Annons

HEXPOL föreslår utdelning för 2019

Styrelsen för HEXPOL AB beslutade i april 2020 att dra tillbaka förslaget om utdelning för räkenskapsåret 2019. Detta som ett led i den stora osäkerhet som rådde kring Covid-19. Samtidigt uppgavs att styrelsens ambition var att kalla till extra bolagsstämma under hösten och fullfölja sitt tidigare kommunicerade utdelningsförslag om 2,30 SEK per aktie. 

Konsekvenserna av Covid-19-pandemin kan nu bättre överblickas och styrelsen har bedömt att det, tack vare koncernens starka prestation och likviditet, finns förutsättningar för ett återinförande av utdelningen enligt det ursprungliga förslaget. Styrelsen avser därför att kalla till en extra bolagsstämma den 20 november 2020 för att besluta om ett förslag till utdelning om 2,30 SEK per aktie för räkenskapsåret 2019.

I samband med fastställd utdelning kommer HEXPOL att återbetala det permitteringsstöd som erhållits i Sverige relaterat till Covid-19-pandemin.

Mer information om den extra bolagsstämman och det fullständiga förslaget till utdelning lämnas inom kort i en separat kallelse till stämman.

För ytterligare information kontakta:

Peter Rosén, Tillförordnad VD & CFO
Tel: +46 (0)73 656 49 34

Följande bilagor finns för nedladdning:
HEXPOL föreslår utdelning 2019

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera