Annons

Kvartalsrapport januari - september 2020

Tydlig återhämtning, men osäkerheten består.

Koncernen

Tredje kvartalet präglades av en stegvis återhämtning från föregående kvartals svaga efterfrågan, allteftersom samhällen öppnades upp och världsekonomin kom igång. För Beijer Almas del har detta inneburit en förbättrad orderingång och försäljning, om än inte på föregående års nivåer. Tack vare ett fortsatt fokus på kostnader och en gynnsam produktmix var dock rörelsemarginalen högre än i fjol. Kassaflödet var fortsatt bra, trots ökande aktivitet under kvartalet. Det finns fortfarande en betydande osäkerhet, dels i styrkan av återhämtningen i olika branscher, dels i utvecklingen av själva covid-19 pandemin framgent.

Dotterbolagen

För Lesjöfors återhämtade sig efterfrågan på chassifjädrar starkt under kvartalet till följd av ett uppdämt behov på eftermarknaden efter vårens stängningar av verkstäder i Europa. Orderingången var högre än föregående år och produktionen ställdes snabbt om för att möta den ökade efterfrågan. Inom Industri ökade orderingången månad för månad men var ännu inte tillbaka på föregående års nivåer.

Habia Cable upplevde fortsatt svag efterfrågan under kvartalet, kombinerat med lägre orderingång och minskade projektleveranser inom offshore, kärnkraft och försvar. Personalminskningar har genomförts.

För Beijer Tech, som har nordiska industribolag som kunder, ökade efterfrågan gradvis under kvartalet. Bilden var blandad där en tydlig återhämtning noterades inom Flödesteknik, som har en bred kundbas med både mindre och större kunder. Inom Industriprodukter var efterfrågan från svenska och norska kunder fortsatt svag medan efterfrågan från danska och finska kunder i stort sett låg på fjolårets nivåer.

Förvärv

Osäkerheten på marknaden har generellt medfört färre företagsförvärv. Beijer Almas ambition är att fortsätta driva lönsam tillväxt även via förvärv, vilket möjliggörs av vår finansiella styrka.

Under kvartalet slutfördes förvärvet av INU-gruppen, ett framgångsrikt bolag inom fastighetsautomation, som utgör ett spännande nytt område för Beijer Tech.

Ytterligare upplysningar:
Henrik Perbeck, vd och koncernchef, telefon 018-15 71 60, henrik.perbeck@beijeralma.se
Erika Ståhl, ekonomichef, telefon 018-15 71 60, erika.stahl@beijeralma.se

Denna information är sådan information som Beijer Alma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 oktober 2020 kl. 10:15.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?