1515

Gapwaves deltar i europeiskt forskningsprojekt för 5G V2X kommunikation

Gapwaves kommer att delta i ett nytt europeiskt forskningsprojekt inom ramen för Horizon 2020, ”Integrated Telematics for Next Generation 5G Vehicular Communications”. Projektets målsättning är att belysa utmaningarna i integrationen av 5G millimetervågsantenner för kommunikation mellan fordon och andra enheter (V2X). Gapwaves har blivit beviljat totalt 282 TEUR i bidrag för att anställa en doktorand som del av projektet.

Behovet av 5G-uppkopplade fordon drivs av ambitionen om autonoma fordon likväl som passagerarnas önskan om underhållning och olika tjänster. För att kunna erbjuda fiberlik prestanda i  uppkopplade fordon krävs 5G-kommunikation på millimetervågsfrekvenser. Forskningsprojektet ”Integrated Telematics for Next Generation 5G Vehicular Communications” syftar till att utreda frågor kopplade till integration av kommunikationsantenner i radar, integration av fasstyrda antenner i bilens kaross samt effektiva protokoll för V2X kommunikation. Med i projektet är deltagare från bl a Volkswagen, Bosch och Gapwaves.

Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist kommenterar:

”Genom den produktutveckling vi bedrivit inom både 5G-antenner och antenner till fordonsradar har vi skapat kunskap och relationer med kunder inom både fordon- och telekomindustrin. Därför har vi länge eftersökt en möjlighet att närmare utforska hur 5G-kommunikationen på millimetervågsfrekvenser i fordon kan utvecklas. Förhoppningen är att detta forskningsprojekt kan skapa förutsättningar för integration av vågledarbaserade antenner i kommunikationen till och från fordon”.

Läs mer om forskningsprojektet på https://cordis.europa.eu/project/id/955629

För ytterligare information om Gapwaves AB se www.gapwaves.com eller kontakta:

För ytterligare information kontakta:

Lars-Inge Sjöqvist, VD, Gapwaves
Telefon: +46 (0) 736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Investor Relations

Per Andersson, CFO
Telefon: + 46 (0) 709 39 53 27
E-post: per.andersson@gapwaves.com

Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission AB
Telefon: +46 (0)8 503 000 50
www.gwkapital.se

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB (publ) har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den mest innovativa leverantören av antennsystem för millimetervågor och den utvalda partnern till de som revolutionerar nästa generations trådlösa teknologi. Genom sin disruptiva teknologi ska Gapwaves hjälpa innovatörer inom Telekom och Automotive att skapa effektiva millimetervågssystem som förändrar samhället vi lever i.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?