Hoppa till innehållet

Annons

Parkeringsappen Parkamo - Park Everywhere - skriver avtal med Parkman

Pressrelease

Stockholm den 30:e oktober 2020

Parkamo, som erbjuder prisjämförelse och aggregering av parkeringsappar, tecknar avtal med Parkman - sveriges största operatör av parkeringsgarage.

Parkamo startades av venture builder bolaget EPTI och lanserades i september 2019 med målet att lösa problemet med den fragmenterade parkeringsmarknaden. Bara i Sverige finns minst 17 olika parkeringsappar och leverantörer.

Per Edlund, VD för Parkman: "Jag tycker Parkamo är innovativa och en fantastisk tjänst för konsumenten. När de också pratade om Green Parking på första mötet nappade vi direkt. Nu kan vi på ett smidigt sätt göra alla våra parkeringar gröna”.

Parkamo Green Parking innebär att Parkamo och Parkman tar av sina intäkter och klimatkompenserar för varje betalt parkering. Pengarna går via Klimatkompensera.se oavkortat till projekt som minskar koldioxid i atmosfären.

Samarbetet har lanserats på utvalda parkeringar och kommer under hösten att utökas till Parkmans dryga 200 garage och parkeringsplatser. I kamerastyrda garage erbjuds kunderna att enkelt starta sin parkering via Parkamos app och därefter sker betalningen automatiskt när de lämnar garaget.

“Nu behöver du inte längre betala i automaten innan du åker ut, eller oroa dig för att få en faktura i efterhand. Parkamo tar ansvar för att betala om du har parkerat längre än din gratisperiod. Dessutom parkerar du grönt!” säger Parkamos VD Katharina Wagner.

Förutom den direkta integrationen med Parkman har Parkamo idag också aggregerat parkeringsapparna MobilPark, EasyPark, Parkster och Göteborg Parkering på den svenska marknaden. Du kan också enkelt se vilka som är billigast, tex. ser man att kostnaden för Taxa 3 i Stockholm varierar mellan 15:00 kr/h till 19:95 kr/h beroende på parkeringsapp. Slutkunden kan sen i appen välja vilken de vill parkera med.

För mer information kontakta
Rikard Ljungman, COO Parkamo i Sverige: rikard.ljungman@parkamo.com
Per Edlund, VD Parkman: per.edlund@parkman.nu

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera