - Delårsrapport januari - september 2020
Pressmeddelande 2020-11-03


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Hansa Biopharma completes enrollment in imlifidase phase 2 study in antibody mediated rejection (AMR) episodes post kidney transplantation

 • 30 patients with active or chronic active antibody mediated rejection (AMR) episodes post kidney transplantation have been enrolled and randomized 2:1 to imlifidase v.s. standard-of-care
 • Completion of enrollment marks an important milestone for Hansa, as the company explores the potential of imlifidase in the post transplantation setting. 
 • Acute AMR episodes post kidney transplantation occur in 5-7% of patients, with significant risk of patients losing graft function. There is no approved treatment for preventing and treating AMR. 

Lund, Sweden May 23, 2022. Hansa Biopharma AB, “Hansa”, (Nasdaq Stockholm: HNSA), pioneer in enzyme technology for rare immunological conditions, today announces the completion of enrollment in its phase 2 study evaluating safety, tolerability and efficacy of imlifidase in patients with active and chronic active antibody mediated rejection (“AMR”) episodes. A first data read out is expected in the second half of 2022, as previously guided.

“The on-time completion of enrollment in the AMR phase 2 study is an important milestone in the clinical development of imlifidase for this patient population and is a testimony to our commitment to develop potentially life-saving and life-altering therapies for patients with rare immunological diseases with significant unmet medical need”, says Christian Kjellman, Chief Science Officer, Hansa Biopharma. “Long-term graft survival is challenged by AMR post kidney transplantation, and imlifidase has the potential to have a meaningful positive impact for these patients and the healthcare system at large.”

Acute AMR post kidney transplantation is a serious condition that occurs in 5-7%  of kidney transplants and is a significant challenge to long-term graft survival. AMR, is the main cause of graft dysfunction and loss after kidney transplantation. In the U.S. and Europe, approximately 45,000 patients receive kidney transplants annually, and approximately 400,000, currently live with a kidney transplant.

The AMR phase 2 program is a randomized, open-label, multi-center, controlled study, that has enrolled a total of 30 AMR patients across centers in France, Germany, Austria, Australia, and the U.S. This study is designed to evaluate the safety and efficacy of imlifidase in eliminating donor specific antibodies (“DSAs”) in acute AMR patients, post transplantation. Twenty individuals have been randomized to receive imlifidase treatment comprised of one intravenous dose of 0.25mg/kg, while 10 individuals in the active control arm received 5-10 sessions of plasma exchange. Efficacy and safety is monitored over a six-month period post treatment.

More information about the trial is available at ClinicalTrials.gov under NCT03897205 (2019).

For further information, please contact:
Klaus Sindahl, Head of Investor Relations
Hansa Biopharma 
Mobile: +46 (0) 709-298 269
E-mail: klaus.sindahl@hansabiopharma.com 

Katja Margell
Head of Corporate Communications 
Hansa Biopharma 
Mobile: +46 (0) 768-198 326
E-mail: katja.margell@hansabiopharma.comFöljande bilagor finns för nedladdning:
20220523 HNSA - PR AMR completion of enrollment FINAL ENG

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?