1515
Annons

IR Talks med Meltrons vd Ville Sistonen och styrelseordförande Göran Lundgren. LED-specialisten Meltron befinner sig på tröskeln till en global kommersialiseringsprocess

Meltron är specialiserade på LED-belysningslösningar för tuffa och utmanande miljöer, exempelvis industriföretag, djurstallar, kärnkraftverk, hamnar och trafikmiljöer. Just nu befinner sig Meltron mitt i en händelserik global kommersialiseringsfas. Vi har intervjuat Meltrons vd Ville Sistonen och styrelseordförande Göran Lundgren för att ta reda på mer om Meltrons potential.

Vad är Meltrons affärsidé?

–Vi designar, tillverkar och säljer LED-belysning för krävande miljöer, nischmarknader med höga krav på lång livslängd och tåliga ljuskällor. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kvalificerad industribelysning, exempelvis gasexplosionssäker belysning, och vägbelysning. Meltron är resultatet av drygt tjugo års FoU-verksamhet, vilket resulterat i en högkvalitativ och patenterad produktportfölj.

För ett år sedan genomförde ni en sammanslagning som stärker er position på marknaden. På vilket sätt?

–Vi är sedan fyra år tillbaka listade på NGM, tills för ett år sedan som A Uni-Light LED AB. För ett år sedan förvärvades det finska bolaget Meltron Oy och Uni-Light blev Meltron AB. Sammanslagningen resulterade i en utökad produktportfölj, en bredda kundkrets och marknadsmässiga synergieffekter. LED-belysning är ett väletablerat fenomen i hemmiljö, men de industriella tillämpningarna ställer helt andra krav på funktionalitet och robusthet. Den marknaden befinner sig ännu i sin linda, men väntas expandera kraftigt de kommande åren. 

Ni befinner er på tröskeln till en spännande kommersialiseringsfas. Berätta mer om den!

–Vi har i dagsläget meriterande referenskunder av hög dignitet, vilket skapar förutsättningar och underlättar för oss att vinna ytterligare strategiskt viktiga pilotorder. Vår målsättning är att förädla pilotprojekten till globala ramavtal. I juni rekryterade vi en ny global försäljningschef. Vi förstärker nu vår globala försäljningsorganisation ytterligare och ser stor tillväxtpotential i såväl Europa som USA och i Mellanöstern.  

Vilken typ av företag samarbetar ni med?

–De senaste åren har vi jobbat målmedvetet med att bygga upp en portfölj av prestigefyllda referenskunder i olika branscher, exempelvis Stora Enso, Metso, AGA och Akzo Nobel liksom en del offentliga beställare. Vi befinner oss även i diskussioner med några av världens största läkemedelsbolag, som är intresserade av våra avancerade belysningslösningar där explosionsrisken måste hanteras. Det gäller förstås även olje- och gasindustrin. Vi har genomfört ett stort antal pilotinstallationer som sammantaget bidrar till att stärka vår position på marknaden. 

Vad är bakgrunden till att ni genomför en företrädesemission under hösten?

–Vår nuvarande expansionsfas, där vi siktar på att vinna fler prestigefyllda pilotorders och förädla redan vunna kontrakt, kräver en utökad försäljningsorganisation och så småningom ökade produktionsresurser. Företrädesemissionen genomförs i september och första halvan av oktober och intresset från aktiemarknadens sida har hittills varit mycket stort. 

Avslutningsvis, vad vill ni säga till de som funderar på att investera i Meltron?

– LED-belysning i krävande miljöer är en global megatrend. Med våra kvalitativa produkter och gedigna kompetens på området har vi goda förutsättningar att lyckas med vår globala lansering. Den globala marknaden väntas växa explosionsartat de kommande åren, men konkurrensen från globala storaktörer är tuff. Samtidigt har vi många gånger fått bekräftat att våra produkter är i en klass för sig och inte minst uppskattas vår förmåga att snabbt göra kundanpassningar därför att vi sitter på tekniken och produktionen. 

Besök hemsidan för mer information om Meltron.

Teckningstid: 28 september 2020 – 13 oktober 2020.
Talks IR Studio är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare.

Vi bevakar noterade och onoterade företag som söker kapital eller planerar en notering. Registrera din e-postadress & håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar på http://investir.se
Friskrivning från ansvar: Denna artikel är information från Talks IR Studios kund med reservation för ev. tryck & färgfel.  Vi tar inget ansvar för fullständighet i innehållet, som ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?