1515

Nordic Credit Partners gör kraftfull satsning på hållbarhet – anställer Hållbarhetschef och utser Hållbarhetsråd

Cecilia Bevik-Cronqvist har utsetts till chef för hållbara investeringar i Nordic Credit Partners (”NCP”). I rollen kommer Cecilia att leda NCP:s strategiska arbete inom hållbarhet, ansvara för hållbarhetsanalys inom ramen för portföljförvaltningen och vidareutveckla NCP:s rapportering gällande hållbarhetsfrågor.

Cecilia kommer närmast från Institutional Shareholder Services - ESG (tidigare Ethix SRI) där hon arbetat med ESG-analys med fokus på antikorruption, mänskliga rättigheter och miljö. Arbetet innefattade bland annat kvalitativ och kvantitativ företagsanalys med utgångspunkt i FN:s hållbarhetsinitiativ Global Compact, internationella normer och standarder samt de 17 globala målen för hållbar utveckling. Innan dess arbetade Cecilia som hållbarhetskonsult inom EY Climate Change and Sustainability Services.

För att stödja Cecilia i hennes arbete har NCP även utsett ett Hållbarhetsråd bestående av Gunnar Eliasson, styrelseledamot i NCP, Cecilia Widebäck West, tidigare Hållbarhetschef i SEB, och Ossian Ekdahl, chef för Ägaransvar på Första AP-fonden. Hålbarhetsrådet kommer fokusera på strategiska hållbarhetsfrågor och rapportera direkt till styrelsen i NCP.     

“Denna kraftfulla satsning på hållbarhet är ett naturligt nästa steg för NCP i syfte att förekomma våra investerares ständigt ökade fokus på dessa frågor. Efter sju år med marknadsledande avkastning blir vi nu även ledande inom hållbarhetsfrågor”, säger Björn Wolrath, ordförande i NCP.

“Jag är stolt över dessa rekryteringar och ser fram emot att fortsätta integrera hållbarhet som en naturlig del i den gedigna analys som föregår varje investering och utgör grunden för NCP:s framgångsrika portföljförvaltning”, säger Jakob Eliasson, VD i NCP.

”Det är med stor entusiasm som jag tar mig an uppgiften att vidareutveckla NCP:s hållbarhetsarbete. Jag har fått ett tydligt mandat och ser fram emot en aktiv dialog med portföljbolag, investerare och andra aktörer på finansmarknaden i dessa frågor”, säger Cecilia Bevik-Cronqvist, tillträdande chef för hållbara investeringar i NCP. 

Cecilia tillträder sin tjänst den 2 november.

För ytterligare information, kontakta
Jakob Eliasson, telefon: 08-23 11 00
Cecilia Bevik-Cronqvist, telefon: 070-797 18 92

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Siemens HealthcareAnnons

Smart teknologi minskar vårdskulden, ökar tillgängligheten till specialisterna och förbättrar vården

Fredrik Gustafsson, chef för affärsområdet Digital Hälsa Siemens Healthineers.
Fredrik Gustafsson, chef för affärsområdet Digital Hälsa Siemens Healthineers.

Den demografiska utvecklingen tillsammans med den uppbyggda vårdskulden från pandemin gör nu att vården måste hitta nya smarta digitala lösningar som underlättar vårdarbetet. Med hjälp av innovativa lösningar, som exempelvis fjärrstyrd utrusning för bilddiagnostik, kan patienter få ökad tillgänglighet till specialisterna och vården effektivisera sitt arbete. 

Det finns idag en stor diskrepans i samhället som påverkar vården. Invånare över 80 år kommer att öka kraftigt under de närmaste åren, samtidigt som antalet förvärvsarbetande kommer att vara i stort sett oförändrat. 

– Det medför en stor utmaning att finansiera ett ökat vårdbehov, med kraftigt ökande sjukvårdskostnader, då de äldre står för en stor del av de kroniska åkommorna som belastar sjukvården stort. Dessutom har många delar av vården brist på utbildad personal. Vården kan inte längre jobba snabbare utan måste jobba smartare och ta hjälp av innovativa digitala lösningar som effektiviserar arbetet och gör det möjligt för vårdpersonalen att få mer patienttid, säger Fredrik Gustafsson, chef för affärsområdet Digital Hälsa Siemens Healthineers.

Digitalisering ger ökad tillgänglighet

Med Siemens Healthineers tekniska lösning för fjärrstyrning av röntgenutrustning, Syngo Virtual Cockpit, kan vården nu öka tillgängligheten till specialisterna genom att undersökningarna kan göras på distans. 

– Radiologer är idag en bristvara, och samtidigt är röntgen en central del i diagnostikkedjan. Syngo Virtual Cockpit gör det möjligt att fjärrstyra röntgenutrustning och en specialist kan stötta upp till tre undersökningar samtidigt på olika orter. Det medför en ökad tillgång till specialister och bättre utnyttjande av dyr utrustning utan att behöva anställa fler, förklarar Fredrik Gustafsson. 

Minskade kostnader och bättre utnyttjande av personal

Komplexa skanningar kan göras på vilken plats som helst, när som helst, med virtuellt stöd från erfarna kollegor. Sjukvårdstjänster blir mer tillgängliga när patienter inte behöver resa långa sträckor och väntelistor blir kortare när stöd för avancerade undersökningar finns på distans. Tack vare Syngo Virtual Cockpit kan idag exempelvis Region Norrbotten, som verkar över ett stort geografiskt område, erbjuda sina invånare i både Piteå och Kalix tillgång till MR-undersökningar. Det nya arbetssättet med fjärrstyrda undersökningar ger minskade resekostnader och bättre utnyttjande av personalen.

– En viktig del i digitaliseringen är att skapa tillgång till lika vård. Att se till att exempelvis en strokepatient snabbt kan undersökas med rätt utrustning medför både kostnadsbesparingar för vård och samhälle och minskat lidande för patienten. Vi på Siemens Healthineers arbetar med digitala lösningar för modern sjukvård. Våra kunder kan dra nytta av vår storlek, vår internationella kompetens och snabba innovationstakt säger Fredrik Gustafsson. 

Om Siemens Healthineers
Med över 66 000 anställda i mer än 70 länder och över 120 års erfarenhet förnyar och formar vi vårdens framtid tillsammans med vårdgivarna. Mer än 240 000 patienter kommer i kontakt med våra lösningar, varje timme! Vi möjliggör ökad precisionsmedicin, förändrad vårdleverans och förbättrad patientupplevelse genom digitalisering och hjälper vårdgivare skapa mervärde.

Läs mer på siemens-healthineers.com/se 

Läs mer om Syngo Virtual Cockpit i Norrbotten här.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens Healthcare och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?