1515
Annons

TT-Line offers passengers reliable, fast internet with Nowhere Networks

TT-Line, the ferry operator which connects Sweden with Germany, Poland and Lithuania across the Baltic Sea, has chosen Nowhere Networks as its strategic supplier for fast internet for its fleet. Implementation is underway and before the end of January 2021, the whole fleet on the routes Trelleborg-Travemunde-Rostock and Trelleborg-Swinoujscie will be connected to Nowhere Networks’ internet solution.

TT-line has looked for a faster solution for its connectivity needs to offer its passengers wireless internet onboard. After having evaluated Nowhere Networks’ long distance internet solution for maritime use TT-Line has decided to implement the complete solution on six of its ships.

“We are convinced that we have chosen the right provider for this important service and we are looking forward to offer our guests a fast and reliable internet service soon.” says Joachim Parduhn, Head of Technology, TT-Line

“To have TT-Line, one of the biggest shipping companies in Northern Europe, as our customer is really fantastic and another proof point that what we have set out to do really does bring great value to our customers. Our full service concept is a complete solution for long range internet connectivity, 24 hours a day, 365 days a year, which is becoming a standard within the maritime industry in Europe,” says Asbjörn Frydenlund, CEO, Nowhere Networks.

TT-Line

Reliability, quality, precision and environmental awareness – these are the principles on which the private shipping group TT-Line offers a fast, green, reasonably priced link across the Baltic Sea between Germany, Poland, Lithuania and Sweden with seven modern RoPax ferries for more than 55 years. With up to 18 departures a day, TT-Line links the largest German Baltic ports, Travemünde and Rostock, as well as Polish Świnoujście and Lithuanian Klaipėda, with Trelleborg, the most important ferry port in Sweden. TT-Line carries nearly 900.000 passengers a year, 200.000 cars and more than 450.000 freight units, and is thus the market leader in direct transport between Germany/Poland and Sweden. 

Nowhere Networks

Nowhere Networks is a leading, Swedish fast-growing high-tech company that develops its own cost-effective internet broadband solution for the shipping industry. Our business concept is to provide internet connection with higher speed and higher quality to ships, at a significantly lower cost compared to older systems / other available solutions in the market. The technical solution consists of a radio communication solution with built-in antenna tracking technology that automatically communicates wireless signal from ship to land and keeps the vessels connected at all times. Our intelligent cloud-based software platform scales to over 10,000 vessels and enables automated control and automatic resource optimization of the solution.

For more information:

Nowhere Networks

CG Sänne, deputy CEO, Director of Sales and Marketing

Mail: cg.sanne@nowherenetworks.com

Mobile: +46 708122333 
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Mirovia Group förvärvar Rebendo AB, experter på IT-performance

Mirovia Nordic AB (publ) ("Mirovia Group" eller "Bolaget") har idag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Rebendo AB ("Rebendo"). Rebendo grundades 2001 och levererar skräddarsydda tjänster för att visualisera, optimera, övervaka och säkerställa maximal prestanda genom hela IT-infrastrukturen. Rebendo har sitt säte i Stockholm och arbetar med kunder inom både privat och offentlig sektor. Rebendo redovisade under räkenskapsåret 2021 en nettoomsättning om 29,5 MSEK samt en EBITDA om 7,86 MSEK. 

Mirovia Nordic AB (publ) ("Mirovia Group" eller "Bolaget") har idag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Rebendo AB ("Rebendo"). Rebendo grundades 2001 och levererar skräddarsydda tjänster för att visualisera, optimera, övervaka och säkerställa maximal prestanda genom hela IT-infrastrukturen. Rebendo har sitt säte i Stockholm och arbetar med kunder inom både privat och offentlig sektor. Rebendo redovisade under räkenskapsåret 2021 en nettoomsättning om 29,5 MSEK samt en EBITDA om 7,86 MSEK. 
 

“Med Mirovias förvärv får Rebendo en trygg och marknadsinriktad partner som borgar för våra kunders trygghet och långsiktiga projekt. Rebendo kan fokusera på att hjälpa företag att införa en helhetslösning för att monitorera och analysera transaktioner end-to-end, på sekundnivå i realtid.”, säger Michael Kling, VD på Rebendo.
 

“Vi är väldigt glada över att få välkomna Rebendo till gruppen. Med den ökande komplexitet i dagens IT-infrastruktur så utgör monitorering och visualisering av prestanda, skalbarhet och tillgänglighet en central grundsten för att säkra en väl fungerande och stabil IT-miljö. Med Rebendos expertis adderar vi ytterligare en central dimension till våra befintliga erbjudanden.”, säger Andreas Ekblom, vice VD på Mirovia Group.

Om förvärvet

Bolaget har idag ingått ett aktieöverlåtelseavtal om att förvärva samtliga aktier i Rebendo AB.

Om Rebendo

Rebendo grundades 2001. Företaget erbjuder en komplett portfolio av tjänster, produkter och expertis. Genom skräddarsydda och detaljerade tjänster som visualiserar, övervakar och optimerar prestandan inom IT-infrastruktur, applikationer, nätverk och IP-telefoni. För Rebendos kunder, som huvudsakligen verkar på den nordiska marknaden, är ett effektivt IT-stöd en avgörande faktor för en framgångsrik affärsverksamhet. 2021 redovisade Rebendo en omsättning på över 29 MSEK.


Om Mirovia:

Mirovia är en koncern som investerar i entreprenörsledda bolag som erbjuder mjukvarulösningar och nischade IT-tjänster. Mirovia grundades 2020 med målet att vara en aktiv ägare och affärspartner till små och medelstora bolag som har fortsatt självstyre över sin verksamhet.


För mer information, vänligen kontakta:

Sebastian Karlsson, VD och medgrundare, på mailadress sebastian@mirovia.io

Andreas Ekblom, vice VD, på mailadress andreas@mirovia.io

www.mirovia.io

Denna information utgör insiderinformation som Mirovia Nordic AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som är angiven av Bolagets nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande. Ovanstående ansvariga personer kan också kontaktas för ytterligare information.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Mirovia Group förvärvar Rebendo (regulatoriskt pressmeddelande)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?