1515

Padelracket test, Hemfakta publicerar sitt "Bäst i Test" och utser årets bästa padelracket

Knappt någon sportintresserad kan ha undgått att padelsporten har tagit svenskarna med storm den sista tiden. Padel hör till Europas snabbast växande sport och även i Sverige fortsätter intresset att accelerera mot nya höjder. Nu publicerar Hemfakta sitt stora Bäst i Test" test om padelrackets.

Den populära racketsporten kommer ursprungligen från Latinamerika. Man tror att sporten uppfanns redan under 1920-talet, medan padel som vi känner till den i modern tid tillkom först på 60-talet. 2009 anses som det ”riktiga” startskottet här i vårt avlånga land.

Padel påminner om både tennis och squash men många padelspelare anser att det är en enklare och roligare sport på flera sätt. Dock gäller det att ha rätt padelracket, detta gäller oavsett spelnivå. Det finns idag en hel uppsjö av olika padelracket och nya märken tillkommer hela tiden. Jämförelsesidan Hemfakta.se har nyligen släppt ett stort test av padelrackets för att göra det lättare för spelare att välja rätt racket. Padelracket Bäst i Test publicerades nyligen och intresset för guiden har varit stort. 

“Med tanke på padeltennisens utveckling de senaste åren så låg det helt rätt i tiden att förse padelspelare med en utförlig guide om padelrackets. Detta var något som saknades på svenska marknaden och alla som spelar padel vet ju säkert hur viktigt det är att ha rätt racket för att fortsätta utvecklas inom sporten”, säger pressansvarig på Hemfakta.se

Enligt Svenska padelförbundet så har antalet padelspelare de sista åren mer än fördubblats varje år. Svenska padelförbundet har idag hela 55 medlemsföreningar och ca 11 000 registrerade spelare. För ca: 3 år sedan fanns det endast drygt 40-tal banor i Sverige, men vid årsskiftet 2019 hade siffran växt till över 1 000 banor och utvecklingen fortsätter accelerera.

Svenskarnas stora intresse för padelsporten visar inga som helst tecken på att avta.

Om Hemfakta.se

Hemfakta.se är en jämförelsesajt med fokus på konsumentprodukter, Hemsidan drivs sedan 2020 av Puffer AB efter ett förvärv från tidigare ägare. 

Frida Engström

info@hemfakta.se 

 

Frida Engström

info@hemfakta.se 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?