1515

Möjlighet att investera i ett bolag i kommersialiseringsfas som med en ny teknik är redo att förnya en föråldrad bransch

Luxbright AB är ett teknikföretag grundat år 2012 som utvecklar och säljer röntgenrör med mikrofokus. Med sin patenterade teknik utvecklar Luxbright en ny typ av röntgenrör som med en kostnadseffektiv ”plug-and-play” lösning ger skarpare bildupplösning än standardlösningar och adresserar marknaden inom non-destructive testing (”NDT”), säkerhetsinspektion samt medicinsk radiologi. Luxbright är i kommersialiseringsfas och genomför nu en emission om 30,3 MSEK i samband med en notering på Nasdaq First North Growth Market för att skala upp verksamheten.
 
Luxbrights första produktserie, M-serien, kommer i versioner om 50, 120 eller 160 kV med en fokuspunkt som är mindre än 100µm, vilket är uppemot fem gånger mindre än ett standardrör, och ger således en avsevärt högre bildupplösning. De tre modellerna i M-serien är applicerbara på redan befintliga röntgensystem utan att modifieringar på varken röntgenröret eller kundens röntgensystem behöver göras, vilket således resulterar i lägre försäljningströsklar.
 
Luxbrights andra produktserie
, FM-serien, är under utveckling och förväntas levereras i pilotprojekt år 2021 för att sedan nå kommersiell tyngd år 2023/2024. Röntgenrören i FM-serien har med kallkatodrör lägre energikonsumtion och snabbare återanvändningsfrekvens än standardrör med varm katod. Denna teknik kan effektivitetsmässigt liknas vid hur LED-teknik har ersatt glödlampan, där en röntgenprodukt med rör från FM-serien kan drivas av batteri utan fast installation, vilket ger stora möjligheter att använda produkten på marknader där tillgång till röntgenteknik är begränsad.
 
”Luxbright står inför kommersialisering av sin första produktserie, som möjliggörs av kapitaltillskottet om 30,3 MSEK i samband med pågående emission. En stärkt kassa förväntas finansiera Bolaget fram tills år 2023, när lönsamhet prognostiseras till följd av ett stärkt varumärke och ökad försäljning av produkter ur M-serien. Kommersialiseringen av M-serien samt potentiella ramavtal med garanterade volymer kan utgöra starka värdedrivare i aktien fram tills år 2023, och FM-serien med sin unika teknik utgör en stark värdedrivare på längre sikt när produkten är färdigutvecklad och har nått en bredare kommersialisering. Analyst Group prognostiserar en omsättning om ca 55 MSEK år 2023, vilket med en applicerad målmultipel om P/S 3,0x och en diskonteringsränta om 16 % ger ett nuvärde om 3,5 kr per aktie”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.
 
Läs mer om Luxbright och pågående IPO
Läs Analyst Groups aktieanalys Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FujitsuAnnons

Så ser den framtida intelligenta arbetsplatsen ut

Det pågår ett skifte i hur vi ser på kontorsarbetsplatser och de flesta är överens om är att utvecklingen påskyndats dramatiskt av pandemin. En arbetsgivare behöver säkerställa att en arbetsmiljö uppmuntrar frihet, flexibilitet och mobilitet. Det japanska företaget Fujitsu är idag en ledande expert inom IT för arbetsplatser för både privat och offentlig sektor.

– Vi har en gigantisk kundbas och har därför lärt oss varje kundkategoris behov. Med vår bredd i portföljen ser vi till att allt bara fungerar. Få aktörer har kommit så nära slutanvändaren i kombination med att ha kvar den globala styrkan. I Sverige är det ofta antingen eller, men här är vi unika, säger Viktoria Granqvist, Head of Delivery för Fujitsu IT-tjänster.  

Organisationers behov förändras på grund av pandemin

Även om det i Sverige tidigare funnits en viss typ av distansarbete går det inte att komma ifrån att företag tvingats tänka om drastiskt i samband med pandemin. När flera nödgats att arbeta från hemmet har det varit avgörande att kunna göra det på ett effektivt sätt. Rätt digitala verktyg är en nyckel för att kunna hantera de förändringar som distansarbete kräver.

Fujitsu är enligt analysföretaget Gartner en av ledarna inom arbetsplatstjänster och arbetar globalt med allt från stora detaljhandels-kunder och banker till tillverkningsföretag och erbjuder en verklighet där medarbetarna kan jobba var, när och hur de vill.    

– Vi jobbar med alla slags IT-tjänster och med våra verktyg klarar företag att jobba från vilket ställe som helst. Vi kliver in där det finns behov, allt ifrån att se till att datorn har den senaste säkerhetsuppdateringen till att säkerhetsställa att informationen är skyddad och att hårdvaran eller mobiltelefonen är kompatibel med de program som används. Vår målbild är att allting alltid ska fungera utan några problem, berättar Viktoria Granqvist.

Framtidens arbetsplats kräver effektivt flöde av information

Tillsammans med IDC har Fujitsu gjort en undersökning om hur den framtida intelligenta arbetsplatsen kommer att se ut i Sverige. Resultatet visar att det är avgörande med rätt värderingar men också att få informationen att flöda på ett effektivt sätt.

– Unga som kommer in i arbetslivet idag har alltid använt sig av appar. De förväntar sig att det ska vara lika lätt kunna kommunicera på arbetsplatsen som med kompisarna och för detta krävs nya IT-verktyg. I undersökningen ser vi att många nordiska företag lyfter just behovet av digitalisering och kontinuerligt lärande för att använda nya verktyg.   

– Tidigare har kontoret varit den stora identiteten, idag krävs det mer av företagskulturen. Man behöver gå bort ifrån de materiella symbolerna och lägga fokus på det immateriella och bli mer värdebaserad. Det kräver förändrat ledarskap och nya sätt att mäta medarbetarnöjdhet. En jämlik organisation behövs där alla medarbetare bidrar till företagets värde på ett tydligt sätt, avslutar Viktoria Granqvist.

Mer information om Fujitsu

Fujitsu är ett av Sveriges bredaste IT-tjänsteföretag med 650 medarbetare i Sverige som hjälper företag och organisationer att utveckla sin verksamhet med IT och digitalisering. Fujitsu är det enda globala, japanska IT-företaget, med 129 000 medarbetare i 100 länder. Kombinationen av global styrka och lokal närvaro gör att Fujitsu kan följa svenska kunder ut i världen.  

Mer information om Fujitsu och Work Life Shift

 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?