1515
Annons

Footway rapporterar Q3 2020

Utvecklar ny skalbar plattform

  • Ökning av antal besökare till 27,2 miljoner, upp 6%
  • Försäljningen för Q3 uppgick till 485 msek
  • Rörelseresultat (EBIT) för Q3 uppgick till -46 msek
  • Antal nya kunder uppgick till 293 000 i kvartalet

“Ur ett strategiskt perspektiv har detta varit ett av de bästa kvartalen i Footways historia. Vi har arbetat hårt för att färdigställa vår nya e-handelsplattform, med planerad lansering i november,” säger Daniel Mühlbach, koncernchef. “Plattformen är skalbar på en helt ny nivå och innebär att vi enkelt kan rulla ut fler varumärken på fler marknader. Redan direkt i samband med plattformslanseringen kommer Sportamore att lanseras på 19 nya marknader. Även Solestory och Brandos kommer lanseras på fler marknader under november.”  

Den nya e-handelsplattformen är förberedd för alla typer av produkter. Det framtida Footway kommer vara en plattform med specialiserade onlinebutiker där produktutbudet drivs av kundernas behov baserat på data, AI och automation. Genom den gemensamma infrastrukturen kommer alla butiker få helt nya förutsättningar att växa och expandera. Konsolideringsmöjligheterna på e-handelsmarknaden består och Footway avser fortsätta att investera i tillväxt. Närmast i tid påbörjas integrationen av Caliroots, som förvärvats efter kvartalets utgång.

Nettoomsättningen för Q3 uppgick till 485 (-) msek, där Footway stod för 236 msek och Sportamore för 249 msek. Footway och Sportamore uppvisade en mindre tillväxt i kvartalet mot föregående år med 3,3 respektive 0,2 procent, där utfallet påverkades i olika utsträckning av Covid-19. Footways tillväxt drevs främst av Storbritannien, Irland och Island medan Sportamores tillväxt påverkades positivt av marknaderna utanför Sverige.

Integrationsarbetet av Sportamore har samtidigt fortgått enligt plan. Arbetet har inneburit vissa omstruktureringsåtgärder som medfört kostnader om 38 msek i kvartalet, men som framöver väntas ge synergier om cirka 95 msek på årsbasis. Tidigare bedömning om att integrationen väntas ha viss dämpande effekt på koncernens organiska tillväxt fram till halvårsskiftet 2021 kvarstår.

Delårsrapporten, i sin helhet, återfinns även på: footway.se/investors
 

För ytterligare information:

Daniel Mühlbach, VD
Email: daniel.muhlbach@footway.com
Mobil: 073-533 65 45

Susanne Cederström, IR
Email: ir@footway.com
Mobil: 073-526 60 98

Följande bilagor finns för nedladdning:
Footway Delårsrapport Q3 2020
2020-10-30 Footway rapporterar Q3 2020


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?