Annons

(Detta är en kommentar till morgonens nyheter) Coronaviruset lever upp till två veckor i kläder, låt inte rädsla styra tvättandet

Idag rapporteras från BBC, Ekot, DN mfl att den australiensiska forskningsmyndigheten Csiro fann att SARS-Cov-2, viruset som orsakar Covid19, kan överleva upp till två veckor på kläder och än längre på släta ytor. Dock är smittrisken via ytor liten, enligt en studie i the Lancet. Samtidigt ger amerikanska folkhälsomyndigheten CDC att man inte bör skaka kläder vid tvätt för risken att sprida viruset genom luften.

Rationellt eller inte, så verkar tvättandet öka under pandemin. Enligt en studie som Polygiene genomförde i USA nyligen uppgav 3 av 4 tillfrågade att de tvättar mer pga Corona, och en av 3 tvättar väsentligt mer. Miljöbelastningen av ett ökat tvättande på 20% är väsentlig. Det motsvarar runt 3,5 miljoner genomsnittliga fossildrivna bilar på vägarna, enbart i CO2-utsläpp. Till det kommer mikroplaster, vattenåtgång, kemikalier och energiförbrukning.

Detta är något som bör uppmärksammas. 3,5 miljoner till bilar i USA kan jämföras med att Tesla i slutet av 2019 bara sålt 891 000 bilar sen starten 2012.

Vill vi göra något för miljön i krisen så ska vi alla se till att vi tvättar bara när det verkligen behövs. Polygienes ViralOff-behandling som reducerar över 99% av viruset på två timmar är en lösning, men det behövs också informationskampanjer och ett generellt ökat medvetande om frågan.

För mer information: https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12985-020-01418-7

KONTAKT:

Ulrika Björk, CEO
Tel: 070 92 11 275
ulrika@polygiene.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?