1515

Silvertek leads the market in the USA for advanced mask design with FDA-listed, Polygiene ViralOff-treated NanoFit Masks

Polygiene® partner Silvertek® has taken their mask design and quality a step further with FDA-listing for their NanoFit Masks with Polygiene ViralOff® antimicrobial technology. 

In the current throng of the pandemic, and as masks are being considered essential wear, it is important to understand who is providing a mask with a certified treatment in regard to efficacy against harmful microbes. Polygiene is excited to partner with U.S. brand Silvertek to provide the award-winning antimicrobial textile treatment ViralOff – proven to reduce 99% of germs within two hours on the mask itself. This is a tested and certified technology per the global standard of ISO18184:2019 against SARS-CoV-2, H3N2 and H1N1.

Months prior to the pandemic, SilverTek was already developing an advanced face mask with their FDA-registered manufacturer. Registration and listing provide the FDA with the location of medical device establishments and the devices manufactured there. Knowing where devices are made increases the nation’s ability to prepare for and respond to public health emergencies.

Unlike most masks on the market, which are being manufacturing under Emergency Use Authorizations and with little thought to design, SilverTek had the benefit of time and experience to craft their proprietary FDA-listed mask for optimal comfort and breathability.

For example, SilverTek discovered early in their mask development that exhalation valves were an unsafe component of mask wear due to their release of the wearer’s unfiltered exhale. For this reason, airlines, many public school districts, and entire regions such as the California Bay Area are now banning masks with valves. While other companies scramble to adjust their mask designs to this, and other standards, SilverTek continues to lead the way in their understanding of proper mask design and consumer trust. 

”We wanted to find the best antimicrobial treatment for our NanoFit mask and evaluated numerous companies in the process”, states Silvertek President Ji-mei Ma. Further noting: “We were looking for a partner we could trust - who was environmentally friendly, wellness-conscious, and an established player in the field of antimicrobial technologies. We are glad to have selected Polygiene and have ViralOff® protect our NanoFit Masks.”

”We are excited that ViralOff adds value to a FDA-listed textile mask. In addition to the high antimicrobial performance, these masks will also need less washing* and will therefore last longer, which is good for the user and the environment”, says Ulrika Björk CEO Polygiene.

*For more information on washing habits and Covid-19, read “Survey on viruses, washing and ViralOff®”.

ViralOff protects treated fabrics from bacterial and viral contamination but does not protect against infection or disease.

ABOUT SILVERTEK

SilverTek USA is a private health company based in Greenwich, Connecticut. It was established in 2016 to invest in wearable tech that is both sleek and functional in the medical and body wellness industry. www.silvertekusa.com

PRESS CONTACT:

Ulrika Björk, CEO, Tel: +46 70 92 11 275, ulrika@polygiene.com

For more information and subscription to newsletters visit www.polygiene.com.

For press images visit: https://news.cision.com/se/?q=polygiene

About Polygiene

As the world leader in stays fresh and odor control technologies, we want to change the way we view clothes - from fast consumables to durables. We treat clothes, home products and textiles to help people stay fresh, wash less and let clothes and products live longer. Over 140 global premium-brands have chosen to use the Polygiene brand with their products. Polygiene is listed on Nasdaq First North Growth Market in Stockholm, Sweden. For more information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB acts as its Certified Adviser. Phone: +46 8- 463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Silvertek ENG

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från WirelessCar SwedenAnnons

Mobilitetstjänster omformar fordonsindustrin

Tomas Carlfalk, chefsarkitekt och chef för cybersäkerhet på WirelessCar, och Natalie Lucca, produktägare för Data & Analytics.
Tomas Carlfalk, chefsarkitekt och chef för cybersäkerhet på WirelessCar, och Natalie Lucca, produktägare för Data & Analytics.

Uppkopplade bilar öppnar dörren till ny typ av mobilitet, och pushar fordonsindustrin mot en mjukvarucentrerad biltillverkning. För biltillverkare kommer tillgången till realtidsuppdaterade data bli helt avgörande framåt.

Molntjänster för bilar bidrar till en smartare, säkrare och mer hållbar mobilitet. Tomas Carlfalk, chefsarkitekt och chef för cybersäkerhet på WirelessCar, och Natalie Lucca, produktägare för Data & Analytics, berättar hur.

– Bilen kommer att bli en del i ett ekosystem. Nu ser vi den som något vi förflyttar oss med, men förutsättningar finns för att skapa nya tjänster, så som batteribuffert i elnätet, paketinlämning med mera. Vi ser också att den yngre generationen är öppna för att dela på bilarna som redan används, säger Natalie Lucca.

Ökad användningsgrad för mer hållbar mobilitet

Enligt studier står våra bilar still 96 procent av tiden. Om användningsgraden för redan producerade bilar skulle öka med en procent skulle det kunna göra stor skillnad för koldioxidutsläppen. Här kan uppkopplade tjänster spela en viktig roll.

– Genom att analysera stora mängder data som visar på faktiskt körmönster kan vi förutspå när bilen inte kommer användas och därmed på ett realistiskt sätt ha underlag till framtidens mobilitet, som car sharing, berättar Natalie Lucca.

Möjliggör nytt, digitalt arbetssätt

Med tillgång till realtidsdata kring förarnas rörelsemönster kan man också träna machine learning-modeller att förutspå var behovet av laddstolpar och verkstäder kommer att bli som störst framåt – värdefulla insikter för biltillverkaren. Datatillgången möjliggör också ett helt nytt arbetssätt.

– Historiskt har bilarna behövt komma in till verkstaden för att tillverkaren ska kunna lista ut vad som har gått fel. Med uppkopplade bilar som kontinuerligt skickar diagnostikinformation kan felen upptäckas tidigare, och framtida fel kan förebyggas redan i produktutvecklingen. Det här gör biltillverkarna betydligt mer agila än vad de har kunnat vara tidigare, konstaterar Tomas Carlfalk.

Stort behov av kompetens

Han och Natalie Lucca arbetar på WirelessCar som hjälper världens biljättar att ta klivet in i framtiden, genom att digitalisera fordonen med uppkopplade tjänster. Företagets devopsteam pushar biltillverkarna från en tillverkningsprocess där hårdvaran är i fokus, till en mer mjukvarucentrerad process. Och utvecklingen går mycket snabbt.

– För att bilindustrin ska kunna digitaliseras behövs mjukvaruingenjörer och utvecklare som vill vara med och förändra och bidra till att framtidens mobilitet blir hållbar, smart och säker. Hos oss på WirelessCar finns stora möjligheter att göra just detta. Vår utmaning framåt är att lyckas fylla det stora kompetensbehovet, det är viktigt för hela branschen, säger Tomas Carlfalk.

Om WirelessCar:

WirelessCar startade 1999 som ett samarbete mellan Volvo, Ericsson och Telia för att skapa en plattform för uppkopplade tjänster till fordonsindustrin. Sedan 2018 är WirelessCar ett eget bolag som ägs till cirka 75 procent av Volkswagen. WirelessCar hanterar i dag cirka åtta miljoner uppkopplade bilar för kunder som Volvo, Jaguar och Landrover. Företaget har cirka 600 medarbetare som jobbar med huvudkontoret i Göteborg som bas, samt på företagets kontor i USA och Kina. Läs mer om WirelessCar här! 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med WirelessCar Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?