1515

Nytt samarbete kring bakgrundskontroller skapar trygghet för rekryteringsbranschen

Efterfrågan på säkerhetsrelaterade tjänster i rekryteringsprocesser ökar som en direkt följd av ett oroligt omvärldsläge. Nu presenterar företagen Ponty och SRI ett nytt samarbete som möjliggör för svenska bolag inom rekrytering, executive search och interim att få tillgång till trygghetsskapande bakgrundskontroller baserade på underrättelsemetodik direkt via sitt rekryteringsverktyg.

Samarbetet möjliggörs genom en teknisk integration mellan rekryterings- och CRM-verktyget Ponty, som är speciellt utvecklat med fokus på rekryteringsföretag, executive search och interim, samt SRI:s högkrypterade plattform för bakgrundskontroller, digital referenstagning och personalsäkerhet.

”På SRI är vårt uppdrag att bidra till ett säkrare Sverige. Genom samarbetet med Ponty, som i sin tur fått förtroendet att hjälpa väldigt många svenska bolag i rekryteringsbranschen, kan vi tillsammans bidra till ökad säkerhet i stor skala. Bakgrundskontroller i rekryteringsprocesser är ett viktigt komplement och hjälper rekryteraren att ytterligare kvalitetssäkra och riskminimera sin leverans till slutkund,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Enligt en rapport som Stockholms handelskammare publicerade under 2019 uppgav 35% av de tillfrågade arbetsgivarna och rekryterings- och bemanningsföretagen att behovet av bakgrundskontroller har ökat under det gångna året. 76% av respondenterna inom rekrytering och bemanning uppgav även att de, med hjälp av bakgrundskontroller, kunnat påvisa så pass grovt felaktiga uppgifter i en kandidats utsago att de valt att inte gå vidare med kandidaten.

”SRI har en viktig roll på den svenska marknaden, inte minst med tanke på hur omvärlden ser ut. Att kunna erbjuda våra kunder bakgrundskontroller via vårt verktyg från en ledande aktör är för oss självklart och ligger helt rätt i tiden. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta det nya samarbetet och möjligheten att snabbt, enkelt och GDPR-säkert kunna beställa och hantera bakgrundskontroller i sina rekryteringsprocesser,” säger Pontus Claesson, CEO på Ponty.

”Vi imponeras av Pontys knivskarpa fokus på rekryteringsbranschen och att vara bäst inom sin nisch. Deras långa erfarenhet av att hjälpa företag inom rekrytering, executive search och interim i kombination med vår erfarenhet inom bakgrundskontroller och personalsäkerhet känns som en perfekt kombination,” avslutar Johan Hasslert, SRI.

Den nya integrationen lanseras innan årsskiftet.

För mer information:

Johan Hasslert, Partner, SRI
Tel: 070-480 35 48
E-post: johan@sri.se

Pontus Claesson, CEO, Ponty
Tel: 070-532 06 92
E-post: pontus@ponty.se

Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)
Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontrollerdigital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen.

Om Ponty
Ponty tillhandahåller ett systemstöd för rekryteringsbolag, executive search och interim. Verktyget omfattar både kandidathantering och ett anpassat CRM- och säljstöd. Idag samarbetar vi med några av Sveriges bästa rekryterare och detta har givit oss erfarenhet av hur olika rekryteringsprocesser kan se ut och hur vi på bästa sätt underlättar det arbete som till slut leder till en rekrytering. Ponty har kontor i Stockholm och Göteborg. För mer information kontakta oss gärna på https://ponty.se/kontakt.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?