Annons

Offentliga Hus byggstartar på Opaltorget i Göteborg

Idag togs första spadtaget till det som ska bli Göteborgs nästa stora studentboende. År 2022 ska över 200 nya studentlägenheter stå klara på Opaltorget i Tynnered. Fastators innehavsbolag Offentliga Hus är initiativtagare till projektet, och ett 20-årigt hyresavtal är redan tecknat med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) för lägenheterna.

Idag finns det drygt 11 000 studentbostäder i Göteborg, men för att möta den stora efterfrågan behövs ytterligare 7 000 bostäder. Lägenheterna, som byggs i ett tio våningar högt hus vid Opaltorget, är därför ett mycket välkommet tillskott.

- Genom det här projektet gör vi verklig skillnad för studenterna och bidrar till att stärka Göteborgs attraktivitet som studentstad. Projektutveckling är en viktig del av Offentliga Hus verksamhet och tillväxt. Opaltorget är ett typexempel på hur vi jobbar med nybyggnation – mot tydliga beställare i långa kontrakt, på attraktiva orter, säger Offentliga Hus VD Fredrik Brodin.

Lägenheterna planeras att stå klara i fjärde kvartalet 2022. Byggentreprenör är Brixly AB.

- Lägenheterna kommer att vara i storleken ett till fyra rum, alltså lagom för en eller två personer att hyra, eller om man vill bo i ett kompisboende eller minikollektiv i de större lägenheterna, förklarar Markus Brink, VD på Brixly.

Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) kommenterar avtalet:

- Vi är väldigt glada över att ha ett så långsiktigt avtal med Offentliga Hus. Bostäderna är centralt belägna med god service och kommunikationer. Här finns allt man kan behöva som student, säger Magnus Bonander, Fastighetschef vid SGS Studentbostäder.

För mer information, vänligen kontakta:

Joachim Kuylenstierna, VD Fastator
joachim.kuylenstierna@fastator.se
+46 (0) 70 515 51 51

Svante Bengtsson, Vice VD Fastator
svante.bengtsson@fastator.se
+46 (0) 70 956 67 56

Christoffer Strömbäck, CFO Fastator
christoffer.stromback@fastator.se
+46 (0) 70 249 72 55

Om Fastator
Aktiebolaget Fastator (publ) är ett investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn. Fastators affärsidé är att starta och investera i fastighetsrelaterade bolag där vi genom aktivt ägarskap bidrar till en långsiktig värdeutveckling. Sedan den 24 september 2015 handlas Fastators aktie på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (publ), tel. + 46 8 463 80 00, email: certifiedadvisor@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Fastator PM 201001 Offentliga Hus byggstartar på Opaltorget i Göteborg

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera