Annons

Försäljningssuccé för Stormtech ansiktsskydd med antimikrobiell teknik från Polygiene

Ny kanadensisk partner Stormtech, med närvaro i Amerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet, Ryssland och Mellanöstern, lanserar ansiktsskydd med Polygiene ViralOff® i form av masker, tubhalsdukar och bandanas. Den initiala ordern är på 500 000 ansiktsskydd och efterfrågan har varit hög sedan lansering.

Stormtech har skapat en kollektion av masker med det bästa inom tekniska material i kombination med de bästa inom ansiktsskydd. Med distribution via outdoor-återförsäljare, större kedjor och egen onlineförsäljning till konsument, får Stormtech en global spridning av sina produkter.

”Vi har tillbringat de senaste månaderna med att designa en mask som fungerar överallt, även för högintensiva aktiviteter. Vi fick kontakt med Polygiene via våra kunder i Storbritannien som rekommenderade ViralOff, när vi letade efter en effektiv lösning med antimikrobiell effekt. Efter att ha gjort en efterföljande studie av tekniken bestämde vi oss för att behandla hela vår kollektion av ansiktsskydd med ViralOff ”, säger VD Blake Annable från Stormtech.

”Stormtech är en bra partner som har lyckats designa ett ansiktsskydd som fungerar i alla situationer och som är ’självrenande med avseende på mikrober’ ”, konstaterar Polygienes VD Ulrika Björk. ”Med ViralOff reduceras över 99% av mikroberna i textilen inom två timmar, vilket innebär att du kan låta produkten vila och att den är redo att användas igen inom två timmar. Dessutom minskar tvättbehovet, vilket gör att maskerna håller längre”, fortsätter Björk. ”Vi är imponerade av deras produktlösningar och hoppas att vi tillsammans kan utveckla produkter som är smarta, både för användaren och miljön. Slutligen gör deras 1:1-initiativ, där de donerar utomhuskläder för att introducera ungdomar till utomhusäventyr, verkligen skillnad”, avslutar Björk.

ViralOff skyddar behandlade tyger från mikrobiell kontaminering, men skyddar inte mot infektion eller sjukdom.

Om Stormtech

1977 började Blake Annable designa och tillverka sportutrustning och kläder i västra Kanada för specialhandlare och företagskunder. Företaget började som ett litet start-up företag och har utvecklats till en design och tillverkningsföretag som producerar high performance-ytterkläder, vattentäta väskor och accessoarer med tre internationella distributionscentraler i Kanada, USA och Storbritannien med lager-distributörer i Australien, Nya Zeeland, Norge, Ryssland och EU, samt även utomeuropeiska kontor i Shanghai, Dhaka och Phnom Penh. Stormtech tror att en aktiv, utomhuslivsstil kan inspirera, motivera och förändra liv. Genom 1:1-initiativet donerar Stormtech utomhuskläder till partnerorganisationer för att introducera ungdomar till utomhusäventyr. De vill att alla ska kunna uppleva naturen. Det är därför de kommer att donera 1% av den totala globala försäljningen, i form av välbehövliga utomhuskläder till ett antal samarbetsorganisationer. För mer information: https://distributor.stormtech.ca/pages/viraloff-landing-page

Stormtech presskontakt:

Shannon Ward - Director of Marketing, Email; shannonw@stormtech.ca
 

Polygiene presskontakt: Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75 

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Stormtech SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Nowaste LogisticsAnnons

TPL som elitidrott

Johan Kallin tillsammans med verksamhetschefen Ahmet Vejsa vid fotbollsplanen på Nowastes familjedag.
Johan Kallin tillsammans med verksamhetschefen Ahmet Vejsa vid fotbollsplanen på Nowastes familjedag.

Nowaste Logistics har på tio år gått från ingenstans till drivande aktör inom logistikbranschen. VD:n Johan Kallin hävdar att ett framgångsrikt företag behöver agera som en elitidrottare. Det är inte medaljer och berömmelse som är drivkraften, utan viljan att skapa nytt och utvecklas. 

Det är länge sedan Johan Kallin sprang omkring på fotbollsplanerna och gjorde allt för att vinna. Viljan att uträtta saker i ett lag finns kvar än idag, den är bara förflyttad till näringslivet och en lång karriär inom logistikbranschen. Johan är en av många inom Nowaste som börjat på lagret och plockat sig fram. 

Nowaste var i begynnelsen logistikavdelningen på Everfresh, som från Helsingborg förser hela Sverige med frukt och grönt. Logistiken blev så förfinad att avdelningen blev ett eget TPL-företag. Idag huserar stora klädföretag, bygghandlare, heminredningsjättar och många andra i de enorma terminaler som Nowaste etablerar och fyller med personal, automation och egenutvecklade systemlösningar. 

Johan Kallin har varit VD sedan 2012 och sett företaget gå från nordvästskånsk uppstickare till en aktör med ambitioner som sträcker sig över hela Europa. 

– Det blir den naturliga följden om man hela tiden frågar sig: Hur kan vi göra det här ännu bättre? Vad behöver vi tillföra och utveckla för att bli ännu en liten detalj vassare? Det är klart att man kan och ska ha mål, men färdriktning är mer intressant. Det är där fokus ska ligga, inte på att mäta sig med andra. En framgångsrik idrottare tar sig till toppen genom att ha fokus på sin egen insats, inte på vad konkurrenterna håller på med.  

– Så vi tänker själva och hittar våra egna sätt. Vi har till exempel bara egen personal, vilket inte är så vanligt. Personalens lojalitet är då hos oss och våra kunder och vi ger alla individer som vill chansen att utvecklas och utbilda sig vidare. Vi vill stimulera det egna ansvaret och viljan att visa framfötterna. Många på huvudkontoret har börjat ute på terminalerna, från projektledare till personer i ledningsgruppen. Egen personal ger oss också möjlighet att agera väldigt snabbt utifrån våra kunders skiftande behov, som ibland kommer plötsligt. Förmågan att anpassa sig snabbt har varit en framgångsfaktor. Det såg vi inte minst under pandemin när många av våra kunder snabbt behövde vässa sitt e-handelserbjudande. 

En annan grej som utmärker en framgångsrik elitidrottare är förmågan att tidigt testa nya sätt, och ofta vara först. Johan nämner några milstolpar.  

– Vi var tio år före alla andra med att lägga undan penna och papper och digitalisera lagret. I en konservativ bransch var vi först ut med kranlager och robotiserat plock. Vi stimuleras av utveckling. Det är därför vi idag kan ha ett större erbjudande än enbart TPL. Logistik i världsklass handlar om en vilja och passion för att ständigt driva utvecklingen i branschen framåt. Vi vill förändra spelreglerna och vara den som andra inspireras av. 

Om Nowaste Logistics

Nowaste Logistics har närmare 600 anställda, med 13 terminaler och huvudkontor i Helsingborg. Varje år hanterar företaget 70 miljoner kartonger till ett varuvärde som uppgår till 20 miljarder kronor. Nowaste erbjuder allt inom tredjepartslogistik men också tjänster och expertis inom IT, automation och tull. 

Läs mer på nowastelogistics.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nowaste Logistics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera