Hoppa till innehållet

Annons

EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster

PressreleaseFör H&M-gruppen möjliggör outsourcingen en säkrare IT-drift samt ett tydligt steg mot mer klimatsmart datahantering.

– Att få förtroendet från en så pass stor och hållbarhetsfokuserad aktör som H&M-gruppen är fantastiskt och ett viktigt steg för oss. Vi ser fram emot att få bidra till deras ökande digitalisering med höga krav på tillgänglighet, och samtidigt kunna bidra till deras stora fokus på förbättringar inom hållbarhet, säger Magnus Angermund Chief Marketing Officer på EcoDataCenter.

EcoDataCenter är experter och specialiserade inom datacenter med olika kombinationer av tjänster, och kan därigenom garantera en storskalig drift med absolut högsta tillgänglighet. EcoDataCenter har en stark position inom hållbarhet och säkerhet där företaget hittills är mest känt för de klimatpositiva datacentren i Falun. 

H&M-gruppen har sedan länge arbetat aktivt med högt ställda hållbarhetsmål och genom att välja EcoDataCenter som leverantör tas ett viktigt steg i resan mot en mer cirkulär och hållbar verksamhet. Avtalet omfattar klädföretagets datacenterbehov för Norra Europa vilket förutom storskalighet även kräver en IT-lösning med högsta möjliga säkerhet. Detta är något som passar väldigt bra ihop med EcoDataCenters erbjudande.

– Vi ser en tydlig trend i att allt fler bolag och organisationer nu insett vilken miljöpåverkan IT faktiskt har och att man nu värderar riktig och bevisad hållbarhet i valet av datacentertjänster, något som även stöds av denna affär. Vi är väldigt stolta över att ha vunnit H&M-koncernens förtroende, avslutar Lars Schedin, VD för EcoDataCenter.

Presskontakt:

Magnus Angermund, CMO, EcoDataCenter, 073 231 96 30, magnus.angermund@ecodatacenter.se

Om H&M-gruppen

H&M-gruppen är en av världens största klädkedjor och erbjuder kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. Fokus i företagets hållbarhetsarbete är att bli klimatpositiva och nå ett fullt cirkulärt kretslopp. Mer information om bolagets hållbarhetsarbete finns att läsa här: https://hmgroup.com/sustainability.html

Om EcoDataCenter

EcoDataCenter är världens första klimatpositiva datacenter. Med innovativ design och världsledande teknik bygger vi datacenter för colocation, HPC och wholesale/hyperscale. Vår anläggning i Falun är ansluten till Falu Energi & Vatten och leder överskottsvärmen direkt tillbaka till värmeverket, där den används för uppvärmning eller produktion av förnyelsebart biobränsle (pellets). Anläggningen är designad för att vara så energisnål som möjligt och drivs helt med förnybara energikällor från Norrland. EcoDataCenter är ett bolag i snabb tillväxt som avser att växa ytterligare genom förvärv och byggnation av fler klimatpositiva datacenter. www.ecodatacenter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
EcoDataCenter ingår flerårigt avtal med H&M-gruppen inom datacentertjänster

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera