1515

Försäljningssuccé för Stormtech ansiktsskydd med antimikrobiell teknik från Polygiene

Ny kanadensisk partner Stormtech, med närvaro i Amerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet, Ryssland och Mellanöstern, lanserar ansiktsskydd med Polygiene ViralOff® i form av masker, tubhalsdukar och bandanas. Den initiala ordern är på 500 000 ansiktsskydd och efterfrågan har varit hög sedan lansering.

Stormtech har skapat en kollektion av masker med det bästa inom tekniska material i kombination med de bästa inom ansiktsskydd. Med distribution via outdoor-återförsäljare, större kedjor och egen onlineförsäljning till konsument, får Stormtech en global spridning av sina produkter.

”Vi har tillbringat de senaste månaderna med att designa en mask som fungerar överallt, även för högintensiva aktiviteter. Vi fick kontakt med Polygiene via våra kunder i Storbritannien som rekommenderade ViralOff, när vi letade efter en effektiv lösning med antimikrobiell effekt. Efter att ha gjort en efterföljande studie av tekniken bestämde vi oss för att behandla hela vår kollektion av ansiktsskydd med ViralOff ”, säger VD Blake Annable från Stormtech.

”Stormtech är en bra partner som har lyckats designa ett ansiktsskydd som fungerar i alla situationer och som är ’självrenande med avseende på mikrober’ ”, konstaterar Polygienes VD Ulrika Björk. ”Med ViralOff reduceras över 99% av mikroberna i textilen inom två timmar, vilket innebär att du kan låta produkten vila och att den är redo att användas igen inom två timmar. Dessutom minskar tvättbehovet, vilket gör att maskerna håller längre”, fortsätter Björk. ”Vi är imponerade av deras produktlösningar och hoppas att vi tillsammans kan utveckla produkter som är smarta, både för användaren och miljön. Slutligen gör deras 1:1-initiativ, där de donerar utomhuskläder för att introducera ungdomar till utomhusäventyr, verkligen skillnad”, avslutar Björk.

ViralOff skyddar behandlade tyger från mikrobiell kontaminering, men skyddar inte mot infektion eller sjukdom.

Om Stormtech

1977 började Blake Annable designa och tillverka sportutrustning och kläder i västra Kanada för specialhandlare och företagskunder. Företaget började som ett litet start-up företag och har utvecklats till en design och tillverkningsföretag som producerar high performance-ytterkläder, vattentäta väskor och accessoarer med tre internationella distributionscentraler i Kanada, USA och Storbritannien med lager-distributörer i Australien, Nya Zeeland, Norge, Ryssland och EU, samt även utomeuropeiska kontor i Shanghai, Dhaka och Phnom Penh. Stormtech tror att en aktiv, utomhuslivsstil kan inspirera, motivera och förändra liv. Genom 1:1-initiativet donerar Stormtech utomhuskläder till partnerorganisationer för att introducera ungdomar till utomhusäventyr. De vill att alla ska kunna uppleva naturen. Det är därför de kommer att donera 1% av den totala globala försäljningen, i form av välbehövliga utomhuskläder till ett antal samarbetsorganisationer. För mer information: https://distributor.stormtech.ca/pages/viraloff-landing-page

Stormtech presskontakt:

Shannon Ward - Director of Marketing, Email; shannonw@stormtech.ca
 

Polygiene presskontakt: Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75 

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Stormtech SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?