1515

PE Accounting ska bli miljardbolag – byter VD för nästa tillväxtfas

PE Accounting var 2011 först i Sverige med att framgångsrikt automatisera bokföring med ett helt egenutvecklat ekonomisystem och bokföringstjänst. De omsätter i år 100 msek och meddelar att de ställer om för att inom de närmaste tio åren bli ett miljardbolag. Som en del i detta tillsätter de en ny VD, Pontus Björnsson som senast kommer från Phoniro, Assa Abloy. PE Accounting värderas till 350 msek och har bland annat SEB och Alfvén & Didrikson som delägare.

”När vi startade PE Accounting så satte vi ett riktigt tufft mål. Vi skulle omsätta 100 miljoner på under 10 år och göra det utan nyemission. I januari 2021 när årsredovisningen undertecknas har det gått 9,5 år sedan PE startades och omsättningen är nu över 100 miljoner, utan att nyemissioner har genomförts. Målet vi grundare satte är uppnått och vi påbörjar vår resa mot nästa mål, att omsätta en miljard inom kommande 10 år.

Det ställer nya krav på ledarskapet och är bakgrunden till att vi nu rekryterat Pontus Björnsson som VD. Jag kommer att gå parallellt med honom fram till årsskiftet, för att sedan vara pappaledig en tid och komma tillbaka i en affärsnära roll med fokus på innovation, affärsutveckling och kultur. Det är mina stora intresseområden och jag ser fram emot att kunna fokusera på dessa,” säger Olle Rydqvist, medgrundare och nuvarande VD på PE Accounting.

Se inspelad intervju

Pontus Björnsson kommer närmast från Phoniro, Assa Abloy, där han varit VD de senaste åren. Pontus har arbetat med Cloud-lösningar i över 20 år och säger sig drivas av tanken på att stöpa om en traditionell bransch med just digitala lösningar och tjänster.

”Jag har personligen följt PE sedan 2016 och varit imponerad av bolaget och deras lösning. PE tar digitaliseringen ett steg längre genom graden av automatisering. De går från mjukvara till en komplett tjänst. Det känns otroligt spännande att transformera en bransch på det sätt som PE gör med redovisningsbranschen och den resan vill jag vara delaktig i,” säger Pontus Björnsson, tillträdande VD på PE Accounting.

Enligt PE Accounting har de till skillnad mot en del andra aktörer inom automatiserad bokföring även möjlighet att hjälpa medelstora företag transformera sin redovisning, något de ser har en stor tillväxtpotential.

”Vi bygger helt enkelt allt från grunden för att kunna vara skalbart och så automatiskt som möjligt. Fokus är inte på att bara prata om den hetaste tekniken utan snarare ständigt vara i framkant med den perfekta kombinationen av människa och maskin. Det kommer vara en stor konkurrensfördel att ha just detta i framtiden, både för oss och för de företag som vill vara ledande i sin bransch. Det blir en tydlig konkurrensfördel,” avslutar Olle Rydqvist.

Se inspelad intervju med Olle Rydqvist och Pontus Björnsson

Kort fakta om PE Accounting

  • PE Accounting redovisningsbyrå och ekonomisystem grundades 2011 och var först med att framgångsrikt automatisera redovisning i Sverige med sitt egenutvecklade ekonomisystem och redovisningsbyrå. De har fler än 800 kundbolag och 20.000 användare. Sedan starten har de växt organiskt och säger sig omsätta 100 msek 2020.
  • Tjänsteföretag med 5 till 500 anställda är huvudmålgrupp för PE Accounting.
  • SEB blev delägare 2019 och de samarbetar framförallt inom teknisk innovation som ska hjälpa hela branschen framåt.
  • Alfvén & Didriksson är delägare sedan 2016.
  • PE Accounting värderas till 350 msek 2020.
  • PE Accounting har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö men kan användas av tjänstebolag var som helst i Sverige.

Läs mer om PE Accountings redovisningsbyrå och egenutvecklade ekonomisystem som automatiserar bokföring  

Läs mer om digital redovisning i PE Accountings blogg

Presskontakt på PE Accounting: Magnus Serratusell Wallin, magnus.wallin@accounting.pe

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?