Hoppa till innehållet

Annons

Resurs och Mekonomen Group växlar upp till partnerskap på nordisk nivå

Pressrelease

Mekonomen Group väljer Resurs Bank som partner för kort- och betallösningar på hela den nordiska marknaden. Tillsammans med Resurs tar Mekonomen Group ett strategiskt viktigt steg framåt för att etablera ett koncept med fokus på köpupplevelse och ökad konvertering genom hela kundresan, oavsett säljkanal.

Efter flera års framgångsrikt samarbete i Norge, Finland och Danmark har Mekonomen Group valt Resurs som sin partner också för den svenska marknaden. Det nordiska samarbetet blev klart under september och innebär bland annat att Mekonomen Group erbjuder Resurs Checkout som mobil betallösning i sina verkstäder, och att kunderna kommer kunna ta del av marknadens mest populära betalalternativ.

- Vi är oerhört glada över att vi fått förtroendet att bli leverantör på nordisk nivå till Mekonomen Group som är en tung och viktig aktör inom sin bransch. Vi har en bra grund att stå på i det samarbete vi haft på de lokala marknaderna i Norge, Danmark och Finland. Nu ser vi fram emot att också inkludera Sverige och tillsammans med Mekonomen Group skapa en enhetlig köpupplevelse oavsett på vilken marknad och på vilket sätt som kunderna vill betala, säger Andreas Andersson, Sales Manager Retail Finance, Resurs Bank.

Mekonomen Group består av norra Europas ledande bilservicekedjor; FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen och har egen grossistverksamhet, cirka 470 butiker och över 3 600 verkstäder. Mekonomen Group har utvärderat marknaden för att hitta en aktör inom betal- och finansieringslösningar som kunde leverera sina tjänster på nordisk nivå. Att beslutet landade på Resurs handlade till stor del om att det öppnade upp för möjligheten att smidigt kunna anpassa sitt koncept oberoende av säljkanal till samtliga nordiska marknader.

- Med Resurs Bank som partner förbättrar vi vårt erbjudande till anslutna verkstäder och bilägarna ytterligare. Flexibilitet, mobilitet och enkelhet är viktiga faktorer vid alla typer av betalningar, särskilt i vår tjänst mobil betalning som är högt uppskattad av våra verkstadskunder. Resurs erbjuder en bra teknisk lösning anpassad efter såväl våra verkstäders som bilägarnas behov. Vi har mycket goda erfarenheter av vårt tidigare samarbete med Resurs och ser fram emot att fortsätta utveckla fler och bättre tjänster, säger Oskar Gibas Hjertquist, Affärsutvecklare, Mekonomen Group.

För mer information kontakta:
Andreas Andersson, Sales Manager Retail Finance, Resurs Bank, andreas.andersson@resurs.se, 0736-612083
Oskar Gibas Hjertquist, Affärsutvecklare, Mekonomen Group, oskar.hjertquist@mekonomengroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Resurs och Mekonomen Group växlar upp till partnerskap på nordisk nivå

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från OKQ8Annons

Så ställer anrika bolaget om inför framtiden

Certego är Nordens främsta expert på oberoende tillträdes- och övervakningslösningar och arbetar med att utveckla och leverera lösningar som ger trygghet för kunderna. Nu genomgår bolaget en omställning både för att minska sin miljöpåverkan och för att anpassa sig inför framtiden.

Certego har anor som sträcker sig över 300 år tillbaka i tiden. Innan den industriella låstillverkningen ens startade, tillverkades låset till Uppsala domkyrka i en smedja som senare blev en del av det breda spektrum av företag som nu utgör Certego. Och även om rötterna till dagens Certego finns i den traditionella låsmedsbranschen, har bolaget ständigt vidareutvecklat sin verksamhet. Företaget har idag 1 200 medarbetare i fyra länder och levererar lösningar som gör livet säkrare och enklare för miljontals människor.

– Vi förbättrar kontinuerligt våra produkter och tjänster. Vi erbjuder idag design-, installations- och kompletta säkerhetslösningar till våra kunder inom flerfamiljsbostäder, bygg, offentlig sektor, kommersiella fastigheter och kritisk infrastruktur, med allt från servicetjänster till projekt samt nyckelhantering i våra butiker, säger Joakim Halfwordson, COO och hållbarhetsansvarig för Certego Group.

– Det är tvunget att göra en omställning inför framtiden. Detta går också i linje med våra hållbarhetsmål att minska vår miljöpåverkan, fortsätter han.

Certego stöttar bland annat FN:s miljömål nummer 12 och 13: Det vill säga att stå för en hållbar konsumtion och produktion och att bekämpa klimatförändringarna.

– Det gör vi genom att se över hur vi sorterar vårt avfall, men också att ta klivet in i framtiden med vår bilflotta. Vår ambition är att alla nya företagsbilar ska vara eldrivna, och här har vi kommit väldigt långt i växlingen. Samtidigt påbörjar vi aktivt utrullning av elbilar till våra tekniker, då detta blir ett allt vanligare kundkrav. Det kom också till vår kännedom, när vi utförde en väsentlighetsanalys med våra kunder och leverantörer, att transporter är en fråga de prioriterar högt, säger Joakim.

För att få detta att fungera så smidigt som möjligt för Certego har företaget ett utökat samarbete med OKQ8.

– Vi valde OKQ8 då de har ett brett utbud av tjänster och en helhetslösning för våra behov. Certego är baserade i hela Sverige och OKQ8 kan erbjuda en geografisk spridning och deras satsning på snabbladdning på ett flertal stationer var också intressant, berättar Joakim Spångberg, Inköpsansvarig på Certego Sverige.

Certego har företagsleasing på sina bilar via CarPay Fleet (Volvofinans). Dessa har i sin tur OKQ8 som avtalspart vilket förser Certego med en helhetslösning. Man kan ladda bilen via CarPay-kortet och de medarbetare som har förmånsbil faktureras direkt för kostnaderna avseende privat laddning via Carpay Fleet. Kostnader för laddning som förbrukats i tjänst faktureras Certego.

För de medarbetare som ännu inte har tillgång att ladda hemma så erbjuder CERTEGO genom OKQ8 möjligheten till installation av laddbox på hemadressen till en rabatterad kostnad. Laddboxen konfigureras gentemot Carpay Fleet för att på så vis fördela kostnaderna mellan medarbetaren och Certego. En ersättning per kWh betalas också ut till medarbetaren som kompensation för den ökade elkostnaden.

OKQ8 har idag installerat 32 laddpunkter på 30 procent av Certego:s filialer. Utöver detta har Certego även ett omfattande drivmedelsavtal med OKQ8, som innebär att man inte bara kan ladda på OKQ8, utan också på ett flertal andra laddningsstationer. Dessutom har bolaget nu också ett hyrbilsavtal med OKQ8.

– Vi ser en stor fördel i att ha allt under samma paraply. Det blir mindre hantering och administration för oss. Vår målsättning är att hela vår fordonspark ska vara elektrifierad. Men vi kan se utmaningar i norra Sverige med laddningsmöjligheter, då det där går trögare med växlingen till elbilar. Det finns också utmaningar med laddstationer för medarbetare som inte har egen tomt för installering av OKQ8s laddstationer. Men vi hoppas att det också ska lösa sig så småningom. Utvecklingen inom det här området går ju framåt hela tiden, avslutar Joakim Spångberg.

Läs mer om OKQ8:s elbilsladdning

 

Mer från OKQ8

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med OKQ8 och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera