Annons

Nordic Credit Partners gör kraftfull satsning på hållbarhet – anställer Hållbarhetschef och utser Hållbarhetsråd

Cecilia Bevik-Cronqvist har utsetts till chef för hållbara investeringar i Nordic Credit Partners (”NCP”). I rollen kommer Cecilia att leda NCP:s strategiska arbete inom hållbarhet, ansvara för hållbarhetsanalys inom ramen för portföljförvaltningen och vidareutveckla NCP:s rapportering gällande hållbarhetsfrågor.

Cecilia kommer närmast från Institutional Shareholder Services - ESG (tidigare Ethix SRI) där hon arbetat med ESG-analys med fokus på antikorruption, mänskliga rättigheter och miljö. Arbetet innefattade bland annat kvalitativ och kvantitativ företagsanalys med utgångspunkt i FN:s hållbarhetsinitiativ Global Compact, internationella normer och standarder samt de 17 globala målen för hållbar utveckling. Innan dess arbetade Cecilia som hållbarhetskonsult inom EY Climate Change and Sustainability Services.

För att stödja Cecilia i hennes arbete har NCP även utsett ett Hållbarhetsråd bestående av Gunnar Eliasson, styrelseledamot i NCP, Cecilia Widebäck West, tidigare Hållbarhetschef i SEB, och Ossian Ekdahl, chef för Ägaransvar på Första AP-fonden. Hålbarhetsrådet kommer fokusera på strategiska hållbarhetsfrågor och rapportera direkt till styrelsen i NCP.     

“Denna kraftfulla satsning på hållbarhet är ett naturligt nästa steg för NCP i syfte att förekomma våra investerares ständigt ökade fokus på dessa frågor. Efter sju år med marknadsledande avkastning blir vi nu även ledande inom hållbarhetsfrågor”, säger Björn Wolrath, ordförande i NCP.

“Jag är stolt över dessa rekryteringar och ser fram emot att fortsätta integrera hållbarhet som en naturlig del i den gedigna analys som föregår varje investering och utgör grunden för NCP:s framgångsrika portföljförvaltning”, säger Jakob Eliasson, VD i NCP.

”Det är med stor entusiasm som jag tar mig an uppgiften att vidareutveckla NCP:s hållbarhetsarbete. Jag har fått ett tydligt mandat och ser fram emot en aktiv dialog med portföljbolag, investerare och andra aktörer på finansmarknaden i dessa frågor”, säger Cecilia Bevik-Cronqvist, tillträdande chef för hållbara investeringar i NCP. 

Cecilia tillträder sin tjänst den 2 november.

För ytterligare information, kontakta
Jakob Eliasson, telefon: 08-23 11 00
Cecilia Bevik-Cronqvist, telefon: 070-797 18 92

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera