Hoppa till innehållet

Annons

Bioextrax ingår fördjupat utvärderingsavtal med ett av världens största kosmetikaföretag

PressreleaseBioextrax AB (publ) meddelar att det utvärderingsprojekt som pågår med ett av världens största (topp-3 på global basis) kosmetik- och hudvårdsföretag (”Kosmetikaföretaget”) har fördjupats och förlängts, vilket innebär att parterna framgent riktar in arbetet på en viss typ av biopolymer, så kallad PHO.  

Syftet med det ursprungliga utvärderingsprojektet var för Kosmetikaföretaget att utvärdera potentialen i att använda Bioextrax olika PHA-typer i olika produkter. Kosmetikaföretaget har nu beslutat sig för att fortsätta utvärderingen med fokus på en av PHA-typerna Bioextrax kan producera, nämligen PHO. Kosmetikaföretaget är både en potentiell köpare av PHO och en potentiell licenstagare av Bioextrax patenterade teknologi, då de har egen produktion och kapacitet inom industriell bioteknik. Utvärderingen väntas pågå till juni 2021.

Att detta världsledande kosmetikföretag har valt att fördjupa utvärderingen av vår PHO och vår teknologi för att producera PHO är mycket positivt. Av flera skäl ser jag stor kommersiell potential med denna kund, om vi lyckas i den fördjupade utvärderingen. Först och främst är det ett mycket stort företag vi arbetar med, med en årlig omsättning om flera hundra miljarder svenska kronor. Det är också en bransch som är under väldigt hård press från regulatoriskt håll, då tillsatta och inte biologiskt nedbrytbara plaster är på väg att förbjudas inom EU i ett flertal av deras produkter. Slutligen har just det bolag vi arbetar med ett stort fokus på naturligt producerade råvaror, vilket innebär att de vill undvika konkurrerande PHA-produktionsmetoder med användande av olika typer av kemikalier, och vill fokusera på vår helt biobaserade teknologi.” säger Edvard Hall, VD, Bioextrax

Denna information är sådan information som Bioextrax AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08:35 CET, den 9 oktober 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Edvard Hall, VD

Telefon: +46736267643

E-post: edh@bioextrax.com   

Om Bioextrax

Bioextrax grundades år 2014 baserat på forskning vid avdelningen för bioteknik vid Lunds Universitet. Dess processteknologier möjliggör utvinning av bioplasten PHA ur PHA-producerande bakterier, mikrofibrer ur fjädrar, samt proteiner och aminosyror ur proteinrika restprodukter såsom fjädrar eller slakteriavfall. Bioextrax processteknologier producerar således kostnadseffektivt ett flertal olika miljövänliga material, med utnyttjande av avfallsströmmar eller industriella restprodukter som råmaterial. Bolagets affärsmodell är att erbjuda licenser för användning av dess olika processteknologier inom olika affärsområden. Bolaget är noterat på Spotlight Stock Market. Läs mer på www.bioextrax.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Office Depot SwedenAnnons

Så skapar du ett kontor som personalen vill jobba på

Kontoret har potential att vara en arena för både ”kaffemaskinssnack” och effektiva möten. Det kan också vara platsen där medarbetarna hittar kreativiteten och får arbetsro. Enligt Office Depot kan du som arbetsgivare skapa ett kontor som fyller alla dessa funktioner med enkla medel. 

Nödlösningen som togs till under pandemin har skapat nya vanor och preferenser. Många undersökningar visar att svenskarna inte vill jobba på kontoret alla dagar, utan gärna håller fast vid den hybridmodell som formats de senaste åren. 

För att en arbetsgivare ska vara attraktiv, främja innovation och locka rätt kompetens måste den fysiska arbetsmiljön uppfylla förväntningarna på moderna och uppdaterade arbetsplatser. Miljön måste vara lika inbjudande som hemma och kaffet måste smaka gott. Samtidigt måste kontoret rymma olika ytor – dels för det ostörda videosamtalet och totalt fokus, dels för personliga möten som många är svältfödda på. 

Allt för kontoret – och lite till

Det är alltså mycket som behöver tas hänsyn till när framtidens kontor ska utformas. Office Depot vill hjälpa företag att landa rätt. 

– Många tror att man måste dra i gång ett stort och kostsamt projekt där hela kontoret byggs om, men det går att göra stora förändringar med enkla medel. Här är vi det självklara valet av samarbetspartner, säger Linda Åkeson, kategorichef på Office Depot.

Office Depot är kanske mest kända för sitt sortiment av kontorsmaterial, men de har även möbler och annan utrustning som behövs för att inreda alla typer av kontor. Företaget erbjuder även service för leverans av kaffe, frukt och andra tjänster, vilket gör Office Depot till en ”one-stop-shop” för kontoret. 

– I takt med att kundbehoven har förändrats har vi anpassat vårt erbjudande, för att bättre kunna möta företag och organisationer som står inför framtidsrustning av sina arbetsplatser. Det har lett till stor efterfrågan och en försäljningsökning, berättar Linda Åkeson.

Kan bidra med rådgivning

Det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa en bra och hållbar arbetsmiljö, som både lever upp till lagar och regler och som matchar medarbetarnas postpandemiska krav. Office Depot sitter på lång erfarenhet kring kontorsmiljö och kan ge professionell vägledning.

– Vi har allt för nutidens och framtidens kontor. Med hjälp av ett brett sortiment och stor kunskap kan vi driva utvecklingen mot mer hållbara arbetsplatser, säger Frank Egholm, vd på Office Depot Sverige. 

Vill du framtidsrusta kontoret? Läs mer här.  

Om Office Depot 

Office Depot – ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via 42 butiker, online och säljkår – är kontorets one-stop-shop med tusentals varor och snabba leveranser. I deras breda sortiment kan såväl privatpersoner som företag köpa kontorsmaterial, inredning, städprodukter och tjänster för ett enklare kontorsliv.

 

Mer från Office Depot Sweden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Office Depot Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera