1515

Möjlighet att investera i ett onoterat fastighetsbolag som avser bygga uthyrningslägenheter med A-läge i norska skidorten Gausta

Gausta View AB grundades 2017 av Nils Nienhardt och Marcus Fransson, båda är medgrundare av det noterade bolaget Parans Solar Lighting där båda tidigare, i varit VD. Med sin totala fallhöjd om 1 650 meter utgör skidområdet i Gausta ett unikt plats i norra Europa, ett skidområde i paritet med Alperna. Flera kapitalstarka aktörer investerar nu stort i liftsystem och service för att ge besökare bästa möjliga fjällupplevelser. Gausta är i dagsläget i en mycket stark tillväxtspiral och är på väg att bli ett av de verkligt stora namnen inom skandinavisk fjällturism.
 
Gausta Views affärsmodell är att bygga fastigheter med lägenheter för korttidsuthyrning, vilket initialt innebär veckovis uthyrning. Bolaget står som ägare till fastigheterna men driften så som marknadsföring, bokning av lägenheterna, städning och övrig fastighetsskötsel läggs ut på externa partners, därigenom slipper Bolaget bygga upp en egen organisation för dessa delar av verksamheten och kan på så vis hålla låga kostnader. Gausta View äger idag en tomt i A-läge i Gausta med godkänt bygglov för byggnation av 68 hyreslägenheter med 340 gästbäddar.
 
VD Marcus Fransson ger i en intervju med Analyst Group tre anledningar till varför bolaget är en bra investering idag
 
1.  För den skidintresserade utgör Gaustatoppen ett paradis med mycket snö och fina backar på ett avstånd om 17 mil från Oslo och cirka 44 mil från Göteborg.

2. Gausta View är via det helägda dotterbolaget Gausta View A/S ägare till tomtmark vid Gaustatoppen som ska bebyggas med hyreslägenheter. Området är under exploatering och tillhör ett av Norges mest attraktiva områden.

3.  Genom att vara med i utvecklingen av området runt Gaustatoppen på ett tidigt stadie får man vara med om den värdeökning som kan förväntas av projektet när hela området utvecklas till en attraktiv åretruntdestination med skidåkning, vandring, cykling, äventyr och rekreation i världsklass.
 
Siktet inställt på en IPO

Gausta View genomför nu en nyemission för att få in kapital för genomförande av byggnationen av Hus A i Gausta. Att uppföra Hus A beräknas enligt bolaget motsvara en investeringsbudget om ca 36 MNOK, vilket till 40 % ska finansieras med Bolagets egna medel, därutöver behöver Gausta View stärka sitt rörelsekapital.
 
För att kunna fortsätta utbyggnaden av Hus B och Hus C kommer ytterligare kapital att behövas, varför en nyemission samt börsnotering planeras under första halvåret 2022. Efter byggnation av de tre husen i Gausta har bolaget för avsikt att fortsätta expandera verksamheten i Gausta för att år 2030 inneha minst 2 000 bäddar.
 
Läs mer
Se intervju med VD
Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från DentmeAnnons

Därför ska du ge dina anställda en årlig tandläkarundersökning

Företagstandhälsa är nytt i Sverige och det är Dentme som har tagit stafettpinnen på marknaden. Men varför ska man ge sina anställda en årlig tandläkarundersökning?

– Du får friskare medarbetare, men det kan också vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden, säger David Kruse, medgrundare och vd.

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare 

Idag är kampen om arbetskraft stenhård. Företag över hela landet vrider och vänder på alla idéer för att locka talanger till deras bolag. Nya och intressanta förmåner kan vara lösningen för att både attrahera, motivera – och behålla personal. 

– Företagstandhälsa är en värdefull förmån för både arbetsgivare och anställda. För att kunna skapa friska arbetsplatser måste man ha en helhetssyn på hälsa, där munhälsan i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.
Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.

Tandhälsa som förmån

Dentme är först i Sverige med att erbjuda tandhälsa som förmån till arbetsgivare. Samtliga medarbetare erbjuds en årlig undersökning på någon av Dentmes partnerkliniker. Dessutom kan de när som helst få råd och hjälp av erfarna tandläkare och tandhygienister direkt via mobilen eller surfplattan. 

– Det lönar sig att arbeta förebyggande – både för företaget och individen. För oss känns det självklart att patienten ska kunna möta tandläkare digitalt på samma sätt som inom andra områden och samhället i stort, säger David Kruse, medgrundare samt vd och betonar att arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas hälsa och välmående. 

Hadi Ahmad berättar att cirka 40 procent av Sveriges befolkning inte har regelbunden kontakt med tandläkare. Många lider dessutom av tandläkarrädsla.

– Det har blivit ett folkhälsoproblem. Vi gör det enklare för patienten att snabbt få hjälp och råd samtidigt som vi är med och frigör resurser på klinikerna. Vi vet hur mycket tid som går åt till att diagnostisera saker som enkelt kan skötas från mobilen, som exempelvis en tappad fyllning eller krona, säger han. 

Besök via appen

Det första besöket sker via appen, vilket betyder att de anställda inte behöver lägga tid på att besöka en klinik. De kan ta samtalet på en kafferast, eller hemma i soffan. Bedömer Dentmes tandläkare att patienten behöver vidare vård bokar de in ett besök på någon av deras anslutna partnerklinikerna. 

– Du kan enkelt boka in en uppföljning via appen vilket sparar tid för både patienter och tandläkare. Hela och friska tänder är viktigt för att vi ska kunna leva ett bra liv. Med Dentme som personalförmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt, säger David Kruse. 

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?