1515
Annons

Prebona: Fortsatt samarbete med Sika AG efter utvärdering inom inkubator-programmet LH Accelerator.

Prebona har, som meddelats tidigare, bedrivit industriella tester tillsammans med ett par av världens största företag inom kemi och byggindustrin inom ramen för programmet LH Accelerator. Av 300 sökande bolag valdes 12 bolag ut till programmet, däribland Prebona. Resultatet av dessa tester har varit mycket positiva vilket gör att kemiföretaget Sika AG nu valt att fortsätta samarbetet med Prebona inom utvalda användningsområden. Nästa steg blir nu att utöka samarbetet med mer kommersiellt inriktade industriella tester av konkreta produkter. 

LH Accelerator var ett affärs- och utvecklingssamarbete mellan tre av världens största bolag inom konstruktion och material, LafargeHolcim, CCCC samt Sika. Syftet var att lyfta fram framtidens material- och konstruktionslösningar och ytterst att deltagande bolag ska bli en leverantör eller partner till något av de tre bolagen. 

Sika AG är ett världsledande schweiziskt kemiföretag specialiserat mot bygg och fordonsindustrin med en omsättning på ca 80 miljarder kronor per år.

- Det är verkligen positivt att resultaten efter programmet är så bra att Sika AG väljer att fortsätta samarbetet. Vi ser framemot detta fördjupade samarbete med en av världens ledande aktörer inom byggindustrin, säger Patrik Bernstein, VD Prebona AB. -Efter att programmet LH Accelerator blivit ca fem månader försenat på grund av pandemin är detta en absolut milstolpe i Prebonas utveckling inom affärsområdet SurfaceCare samt för strategin att fokusera affärsutvecklingen mot stora internationella företag, avslutar Patrik Bernstein.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com 

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Prebona i samarbete med Sika AG

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


JS Security bygger ett system som kan spåra kommande cyberattacker

Ett system som kan spåra kommande cyberattacker
JS Security arbetar för närvarande med ett system där vi inom en snar framtid kommer kunna identifiera signaturer på de mest avancerade cyberattackerna. Detta ger oss möjligheten att använda befintlig data i en backup, för att på ett mycket tidigt stadium identifiera när något fientligt håller på att hända med den lagrade informationen. Vi kommer kunna bekämpa och förebygga IT-relaterad brottslighet med helt nya förutsättningar.

Uppdatering kring våra testanvändare
JS Security har en stark och unik produkt. Vi har kunder som vill beställa och är inne i en process där vi arbetar med att att korta ner avståndet till signerat avtal. Vi har som målsättning att alltid ligga i framkant och leverera en produkt som uppfyller våra kunders krav. Vi är mycket noggranna i valet av nuvarande samt framtida funktionalitet. Våra slutsattser baseras utifrån feedback från över 100 användare - såväl privatpersoner som bolag.

I början av året presenterades vi Security-as-a-Service för ett antal stort antal testanvändare. Flertalet av dessa testanvändare har tydligt signalerat att dom efter testperioden slut vill ingå kommersiella avtal med oss. Dock önskar många av de blivande kunderna viss utökad funktionalitet, vilket vårt utvecklingsteam arbetar på just nu.

Kommersialisering
Vid sidan av detta fortsätter vi arbetet med att kommersialisering av JS Securitys decentraliserade backup-lösning. Vi har för avsikt att lägga stora resurser på paketering och segmentering av vår teknik för att i stor skala nå ut med denna till rätt kund- och målgrupp.

Lönsamt dotterbolag och framtida förvärv
Vidare konstaterar vi att JS Securitys dotterbolag StoneBeach, som förvärvades i slutet av 2021, fortsätter att utvecklas mycket bra. Bolaget nådde 2021 en nettoomsättning på cirka 6,8 MSEK med ett EBITDA-resultat om cirka 1,6 MSEK. Under 2022 räknar vi med en fortsatt resultat- och omsättningsökning.

Vi avser att under året förvärva ytterligare något eller några bolag som stärker vår profil inom cybersäkerhetsbranchen. Syftet med förvärven är att identifiera produkter och bolag där JS Securitys underliggande teknologi inkluderas och därigenom korta vägen till marknaden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christopher Ramstedt, Operativ chef & IR-ansvarig
ir@jssecurity.tech

Följande bilagor finns för nedladdning:
JS Security bygger ett system som kan spåra kommande cyberattacker

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?