1515

Teresa Isele har utsetts till ny VD för SwedSec Licensiering AB och tillträder i början av 2021

Styrelsen för SwedSec Licensiering AB (SwedSec) har utsett Teresa Isele till ny VD för SwedSec. Teresa är Chef för Verksamhetsstöd & Utveckling på Första AP-fonden där hon sedan 2015 har haft flera viktiga roller inklusive som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance. Teresa har dessförinnan varit jurist på EQT och Advokatfirman Vinge i Stockholm. Teresa är jurist med examina från såväl Humboldt-Universität zu Berlin som Stockholms Universitet och ett diplom i English Legal Studies från Kings College i London.

Teresa Isele efterträder SwedSecs nuvarande VD Katarina Lidén som i november lämnar SwedSec för att tillträda som ny VD för Föreningen God Sed på Värdepappersmarknaden.

Urban Funered, Vice Ordförande i SwedSecs styrelse och tillika VD för SwedSecs moderbolag Svensk Värdepappersmarknad Service AB, kommer att interimistiskt inträda som VD för SwedSec med början den 13 november 2020 och till dess att Teresa tillträder som VD i början av 2021.

- Vi är mycket glada över att Teresa Isele har valt att ta på sig rollen som VD för SwedSec från början av nästa år. Teresa har under sin karriär haft viktiga roller som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance på Första AP-fonden, som bolagsjurist på EQT och jurist på Advokatfirman Vinge. Teresa har ett mycket stort intresse för den viktiga roll som SwedSec spelar inom svensk självreglering. Detta tillsammans med Teresas goda personliga egenskaper och erfarenheter samt akademiska bakgrund, med juridiska examina och diplom från Sverige, Tyskland och Storbritannien, har övertygat oss om att Teresa kommer att bli en utmärkt ny VD för SwedSec, kommenterar Mats Torstendahl, Ordförande för SwedSec.

- Jag är stolt och glad över att få uppdraget att leda SwedSecs verksamhet. SwedSec har en mycket viktig roll att fylla på den svenska finansmarknaden och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med alla erfarna och kompetenta medarbetare på SwedSec och i dess nämnder, kommittéer och utskott. Tillsammans med de företag som är anslutna till SwedSec har vi en viktig uppgift i att ytterligare stärka förtroendet för den svenska finansmarknaden, säger Teresa Isele, nyutsedd VD för SwedSec.

Teresa Isele är 38 år, är gift och har två barn. Teresa är idag är Chef för Verksamhetsstöd & Utveckling på Första AP-fonden och kommer att tillträda sin nya tjänst som VD för SwedSec Licensiering AB i början av 2021. Teresa har en Juris Kandidat och en Master of Laws (LLM) i International Commercial Arbitration från Stockholms Universitet, en juridisk Staatsexamen och Juris Magister från Humboldt-Universität zu Berlin i Tyskland, samt ett Diploma in English Legal Studies från Kings College i London.

För ytterligare information kontakta:
Mats Torstendahl, Styrelseordförande, SwedSec Licensiering AB, 08-763 74 20
Urban Funered, Vice Ordförande, SwedSec Licensiering AB, 08-56 26 70 01

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Stift Högskolan i JönköpingAnnons

Resilient och hållbar produktion för framtida konkurrenskraft

Tekniska lösningar som en del av framtidens resilienta och hållbara produktionssystem.
Tekniska lösningar som en del av framtidens resilienta och hållbara produktionssystem.

Vårt samhälle står inför en stor omställning mot en cirkulär ekonomi med många olika utmaningar. För ett producerande företag behövs resilienta, resurseffektiva och hållbara lösningar som kan hantera de framtida kraven på ett flexibelt sätt. 

Det nyligen uppstartade nationella forskningsprojektet ”Resilient and Sustainable Production – Proactive greenfield and brownfield production development” (RaSP) som finansieras av det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030 vid Vinnova vill bidra till att svensk industri står rustade för framtiden.

Helhetsbild för produktionssystem

RaSP är ett samarbete mellan Tekniska Högskolan i Jönköping med projektledare biträdande professor Kerstin Johansen, Luleå tekniska universitet med biträdande projektledare universitetslektor Lisa Larsson, RISE och flera mindre och medelstora företag. 

– Vår forskargrupp i projektet bidrar med olika ämneskompetenser viktiga för att bidra till en helhetsbild kring vad som krävs för att skapa hållbara, resurseffektiva och framtidssäkrade produktionssystem, säger Kerstin Johansen.

Läs mer om RaSP här. 

Genom att ha med forskare från flera olika ämnesområden där den gemensamma nämnaren är produktion, så belyses frågor på ett tvärfunktionellt sätt – från affärsutveckling, teknologier för framtidens produktionssystem, produktionsinnovation, produktionsstrategier, organisation, arbetssätt och människan i produktionssystemet. 

Den interaktiva forskningen mellan företag och forskare, med möjlighet att interagera med företag som ska bygga nya fabriker och vidareutveckla befintliga produktionssystem bidrar till en helhetsbild över hur man kan framtidssäkra sin produktion. Genom nära samverkan under hela projektet skapas kunskap som är relevant för industri och akademi löpande.

Här hittar du Produktion2030s senaste nyheter. 

Ramverk för produktionsutveckling

Projektet bidrar till industriell nytta då ett ramverk tas fram för att stödja företag i sin strategiska produktionsutveckling för framtida krav. Olika industriella aktiviteter genomförs för att sprida och utveckla resultaten tillsammans med företag. Samtidigt vidareutvecklas innehåll i olika ingenjörsutbildningar och utbildningar riktade till yrkesverksamma med insikter som kommer från projektet. Det leder till ökad kunskap om krav och ingående aktiviteter för att utveckla resilienta, resurseffektiva och hållbara produktionssystem.

Projektet RaSP ingår i Produktion2030s forskningsportfölj och bidrar till kunskap som kan hjälpa tillverkningsindustrins omställning att möta klimatutmaningarna. 

Läs mer om Produktion2030 här.

Om projektet:

Projekttid: 2021-04-29 – 2024-04-26

Finansiär: Det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030

För mer info: Kontakta projektledare kerstin.johansen@ju.se – koordinator för det tematiska området ”Integrerad utveckling av produkter och produktion” inom forsknings- och utbildningsmiljön SPARK, Tekniska Högskolan vid Jönköping University (www.ju.se/spark

 

Mer från Stift Högskolan i Jönköping

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stift Högskolan i Jönköping och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?