Annons

A3 tar återigen plats på Allbrights Gröna lista.

För andra året i rad hamnar A3 på Allbrights Gröna lista för mest jämställda, börsnoterade bolag, och klättrar upp till plats 26.

Allbright rankar varje år börsbolagen från bäst till sämst på att befordra kvinnor till ledningsgruppen. De jämställda bolagen listas på Allbrights gröna börslista, de mediokra bolagen placeras på den gula börslistan och de mansdominerade bolagen hamnar på den röda börslistan.En stor del av A3s kultur handlar om mångfald, inkludering och jämställdhet, där likvärdiga möjligheter, stöd och nolltolerans för diskriminering genomsyrar alla processer. A3 arbetar ständigt för att utbilda, utveckla och leda med gott exempel – något som syns tydligt då bolaget står i framkant inom branschen med mer än 40% kvinnor i ledningsgruppen. A3 är det enda Telekombolaget i Sverige som tagit plats på den Gröna listan, i jämförelse med branschkollegor som Tele2 som hamnar på den gula listan på plats 89 och Telia på plats 130.

”Det är kul att vi placerar oss på listan och är ännu bättre än förgående år. Att vi är mer jämställda än ”de flesta” ger oss ett nyanserat synsätt på möjligheter och utmaningar. Men A3s engagemang går bortom våra kontorsdörrar, där vi bland annat sponsrar vårt egna dambasketlag, A3 Basket, vilket ger oss möjligheter att utvidga våra satsningar inom ämnet ytterligare.”

Annika Westberg, CFO

”Vårt arbete inom mångfald, inkludering och främjandet av jämställdhet mellan könen är starkt inetsat inom vår arbetskultur. Vi både följer och utvecklar riktlinjer för att understryka vikten av att tillämpa den här typen av arbete i alltifrån vår interna kommunikation till rekryteringsprocesser.
Det handlar om att kritiskt granska våra processer och rutiner för att ha en inkluderande kultur och skapa större mångfald i vår organisation. Att vi återigen är på den gröna listan är ett kvitto på att vi tar steg i vår utveckling att bli en än mer inkluderande och jämställd arbetsplats.”

Jennifer Karlsson, HR Manager 

Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. De kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation.

Läs mer på: www.allbright.se


För ytterligare information:
 

Paul Moonga, VD

Mobil: +46 (0)70 959 06 66
E-post: paul@a3.se


 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera