Annons

Footway rapporterar Q3 2020

Utvecklar ny skalbar plattform

  • Ökning av antal besökare till 27,2 miljoner, upp 6%
  • Försäljningen för Q3 uppgick till 485 msek
  • Rörelseresultat (EBIT) för Q3 uppgick till -46 msek
  • Antal nya kunder uppgick till 293 000 i kvartalet

“Ur ett strategiskt perspektiv har detta varit ett av de bästa kvartalen i Footways historia. Vi har arbetat hårt för att färdigställa vår nya e-handelsplattform, med planerad lansering i november,” säger Daniel Mühlbach, koncernchef. “Plattformen är skalbar på en helt ny nivå och innebär att vi enkelt kan rulla ut fler varumärken på fler marknader. Redan direkt i samband med plattformslanseringen kommer Sportamore att lanseras på 19 nya marknader. Även Solestory och Brandos kommer lanseras på fler marknader under november.”  

Den nya e-handelsplattformen är förberedd för alla typer av produkter. Det framtida Footway kommer vara en plattform med specialiserade onlinebutiker där produktutbudet drivs av kundernas behov baserat på data, AI och automation. Genom den gemensamma infrastrukturen kommer alla butiker få helt nya förutsättningar att växa och expandera. Konsolideringsmöjligheterna på e-handelsmarknaden består och Footway avser fortsätta att investera i tillväxt. Närmast i tid påbörjas integrationen av Caliroots, som förvärvats efter kvartalets utgång.

Nettoomsättningen för Q3 uppgick till 485 (-) msek, där Footway stod för 236 msek och Sportamore för 249 msek. Footway och Sportamore uppvisade en mindre tillväxt i kvartalet mot föregående år med 3,3 respektive 0,2 procent, där utfallet påverkades i olika utsträckning av Covid-19. Footways tillväxt drevs främst av Storbritannien, Irland och Island medan Sportamores tillväxt påverkades positivt av marknaderna utanför Sverige.

Integrationsarbetet av Sportamore har samtidigt fortgått enligt plan. Arbetet har inneburit vissa omstruktureringsåtgärder som medfört kostnader om 38 msek i kvartalet, men som framöver väntas ge synergier om cirka 95 msek på årsbasis. Tidigare bedömning om att integrationen väntas ha viss dämpande effekt på koncernens organiska tillväxt fram till halvårsskiftet 2021 kvarstår.

Delårsrapporten, i sin helhet, återfinns även på: footway.se/investors
 

För ytterligare information:

Daniel Mühlbach, VD
Email: daniel.muhlbach@footway.com
Mobil: 073-533 65 45

Susanne Cederström, IR
Email: ir@footway.com
Mobil: 073-526 60 98

Följande bilagor finns för nedladdning:
Footway Delårsrapport Q3 2020
2020-10-30 Footway rapporterar Q3 2020


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PMC AttachmentAnnons

Ny unik säkerhetsprodukt för godshantering ”E-clamp”

PMC Attachment är en av de ledande tillverkarna i Europa av integrerade gaffelspridningsaggregat och innovativa produkter till inomhus- och utomhustruckar. För att lösa problemet med hantering av osäkrat gods har PMC Attachment utvecklat en världspatenterad elektromekanisk laststabilisator - E-clamp.

PMC Attachment har tillverkat gaffelspridningsaggregat i över 30 år och då det säljs ungefär 500 000 truckar i Europa varje år är behovet av säkra och innovativa lösningar konstant. Under Q1 2021 lanseras säkerhetsprodukten E-clamp, en elektromekanisk laststabilisator som kan förhindra olyckor, skador på gods och som innebär en snabbare och mer flexibel godshantering. E-clamp hjälper Er att stabilisera gods mellan 50 mm -1500 mm. 

– Våra kunder kommunicerade ett tydligt behov av en lösning som innebär stabilare och säkrare godshantering. Som svar har vi utvecklat och fälttestat vår E-clamp, som är en bra kombination till våra gaffelspridningsaggregat. E-clamp är helt unik och kan skräddarsys till specifika behov, på både nya och begagnade truckar säger Per Idsäter, VD/marknad.

Digital godshantering är framtiden

Godshanteringen går från att vara analog till att bli allt mer digitaliserad. E-clamp går helt i linje med det och innebär att användaren kan kommunicera med produkten på ett helt nytt sätt samtidigt som den bidrar till en bättre och säkrare arbetsmiljö. Lösningen integreras smidigt med maskinen och det krävs endast en knapptryckning/signal från truckhytten för att kunna styra E-clamp.             

– Vi ser en stor potential att kunna sälja E-clamp globalt via olika distributörer och kommer erbjuda produkten både som lösa enheter eller tillsammans med vårt gaffelspridningsaggregat, säger Peter Olsson, Ekonomi/marknad. 

Fördelar med E-clamp:

• E-clamp förhindrar skador på både förare och gods

• E-clamp har en innovativ och unik slimmad design

• E-clamp är programmerbar med PLC

• E-clamp ger en snabbare och säkrare materialhantering

• E-clamp kan hantera alla palltyper

Om oss

PMC Attachment är en av de ledande tillverkarna i Europa av integrerade gaffelspridningsaggregat med side shift 

I 30 år har vi utvecklat gaffelspridningsaggregat med en bred kapacitet på 1-25 ton. Våra kunder finns bland de stora trucktillverkarna av såväl lager- som motviktstruckar.

Företaget är en del av Dacke industri AB som är en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system.

Dacke Industri är en globalt inriktad koncern med ca 1500 anställda med verksamhet i flera länder och 2019 omsatte koncernen ca 3,5 miljarder kronor. 

Kontakt  

Ödestuguvägen 44 

567 32 Vaggeryd

Sverige

+46(0) 393 120 60

info@pmcattachment.com

Webbadress   www.pmcattachment.se

Vill du läsa mer om E-clamp och PMC Attachment 

Se film på vår unika laststabilisator E-clamp 

 

Mer från PMC Attachment

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PMC Attachment och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?