1515
Annons

Nordamerikansk Tier 1 operatör utökar projektsamarbetet med InCoax och lägger order för fälttest

Efter framgångsrik initial utvärdering av InCoax MoCA Access 2.5 plattformen har InCoax Networks AB (publ) (“InCoax”) ingått ett utökat projektavtal med den nordamerikanska Tier 1 operatör som tidigare informerats om i juli 2020. Det utökade projektsamarbetet är värt $150.000 varav en tredjedel kan faktureras i oktober 2020 och resterande $100.000 under första halvåret 2021.  

Tier 1 operatören har beslutat att utöka omfattningen av de pågående utvärderingarna av InCoax MoCA Access 2.5 plattform för multigigabit tjänster. Detta kommer att ske i en systemlösning, realiserad i hård- och mjukvara, som är nära de seriemässiga krav som Tier-1 operatören ställer.  I det utökade projektet kommer InCoax och operatören, i nära samarbete, verifiera operatörens nödvändiga och önskvärda funktionaliteter i fälttester under början av andra kvartalet 2021.

 “Det är mycket tillfredsställande att denna nordamerikanska Tier 1 operatör väljer att gå vidare med en utökad projektomfattning och det visar att vår föreslagna lösning är konkurrenskraftig och potentiellt disruptiv gentemot deras nuvarande access teknologier. Det representerar en mycket stor affärsmöjlighet för InCoax som också i nästa steg kan ligga till grund för andra potentiella operatörskunder”, säger Jörgen Ekengren, VD på InCoax.

InCoax MoCA Access 2.5-plattformen ger upp till 2,5 Gbps kapacitet till enskilda abonnenter på ett kostnadseffektivt sätt och kan samexistera med andra TV tjänster. InCoax lösning är mycket skalbar för att betjäna både villor, flerfamiljshus och hotell. Lösningen har ett rikt utbud av nätverksfunktioner som enkelt kan integreras med operatörens befintliga managementplattformar.

”Vi är mycket nöjda över att denna operatör har beslutat att gå vidare i ett fördjupat samarbete med InCoax i ett utökat projekt. Med vår lösning kan vi ge operatörsindustrin möjligheten att tillhandahålla multigigabittjänster till sina abonnenter till en mycket konkurrenskraftig kostnad. Jag har stora förväntningar på detta projekt och den framtida kommersiella relationen med denna operatör liksom med andra operatörer med liknande användningsfall. Det faktum att denna nordamerikanska Tier-1 operatör nu är villig att delfinansiera vår utveckling är också en tydlig indikation på att vi har en mycket intressant accesslösning som de vill se realiserad i sina accessnätverk", säger Helge Tiainen, Head of Product Management, Marketing & Sales, InCoax.

Denna information är sådan information som InCoax Networks AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 19 oktober 2020 kl. 12.30 (CET)

För ytterligare information:
Jörgen Ekengren, VD, InCoax Networks AB                                   
jorgen.ekengren@incoax.com                                                      
+46 73- 899 55 52


Följande bilagor finns för nedladdning:
Nordamerikansk Tier 1 operatör utökar projektsamarbetet med InCoax och lägger order för fälttest (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Lunds universitetAnnons

De tog sin cancerforskning från idé till verklighet

Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.
Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.Foto:André de Loisted

På Lunds universitet är cancerforskningen ett av akademins flaggskepp. I nära samarbete med vården och andra aktörer är målet att ta universitetets innovationer ut i den verkliga världen där den kan göra verklig skillnad. Ett lyckat exempel är SAGA Diagnostics AB – ett spinoff-företag som nu arbetar med bland annat AstraZeneca.  

Allt började 2009 när Lao Saal, idag universitetslektor på Lunds universitet, flyttade till Lund och startade en cancerforskargrupp. Forskargruppen fick finansiellt stöd av bland annat Cancerfonden och Vetenskapsrådet och studerade flera olika typer av behandlingssätt för cancersjukdomar. Men, ett område som fick dem att höja på ögonbrynen lite extra var vätskebiopsi.  

– Istället för att behöva göra ett större ingrepp på patienten där man tar ett vävnadsprov, som man vanligtvis gör, kan man genom vätskebiopsi ta ett prov baserat på vätska. Antingen blod, urin eller i vissa fall saliv, säger Lao Saal. 

Här kan du läsa mer om vätskebiopsi

Genom vätskebiopsi kan man mäta hur många cancerceller en patient har i kroppen och hur den förändras. Teknologin mäter nämligen en specifik biomarkör, så kallad cirkulerande tumör-DNA (ctDNA). 

– Det finns idag ett stort behov av förbättrade biomarkörer för att diagnostisera cancer, välja bäst behandling och övervaka hur patienten svarar. Genom ctDNA kan vi lösa de problemen på ett minimalt invasivt sätt, förklarar han. 

Från forskargrupp till spinoff-företag

Åren gick och cancerforskningen fortsatte att blomstra. Forskargruppen hade något stort på gång och en organisation på universitetet såg potential i att ta forskningen ett steg längre. Som en avknoppning bildades cancergenomikföretaget SAGA Diagnostics under 2015, som idag utvecklar ultrakänsliga flytande biopsitester för tidig upptäckt av canceråterfall och precisionsmedicin vid cancerbehandling.

– Vi hade egentligen inga planer på att starta ett företag, utan vi fokuserade bara på forskningen. Men när idén presenterades och chansen kom så tog vi den. Lunds universitet och Lunds universitets cancercentrum (LUCC) har spelat en stor roll för att kunna ta det här betydande steget, säger Lao Saal som är en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB. 

Läs mer om SAGA Diagnostics här 

Lunds universitet en möjliggörare

Sex år har passerat sedan företaget startades och idag har bolaget 20 anställda som strävar efter att förbättra vården med deras ultrakänsliga tjänster och produkter. Företaget finansieras av stora investerare såsom Segulah Medical Acceleration och samarbetar bland annat med läkemedelsjätten AstraZeneca och svenska Alligator Bioscience. 

– Jag är oerhört stolt att vår teknik har nått till vården och kan användas i praktiken. Vi är ett ungt företag som kommit långt på kort tid. Den utveckling och kommersialisering vi har gjort från Lund universitet till att faktiskt kunna göra skillnad för patient och samhälle betyder otroligt mycket, säger Lao Saal. 

Om Lunds universitet cancercentrum
LUCC samordnar cancerforskning vid Lunds universitet och startade under 2019. LUCC ska ge stöd till universitetsledning, fakultetsledning och Region Skånes ledning till att fatta välinformerade och strategiska beslut som rör cancerområdet inom verksamheterna forskning, utbildning, innovation och samverkan. Läs mer om LUCC här.

 

Mer från Lunds universitet

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lunds universitet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?