1515

Åse Holmberg tillträder som ny vd på Sentor

Styrelsen i Sentor har tagit beslut om att utse Åse Holmberg till ny VD för cybersäkerhetsföretaget Sentor. Hon kommer närmast från Clas Ohlson där hon varit interim Chief Commercial Officer och suttit i koncernledningen. Åse tillträder på sin post den 23 september 2020.

Sentor grundades 1998 och är ett ledande cybersäkerhetsföretag som hjälper företag att skydda sin information och minska sina risker. Med en utökad regional närvaro i Norden och lansering av nya innovativa tjänster går Sentor in i en ny fas. 

- Vi har sökt efter en VD med förmågan att se hur Sentor kan uppnå full potential och som har siktet inställt på tillväxt. Jag är därför mycket nöjd och glad över att kunna presentera Åse Holmberg som Sentors nya VD. Med Åse adderar vi värdefull erfarenhet, kunskap och erkänt goda ledarskapskvaliteter, något som gör oss säkra på att det här är helt rätt val, säger Anders Söderström, styrelseordförande på Sentor.

- I en tid där digitalisering av affärsmodeller sker i allt högre grad, samtidigt som närmare två tredjedelar av de svenska bolagen rapporterar att de drabbas av cyberattacker, är det viktigare än någonsin att säkra att den nya världens företagsmodeller så att de kan verka i en trygg och säker miljö. Att därför få möjligheten att bli en del av Sentor, ett oerhört ambitiöst bolag med Sveriges största samling av avancerade säkerhetsexperter, är något jag är både glad och hedrad över, säger Åse Holmberg, ny VD på Sentor

- Jag är också mycket förväntansfull över att fortsätta Sentors leverans av innovativa säkerhetstjänster med fokus på att förekomma incidenter och minska våra kunders utsatthet för risk, samt stötta det viktiga arbetet som Sentor gör för att skydda samhällsfunktioner och utsatta kvinnor, avslutar Åse.

Åse ersätter Martin Zetterlund som kommer bli kvar i bolaget och framöver kommer leda Sentors utökade satsning på offensiva och defensiva säkerhetstjänster som levereras från Sentors Security Operations Center.
 

* * *
 

Kontaktperson
Tomas Wahlstedt
Marknadschef
070-757 30 09
tomas.wahlstedt@sentorsecurity.com

* * *

Om Sentor
Sentor är ett ledande cybersäkerhetsföretag som möjliggör för organisationer att existera i en digitalt uppkopplad värld. Vi kombinerar spetskompetens, innovativ säkerhetsteknik och threat intelligence i syfte att hjälpa organisationer att bekämpa cyberkriminalitet, skydda data och minimera säkerhetsrisker.
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?