Annons

ChromoGenics återbetalar stöd för korttidspermittering

Styrelsen för ChromoGenics AB (”ChromoGenics” eller ”Bolaget”) har beslutat återbetala stöd för korttidspermitteringar 2,4 MSEK till Tillväxtverket.

Bakgrund

ChromoGenics har erhållit stöd för korttidspermitteringar på sammanlagt 2,4 MSEK för perioden april – augusti 2020. Av beloppet har 1,8 MSEK redovisats som övrig intäkt per Q2 2020. ChromoGenics likvida medel har påverkats positivt med 2,4 MSEK.

ChromoGenics i intensiv utvecklingsfas

ChromoGenics är i intensiv utvecklingsfas med fokuserad installation och intrimning av Bolagets två industriella sputtrar med betydande produktionskapacitet, 450 000 m2 per år och sputter. Sputter I för glastillämpningar har prioritet med sikte på slutförd intrimning under Q1 2021, följt av Sputter II för kontraktsbaserad sputtring för externa parter med tillämpningar inom bl a elektronik och medicinteknik/life science med slutförd intrimning under Q2 2021.

Tillväxtverkets stöd för korttidspermittering utgör ett positivt bidrag för ChromoGenics i en krävande finansiell situation i skuggan av Corona/Covid 19. Detta innebär dock en motsatssituation för ChromoGenics som måste upprätthålla kvalificerade personella resurser för Bolagets installations- och intrimningsprogram och därför inte kan hålla avgörande personer permitterade. Grunden för bidrag för korttidspermittering faller därmed.

ChromoGenics styrelse har därför beslutat att återbetala erhållet permitteringsstöd på 2,4 MSEK med negativ påverkan på resultatet för Q3 med justering av redovisat resultat 1,8 MSEK för Q2 och 0,6 MSEK för ännu inte redovisat resultat för Q3. Bolagets likviditet kommer att påverkas negativt med 2,4 MSEK.  

Uttalande av Leif Ljungqvist

”Detta är en paradoxal situation för ChromoGenics. Samtidigt som ett bidrag från Tillväxtverket är mycket positivt, kan vi när det kommer till kritan inte ta emot bidraget då vi behöver vår personal för installation och intrimning av Sputter I och II. Mitt i alla problem med Corona/Covid 19 står vi trots allt starka med kvalificerad egen maskinutrustning under installation och mycket kompetenta medarbetare. Det finns ett betydande intresse från olika byggbolag och fastighetsägare för våra produkter” säger Leif Ljungqvist, VD.

Kontakt
Leif Ljungqvist, VD, +46 (0) 70 594 94 01
Lars Ericsson, CFO & kommunikationschef, +46 (0) 18 430 04 30
E-mail: info@chromogenics.com


Denna information är sådan som ChromoGenics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 oktober kl. 08:55 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Bockasjö Logistic ABAnnons

Bockasjö bygger effektiva, energisnåla och miljövänliga logistikbyggnader i rätt lägen

Flygbild över hur Sörreds Logistikcenter på Hisingen kommer att se ut då fyra av de sex fastigheterna uppförts. Foto: Bockasjö AB
Flygbild över hur Sörreds Logistikcenter på Hisingen kommer att se ut då fyra av de sex fastigheterna uppförts. Foto: Bockasjö AB

Logistikbranschen växer och efterfrågan på stora moderna logistikfastigheter ökar. Moderna fastigheter där bolagen kan konsolidera tidigare utspridda hubbar till ett centra. Som möjliggör att man kan växa för framtiden och i lägen där man är nära sina kunder. 

Den växande e-handel driver idag på den utvecklingen som har setts inom logistikbranschen under de senaste åren. Där bolagen vill ha nyproducerade moderna logistikbyggnader i de rätta lägena. 

– Vi har under några år nu sett ett stort växande intresse för stora logistikbyggnader på 20 000 kvadratmeter och uppåt. Bland annat har många logistikbolag under sin tillväxtresa samlat på sig flera logistikbyggnader på olika platser och nu vill man konsolidera sin logistik till en modern, energisnål enhet, för att få till bättre resurs- och kostnadseffektivitet, säger Joakim Hedin, VD på Bockasjö.

Bockasjö insåg tidigt att det fanns ett ökat intresse hos logistikbolag att konsolidera sina logistikytor till en större anläggning med alla de positiva effekter det medför. För att bemöta den ökade efterfrågan förvärvades mark på rätt lägen i ett tidigt skede, exempelvis i Borås, Hisingen, Landvetter, Eskilstuna och Rosersberg. Lägen där det idag råder stor markbrist. 

– Vi skräddarsyr projekten ihop med kund och fastigheterna ingår sedan i vår förvaltningsportfölj.  Vi har under åren gjort projekt med bland annat DHL, PostNord, TPL, Ericsson och Schenker Logistics, berättar Joakim Hedin. 

Bockasjös fastigheter är antingen Green Building-certifierade eller certifierade enligt konceptet BREEAM.

För BREEAM är kraven mer omfattande. Sammantaget ger det ett minskat klimat avtryck samtidigt som det medför minskade driftskostnader för hyresgästen.

– Att miljöcertifiera logistikbyggnader enligt hög standard är ett måste i dagens marknad. I detta ingår även solcellsinstallationer, säger Joakim Hedin. 

Bockasjö offentliggjorde i april att man bildat ett JV bolag med det börsnoterade fastighetsbolaget Platzer i Göteborg. Det nya JV bolaget har förvärvat ca 300 000 kvadratmeter mark från Platzer beläget mitt på Hisingen utmed Sörredsvägen och med Volvos produktionsanläggningar som granne. Bockasjö agerar projektutvecklare och ansvarar för kontakter med potentiella hyresgäster och etableringar och allt som rör byggnationsprocessen. Området möjliggör byggnation av sex stycken logistikfastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta om ca 140 000 kvadratmeter. Vi ser hyresgäster relaterade till fordonsklustret och e-handlare som potentiella hyresgäster i fastigheterna – säger Joakim Hedin, VD för det nya JV bolaget med Platzer. 

Markarbetena har påbörjats och den första logistikbyggnaden beräknas stå klar sommaren 2022.  

Hösten 2019 skapade Bockasjö ett JV bolag med Kilenkrysset som äger stora markområden bla i Rosersberg utanför Stockholm. I april månad i år tecknade JV bolaget ett Hyresavtal med Åhléns som innebär att JV bolaget uppför ett nytt logistikcenter om 37 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta som kommer att hyras av Åhléns på ett längre hyresavtal.

Fastigheten kommer att vara klar för inflyttning i slutet av nästa år. Åhléns investerar betydande belopp i en modern automationslösning som kommer att effektivisera logistikhanteringen i denna nya byggnad.  

JV bolaget uppför också ett nytt logistikcenter i Rosersberg om 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som beräknas vara inflyttningsklar under våren nästa år. Bygget sker på spekulation.

Med en växande e-handel ser Bockasjö ett stort fortsatt behov för logistikbyggnader många år framöver. 

– Att vara privatägd och agera med egna medel i en mindre organisation ger möjlighet till snabba beslut och flexibilitet vilket ibland kan vara en fördel i olika affärsuppgörelser, menar Joakim Hedin.

Om Bockasjö 

Bockasjökoncernen bygger, äger och förvaltar fastigheter med inriktning mot logistik i Sverige. Med säte i Borås verkar koncernen inom förvaltning och fastighetsutveckling på strategiska logistikorter. Bockasjö ägs av Joakim Hedin, Paul Frankenius och ett antal nyckelpersoner i ledningen. Bolaget är medlem i Sweden Green Building Council.

www.bockasjo.se

 

Mer från Bockasjö Logistic AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bockasjö Logistic AB och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?