1515
Annons

IRLAB Therapeutics har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudlista

IRLAB Therapeutics AB (”IRLAB” eller “Bolaget”) meddelade idag att Nasdaq Stockholms bolagskommitté den 22 september 2020 beslutat att godkänna IRLAB:s ansökan om upptagande till handel av Bolagets aktier av serie A på Nasdaq Stockholms huvudlista. Godkännandet är villkorat av att sedvanliga villkor uppfylls, däribland att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen. Bolagets aktier av serie A handlas för närvarande på Nasdaq First North Premier Growth Market under kortnamnet IRLAB A.

Första dag för handel på Nasdaq Stockholms huvudlista förväntas bli onsdagen den 30 september 2020, och sista dagen för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market förväntas bli tisdagen den 29 september 2020.

Bolagets aktier av serie A kommer att handlas med oförändrat kortnamn (IRLAB A) och ISIN-kod (SE0012675361). Inga nya aktier kommer att emitteras i samband med listbytet och Bolagets aktieägare behöver inte vidta några åtgärder med anledning av listbytet.

"Noteringen av IRLAB på Nasdaq Stockholms huvudlista medför ökad synlighet och transparens och är en kvalitetsstämpel för vår organisation och verksamhet. Vi ser detta som ett väsentligt steg på vägen mot att bli ett internationellt välrenommerat läkemedelsutvecklingsbolag", säger Nicholas Waters, VD.

Prospekt

IRLAB har upprättat ett prospekt med anledning av upptagandet till handel av Bolagets aktier av serie A på Nasdaq Stockholm. Prospektet förväntas godkännas och registreras av Finansinspektionen och offentliggöras på IRLAB:s hemsida, www.irlab.se, omkring fredagen den 25 september 2020.

Rådgivare

MAQS Advokatbyrå är Bolagets legala rådgivare med anledning av noteringen på Nasdaq Stockholm.

För vidare information

Nicholas Waters, VD                 
Tel: +46 730 75 77 01                
E-post: nicholas.waters@irlab.se

Viktor Siewertz, CFO 
Tel: +46 727 10 70 70 
E-post: viktor.siewertz@irlab.se

Denna information är sådan information som IRLAB Therapeutics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 23 september 2020 kl. 15:15 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
IRLAB PM Nasdaq - SVE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Novedos portföljbolag ProvideU förvärvar Elektronik Mekanik i Västerås

Ett av företagsgruppen Novedos portföljbolag, ProvideU, har idag tecknat avtal om att förvärva Elektronik Mekanik i Västerås (EM). Med förvärvet ökar Novedo sin proformerade omsättning på rullande 12 månadersbasis till drygt 2 miljarder SEK och sin EBITDA till 292 MSEK.

Elektronik Mekanik i Västerås är ett snabbt växande industribolag som fokuserar på tillverkning och montering av kretskort. Bolaget har en lång historik och starka kundrelationer. Sedan Thomas Zeijlon tog över som VD 2017 har bolaget dubblat sin omsättning som nu uppgår till cirka 60 MSEK med god lönsamhet.

”Jag har jobbat på EM i 30 år varav de sista 5 åren som VD. Vi har nära och bra relationer till våra kunder och vår organisation är ett enda stort team där alla drar åt samma håll. Det ska bli kul men också utmanande att bli en del av ProvideU och ingå i en större grupp. Det känns även stimulerande att bli delägare i Novedo och att få vara med på resan mot börsintroduktionen. Jag ser fram emot att få fler bollplank att dela idéer med och med större muskler kommer vi kunna ta oss an större kunder och större kunduppdrag och framför allt skapa mervärden till våra redan nöjda kunder”, säger Thomas Zeijlon, VD på EM.

EM introducerades för Novedo i samband med förvärvet av ProvideU AB som slutfördes tidigare i år. De två Västeråsbaserade bolagen är verksamma inom samma bransch men utan att konkurrera med varandra. EM kommer efter förvärvet att ligga som dotterbolag till ProvideU då det finns stora strategiska fördelar att utnyttja i ett samarbete.

”EM är ett fint bolag och vi är enormt glada att det blir en del av ProvideU. ProvideU grundades 2008 som en komponentleverantör med fokus på ritningsbundna komponenter och har utvecklats till en komplett helhetsleverantör, en ”one stop shop”, där vi erbjuder komponenter, elektroniktillverkning, box-build och leverans av kompletta system. Merparten av tillverkningen sker idag i vårt dotterbolag ProvideU Assembly som är lokaliserat i Tallinn. I och med detta förvärv får vi även en produktionsenhet i Sverige och genom en breddad kompetens stärker vi vårt erbjudande gentemot kunden, vi får möjligheter att skapa fler funktioner och vi skapar synergier genom att kunna öka merförsäljningen”, säger Fredrik Forngren, VD på ProvideU.

”ProvideUs förvärv av EM är Novedos första tilläggsförvärv, vilket är extra roligt eftersom det visar att våra bolag även kan attrahera andra och på så sätt skapa ytterligare värde ute i bolagen och för Novedo-gruppen som helhet”, säger Per-Johan Dahlgren, VD på Novedo.

Förvärvet är Novedos nittonde sedan starten och det åttonde under 2022 och är ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023. Efter förvärvet omsätter Novedo drygt 2 miljarder SEK med en EBITDA om 292 MSEK pro forma.

För mer information, vänligen kontakta:
Per-Johan Dahlgren
VD
Novedo Holding AB (publ)
per-johan.dahlgren@novedo.se
070-597 06 44
Denna information är sådan information som Novedo är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 juli 2022 klockan 09:00 CEST.

Följande bilagor finns för nedladdning:
PRM EMAB SV

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?