1515

Staybles prekliniska data samt den kliniska fas Ib-studien med STA363 publiceras i tidskriften SPINE

En artikel baserad på resultat från Staybles prekliniska studier samt den kliniska fas Ib-studien med STA363 har publicerats i den högt rankade vetenskapliga tidskriften Spine.

”Det är viktigt med extern validering av vår forskning och läkemedelsutveckling. Publicering av kliniska studieresultat i en av de högst rankade tidskrifterna inom vårt område, Spine, avspeglar det stora intresset för STA363 och är en milstolpe för bolaget”, säger Anders Lehmann, VP Development, Stayble.

Artikeln presenterar Staybles prekliniska och tidiga kliniska forskning med konklusionen att STA363 inducerar bindvävsomvandling i ryggdisken samt att behandlingen är säker och tolerabel. Spine är en internationellt ledande tidskrift inom forskning gällande behandlingar av ryggbesvär.

VD Andreas Gerward kommenterar: “Spine är den ledande tidskriften inom vårt terapiområde. En bättre kvalitetsstämpel för vår forskning kan vi inte få. Det kommer vara en viktig faktor i kommande diskussioner med vetenskapliga specialister och framtida samarbetspartners.”

Staybles genomför nu en fas IIb studie med STA363 i patienter med kronisk diskrelaterad ryggsmärta.

Artikeln: Olmarker; Gerward, Isberg, Lehmann, Berg - Translational Studies on Biologic Fusion of a Vertebral Segment as a Novel Treatment Modality for Low Back Pain, SPINE (2020). doi: 10.1097/BRS.0000000000003699. Online ahead of print.

Länk till Spine: https://journals.lww.com/spinejournal

För ytterligare information

Andreas Gerward, VD Stayble Therapeutics AB
andreas.gerward@stayble.se
+46 730 808 397

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?