1515
Annons

Resurs och Mekonomen Group växlar upp till partnerskap på nordisk nivå

Mekonomen Group väljer Resurs Bank som partner för kort- och betallösningar på hela den nordiska marknaden. Tillsammans med Resurs tar Mekonomen Group ett strategiskt viktigt steg framåt för att etablera ett koncept med fokus på köpupplevelse och ökad konvertering genom hela kundresan, oavsett säljkanal.

Efter flera års framgångsrikt samarbete i Norge, Finland och Danmark har Mekonomen Group valt Resurs som sin partner också för den svenska marknaden. Det nordiska samarbetet blev klart under september och innebär bland annat att Mekonomen Group erbjuder Resurs Checkout som mobil betallösning i sina verkstäder, och att kunderna kommer kunna ta del av marknadens mest populära betalalternativ.

- Vi är oerhört glada över att vi fått förtroendet att bli leverantör på nordisk nivå till Mekonomen Group som är en tung och viktig aktör inom sin bransch. Vi har en bra grund att stå på i det samarbete vi haft på de lokala marknaderna i Norge, Danmark och Finland. Nu ser vi fram emot att också inkludera Sverige och tillsammans med Mekonomen Group skapa en enhetlig köpupplevelse oavsett på vilken marknad och på vilket sätt som kunderna vill betala, säger Andreas Andersson, Sales Manager Retail Finance, Resurs Bank.

Mekonomen Group består av norra Europas ledande bilservicekedjor; FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen och har egen grossistverksamhet, cirka 470 butiker och över 3 600 verkstäder. Mekonomen Group har utvärderat marknaden för att hitta en aktör inom betal- och finansieringslösningar som kunde leverera sina tjänster på nordisk nivå. Att beslutet landade på Resurs handlade till stor del om att det öppnade upp för möjligheten att smidigt kunna anpassa sitt koncept oberoende av säljkanal till samtliga nordiska marknader.

- Med Resurs Bank som partner förbättrar vi vårt erbjudande till anslutna verkstäder och bilägarna ytterligare. Flexibilitet, mobilitet och enkelhet är viktiga faktorer vid alla typer av betalningar, särskilt i vår tjänst mobil betalning som är högt uppskattad av våra verkstadskunder. Resurs erbjuder en bra teknisk lösning anpassad efter såväl våra verkstäders som bilägarnas behov. Vi har mycket goda erfarenheter av vårt tidigare samarbete med Resurs och ser fram emot att fortsätta utveckla fler och bättre tjänster, säger Oskar Gibas Hjertquist, Affärsutvecklare, Mekonomen Group.

För mer information kontakta:
Andreas Andersson, Sales Manager Retail Finance, Resurs Bank, andreas.andersson@resurs.se, 0736-612083
Oskar Gibas Hjertquist, Affärsutvecklare, Mekonomen Group, oskar.hjertquist@mekonomengroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Resurs och Mekonomen Group växlar upp till partnerskap på nordisk nivå

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?