1515
Annons

Report from the Annual General Meeting of Shareholders of DDM Holding AG

DDM Holding AG (First North Growth Market: DDM), (the “Company”), held its Annual General Meeting (the “AGM”) today, 17 September 2020, in Zürich, Switzerland. A summary of the AGM resolutions is presented below.

Minutes of the AGM

The minutes of the AGM, including a complete account of all resolutions taken, will be available on the Company’s website http://ddm-group.ch/investors within a few days.

Election of the chairman for the day

Following the board of directors’ proposal, the AGM approved to elect Fredrik Olsson, Chief Financial Officer of DDM Holding AG as chairman for the day.

Approval of the Annual Report, the Statutory Financial Statements and the Consolidated Financial Statements 2019

Following the board of directors’ proposal, the AGM approved the annual report, the statutory financial statements and the consolidated financial statements 2019.

Appropriation of Available Earnings 2019

The AGM resolved to allocate 5% of the profit at the disposal of the shareholders to statutory retained earnings and to carry forward the remainder of the profit of CHF 3,354,184 (EUR 2,931,780).

Discharge of the Members of the Board of Directors and the Executive Management

Following the board of directors’ proposal, the AGM resolved to discharge all members of the board of directors and the executive management for their activities in the business year 2019.

Re-Election of Board Members

Jörgen Durban, Erik Fällström, Joachim Cato and Florian Nowotny were re-elected as members of the board of directors. The elections are each for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Chairman

Following the board of directors’ proposal, the AGM re-elected Jörgen Durban as chairman of the board of directors for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Remuneration Committee

Jörgen Durban and Erik Fällström were re-elected as members of the remuneration committee, each for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Independent Proxy

Bratschi AG (CHE-141.281.308), Zürich, Switzerland was re-elected as independent proxy for a term of one year ending after completion of the next annual general meeting.

Re-Election of the Statutory Auditors

PricewaterhouseCoopers AG (CHE‑434.873.063), Luzern, was re-elected as the statutory auditors for the business year 2020.

Consultative Vote on the Compensation Report 2019

The AGM approved, on a consultative basis and as proposed by the board of directors, the compensation report 2019.

Compensation of the Members of the Board of Directors and the Executive Management

The AGM resolved, in accordance with the proposal of the board of directors, that the remuneration of the board of directors shall not exceed a maximum of CHF 1,000,000 for the period until the end of the 2021 annual general meeting. The AGM also approved the variable compensation of the members of the executive management for the business year 2020 with a maximum aggregate amount of CHF 2,400,000 and the fixed compensation for the business year 2021 with a maximum aggregate amount of CHF 2,000,000.

Compensation for AEDC Capital Limited (previously Aldridge EDC Specialty Finance Ltd) (“AEDC”) for Business Development Services during the Business Year 2019

The AGM approved, in accordance with the proposal of the board of directors, the compensation of AEDC for business development services provided by AEDC to the Company during the business year 2019 amounting to EUR 756,978.

Compensation for DDM Group Finance S.A.

The AGM approved, in accordance with the proposal of the board of directors, the compensation of DDM Group Finance S.A. for brokerage services provided by DDM Group Finance S.A. to the Company during the business year 2019 amounting to EUR 2,685,000.

Change of Registered Seat

The AGM approved, in accordance with the proposal of the board of directors, the change of registered seat of the Company from Baar to Zug.

New Authorized Share Capital

The AGM resolved, that the board of directors shall be authorized to increase the share capital in an amount not to exceed CHF 6,780,223.00 through the issuance of up to 6,780,223 fully paid-in registered shares with a nominal value of CHF 1.00 per share by not later than 17 September 2022. The new Authorized Share Capital is a replacement of the previously existing mandate in the same amount of CHF 6,780,223.00. The subscription rights for the new Authorized Share Capital can, under certain condition, be excluded as per the new Art. 3bis paragraph 2. The extenstion and amendment of the Authorized Share Capital serves the purpose of maintaining an adequate flexibility for the board of directors to resolve on capital increases if deemed to be in the best interest of the Company.

The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out below, at 12:00 CEST on 17 September 2020.

For more information, please visit DDM’s website at www.ddm-group.ch or contact:

Jörgen Durban, Chairman of the Board

Tel: +41 41 76 614 20

Fredrik Olsson, Chief Financial Officer

Tel: +41 79 331 30 17

Mail: investor@ddm-group.ch

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press Release PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från EKNAnnons

Så ska svenska RFID-bolaget mångdubbla omsättningen

RFID-bolaget 4E Antenna är i början av sin exportresa. Just nu gör de sin första stora leverans till Italien, och går allt som det ska kommer omsättningen att mångdubblas nästa år. Men det kostar att växa – därför har de vänt sig till EKN, Exportkreditnämnden.

Läs mer om hur du kan säkra finansiering för din fortsatta tillväxt

RFID-taggar är radiobaserade streckkoder som kan ersätta vanliga streckkoder. Taggarna är väldigt lätta att läsa av – det kan göras från cirka tio meters avstånd – och detta har öppnat för en mängd nya möjligheter inom lika många branscher.

– Tänk bara vad det gör för butiksinventeringar. Med RFID-taggar som prislappar i en butik kan du göra en hel inventering bara genom att gå in på lagret och svepa i luften med en läsare, säger Lars Granbom, vd på bolaget 4E Antenna som tillverkar en av RFID-taggarnas huvudkomponenter, antennerna.

Från giftigt till giftfritt

RFID är en växande bransch. Enligt Lars Granbom tillverkades det cirka 20 miljarder RFID-taggar 2021, och den siffran stiger med drygt 20 procent per år. Men det finns hållbarhetsproblem i den konventionella produktionen.

– Ser vi till antennerna så är de gjorda av plast- och aluminiumlager som lamineras ihop. I den konventionella tillverkningen etsas aluminium sedan bort från antennen. Det är ett slöseri med aluminium och det skapar en giftig avfallssörja som måste tas om hand.

4E Antenna har patenterat en tillverkningsprocess där antennerna görs av papper i stället för plast. Dessutom behöver man inte etsa bort aluminium i tillverkningen.

– I vår process används 70–80 procent mindre aluminium än vanligt. Vi blir helt av med plasten, vi använder inga giftiga etsningskemikalier och vi skapar inget giftigt avfall. Dessutom innebär vår process ett 60 procent lägre koldioxidavtryck än dagens konventionella tillverkning, säger Lars Granbom.

”Affärskritiskt stöd”

Affärsidén är att bygga och sälja de maskiner som producerar dessa miljövänliga RFID-antenner. 4E Antenna är mitt i sin första leverans; en maskin har beställts av ett italienskt dotterbolag till ett av världens största etikett-tillverkare. Varje maskin är dock en stor beställning för 4E Antenna, och under tillverkningsprocessen har det varit mycket viktigt att ha ordentligt med rörelsekapital genom banklån.

– Vår bank ansökte då om en rörelsekreditgaranti från EKN – och den garantin gjorde att EKN täckte en stor del av bankens risk. Det gjorde det så klart lättare för banken att säga ja, förklarar Lars Granbom.

Går allt som planerat så kommer den italienska kunden också att beställa fler enheter under året, och det kommer att ställa ännu högre krav på kassaflödet.

– Det är otroligt spännande men lika kostsamt att växa så snabbt. Stödet vi har fått från vår bank och EKN har varit affärskritiskt för oss. Förhoppningsvis kommer vi att ha skäl att vända oss till EKN igen redan i vår, säger Lars Granbom.

Läs mer om hur du kan få hjälp med att finansiera din exportsatsning

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?