Annons

EcoDataCenter etablerar sig i Stockholm med två anläggningar

EcoDataCenter etableras per den 1 oktober i Stockholm, genom förvärv av två av regionens mest moderna och energieffektiva datacenteranläggningar.

EcoDataCenter, som är mest kända för de klimatpositiva datorhallarna i Falun intar nu en stark position även på Stockholmsmarknaden genom att förvärva två av regionens mest hållbara och moderna datacenteranläggningar. EcoDataCenter kompletterar därmed sitt erbjudande med lättillgänglig och säker datacenterdrift i Stockholmsområdet.

– De båda anläggningarna i Stockholm ger oss helt nya möjligheter när det gäller att bidra till en grönare digitalisering. Nu kan vi erbjuda kunder att ha den latency-krävande utrustningen i Stockholm och volymerna i vårt datacenter i Falun. Man kan se det som en språngbräda som underlättar steget mot en ökad hållbarhet, eftersom den nivå av hållbarhet vi erbjuder i Falun helt enkelt inte kan skapas i Stockholm. Därtill har vi alla ett ansvar i att avlasta elnäten i Stockholmsregionen på grund av den elbrist som råder, vilken kommer bli än mer kännbar i omställningen mot ett mer modernt och hållbart samhälle, säger Magnus Angermund Chief Marketing Officer på EcoDataCenter.

EcoDataCenter har tre datacentersiter, alla med en specifik inriktning, vilket ger kunderna stora möjligheter att skräddarsy tjänsterna så att de går i linje med det enskilda behovet. Datacentret i Falun är världens första klimatpositiva center som även präglas av extremt hög kapacitet och säkerhetsnivå. Siterna i Piteå erbjuder datacenterdrift i den norra delen av landet med de kända fördelar det medför, medan de två nya centren i Stockholm möjliggör tjänster som kräver minsta möjliga latency såsom smart city-applikationer, IoT, 5G, mm, och inte minst förenklar för de företag och myndigheter som vill bli riktigt hållbara i sin IT-drift.

– Det här är en viktig milstolpe i utvecklingen av EcoDataCenter och vi är stolta över att etablera oss i Stockholm på det här sättet. Genom att fortsätta driften i befintliga anläggningar kan vi omgående börja erbjuda våra tjänster. Etableringen passar väl in i vår strategi och målsättning om att bli den största aktören inom hållbara datacenters. Våra kunder kan nu enklare ta steget mot ökad hållbarhet genom att dela utrustningen mellan Stockholm och vårt klimatpositiva datacenter i Falun eller våra center i Norrland, säger Lars Schedin, VD för EcoDataCenter.

Falun

Anläggningen i Falun drivs helt av förnybara energikällor och tack vare integrationen med Falu Energi & Vatten leds all överskottsvärme tillbaka till värmeverket där den används för uppvärmning eller produktion av förnyelsebart biobränsle (pellets). Anläggningen är designad för att vara så energisnål som möjligt och drivs helt med förnybara energikällor från Norrland. Detta gör vårt center i Falun till världens första klimatpositiva datacenter.

Piteå

EcoDataCenters anläggning i Piteå kommun ligger i ett område som är bevisat bra för placering av datacenter på grund av den stora tillgången av förnybar el samt ett klimat som är fördelaktigt för hållbar drift. Våra datacenters i Piteå är väl lämpade för många olika applikationer och branscher, inte minst rymdindustrin som har en fördelar av korta avstånd mellan antenner och datacenters.

I Piteå-regionen har vi även dold och EMP-skyddad plats djupt in i skogen på säkert avstånd från tätbefolkade områden. Detta center är idealiskt för högsäkerhetslösningar och applikationer som kräver skydd mot EMP.

Stockholm

EcoDataCenters två anläggningar i Stockholm underlättar för bolag i regionen som vill bli mer hållbara även inom IT. Genom att ha den mest kritiska utrustningen; som kräver lägsta möjliga latency; i Stockholm och volymerna i datacentret i Falun, förenklas omställningen till en mer hållbar IT- drift. Elbristen i Stockholmsområdet gör nyetableringar av stora av datacenter mindre gynnsam.

För mer information kontakta

Magnus Angermund, CMO, EcoDataCenter,
+46/0)73 231 96 30, magnus.angermund@ecodatacenter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera