Annons

Xpecunia etablerar ny stor produktionssite Zincum

Xpecunia har tecknat kontrakt på en ny stor produktionssite för kryptovaluta som benämns Zincum. Etableringen sker i en fd industrifastighet som tidigare fungerat som zinkverk med stora ytor tillgängliga för solcellsfält och stora säkra lokaler. Drift påbörjas redan under Q4:2020.

Detta är verkligen en optimal site för oss, här kan vi expandera verksamheten snabbt och omfattande. Det är ett drömscenario för Xpecunia”

”Den snabba utvecklingen för kryptovalutor med nu senast PayPals besked och Norwegian Banks planer gynnar bolaget och påvisar att kryptovalutor tar allt större plats i samhället.” säger VD Daniel Moström

Siten är redo att driftsättas omedelbart och ligger i mellersta Sverige i geografisk närhet till tidigare siter. Xpecunia kan drifta 35 gånger nuvarande volymer.  Projektering för serverhallen och även solcellsinstallationerna har påbörjats.


Xpecunia Nordic AB (publ) (”Xpecunia”, eller ”Bolaget”) är ett bolag som i Sverige utvinner kryptovalutor med hjälp av egna solcellsfält. Bolagets affärsmodell är både lönsam och skalbar. I syfte att accelerera expansionen och tillgodose ytterligare ägarspridning inför den planerade noteringen i Q2-2021, pågår en Pre-IPO spridningsemission på 10 mkr under perioden 12-30 oktober. Nyligen genomfördes en kontant emission om 8,4 MSEK till en investerargrupp med Örjan Berglund i spetsen.

Teckningsförbindelser i den aktuella nyemissionen uppgår till 4 MSEK.

Teckningstid: 12 oktober till 30 oktober, 2020
Emissionskurs: 4 kr per unit. En unit består av en aktie och en Teckningsoption.
Emissionsvolym: 2 500 000 Units
Värdering (pre-money): 92,6 MSEK
Befintligt antal aktier: 23 159 450 st.
Teckningsförbindelser: 4 MSEK, eller 40% av grundemissionen
Villkor teckningsoption: En teckningsoption ger rätten att under oktober månad 2023 teckna en aktie till lösenpris 5,50 SEK.
Minsta teckningspost: 8 000 kr, motsvarande 2 000 Units.

Teckning av Units sker via anmälningssedel, alternativt digitalt via www.aqurat.se.

Noteringsplaner
Xpecunia har för avsikt att ansöka om notering på marknadsplatsen NGM Nordic SME under Q2 2021. Utöver expansionskapital avser Bolaget att förestående nyemission bidra med ytterligare spridning i ägarbasen vilket på sikt bidrar till goda förutsättningar för en notering. Aktieboken förs av EuroClear. Tidigare börserfarenhet återfinns både inom styrelse och ledning. Bolaget ser därför inga hinder eller flaskhalsar som skulle kunna försvåra en notering.

 Xpecunia Nordic AB (publ) org: 559152-3013

 VD: Daniel Moström – 070-7446901

Adress: Taptogatan 6, 115 27  STOCKHOLM

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera