1515
Annons

Svenska företaget hjälper samhällsviktiga funktioner att rekrytera säkert i krisläge

Under våren stod Sverige inför den största vårdutmaningen i modern tid. Sjukvården behövde massrekrytera tillfällig personal för att kunna lösa sin uppgift, att rädda liv, under pågående pandemi.

För att bidra med avlastning för hårt ansatta rekryteringsfunktioner och samtidigt skapa säkerhet i dessa många gånger livsviktiga rekryteringar valde svenska SRI att erbjuda sin tjänst för digital referenstagning kostnadsfritt till alla verksamheter som rekryterar och bemannar inom samhällsviktig verksamhet. Inför den omtalade ”andra vågen” öppnar de upp tjänsten igen.

De senaste veckornas rapporter tyder på att den vida omtalade ”andra vågen” av Covid-19 är här. Antalet bekräftade coronasmittade har ökat stadigt varje vecka sedan början av september och sjukhus efter sjukhus går nu upp i stabsläge. Antalet bekräftade fall har även tredubblats under de senaste veckorna.

Många arbetsgivare inom det som klassificeras som samhällsviktig verksamhet uttrycker oro över att de inte har tillräcklig bemanning för inför vad man befarar komma skall. Coronapandemin är inte heller längre koncentrerad till större orter. Spridningen och antalet fall har ökat kraftigt i hela landet.

Företaget SRI, vars grundare har bakgrund från Försvarsmakten och Polisen, är specialiserade på bakgrundskontroller och digital referenstagning. För att hjälpa samhället tillgängliggör de nu sin tjänst Referenstagning.se utan kostnad för alla organisationer som bidrar till att tillsätta personal i samhällsviktiga positioner.

”Vi har möjlighet att hjälpa till och då är det självklart att vi ska göra det. Vi sitter alla i den här båten. Under våren passerade cirka 2500 referenser för Covid-relaterade rekryteringar via vårt verktyg. Konkret så innebar det en enorm tidsbesparing för både rekryteringsfunktionen och för chefer. I och med att en digital referenstagning kan aktiveras på ca en minut, jämfört med den timme som en traditionell referenstagning ofta tar, och färdigskrivna referenstagningsrapporter sammanställs automatiskt så kunde ett närmast oräkneligt antal viktiga arbetstimmar både sparas och omfördelas till andra viktiga delar av rekryteringsprocessen,” säger Peter Helin, Affärsområdeschef för Digital referenstagning på SRI.

Digital referenstagning har på senare tid blivit ett mycket populärt alternativ, eller komplement, till traditionell referenstagning över telefon. Ofta är det just möjligheten till stora tidsvinster och den ökade säkerheten i processen genom digital verifiering av identitet som gör att arbetsgivare väljer att digitalisera även denna process.

”När vi presenterade vårt initiativ och erbjöd verksamheter att använda vårt verktyg under våren var intresset stort. Vi vet att behovet är stort även under hösten och vintern och vi uppmanar alla samhällsviktiga verksamheter att höra av sig till oss,” avslutar Peter Helin på SRI. 

För mer information:
Peter Helin, Affärsområdeschef för Digital referenstagning, SRI
Tel: 076-319 54 09
E-post: peter@sri.se


Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)
Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontrollerdigital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen. SRI driver även en populär säkerhetsblogg och en blogg inom digital referenstagning.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?