Annons

Exklusivt samarbete mellan utmanarna Higher och SRI ökar personalsäkerheten på svenska bolag

Higher är en ny utmanare på den svenska marknaden för rekryteringsverktyg. SRI startades för fyra år sedan med en vision om att utmana marknaden för bakgrundskontroller. Nu presenterar de båda leverantörerna ett exklusivt samarbete med syfte att öka personalsäkerheten på svenska bolag.

Samarbetet innebär att SRI tillgängliggör sina tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning genom en sömlös teknisk integration med Higher.

”Vi ser många likheter mellan SRI och Higher och är verkligen stolta över att teamet på Higher valde oss som sin integrationspartner. Vi är båda utmanare, vi har båda lång erfarenhet från rekryteringsbranschen och våra respektive tjänster och bolag grundades utifrån en idé om att förändra och effektivisera befintliga arbetssätt och processer. På SRI har vi sedan flera år tillbaka varit med och format branschen för bakgrundskontroller och personalsäkerhet och sedan ett år tillbaka formar vi branschen för digital referenstagning. Vi ser fram emot att få hjälpa även Highers kunder med att både effektivisera och öka säkerheten i sina rekryteringsprocesser,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Inom kort kommer Higher-användare att kunna hantera hela processen för beställning och hantering av bakgrundskontroller och digital referenstagning direkt i sina befintliga rekryteringsflöden. Användare kommer att kunna aktivera dessa processer med ett par klick direkt i kandidatvyn i Higher. Genom SRI:s högkrypterade tjänster sköts sedan samtyckeshantering, insamling av information och resterande delar av processen enkelt via både dator och mobil – något som går helt i linje med den toppmoderna och mobilvänliga användarupplevelsen i Higher.

”Det känns spännande och helt rätt i tiden för oss att nu även kunna erbjuda våra kunder smidig tillgång till dessa viktiga tjänster. Bakgrundskontroller är viktigare än någonsin idag och digital referenstagning ligger helt rätt i tiden just nu. Många HR-proffs och rekryterare är väldigt digitala och det finns ett stort intresse för att digitalisera traditionella, tidskrävande rekryteringsprocesser. SRI är ledande på marknaden för tjänster inom personalsäkerhet och vi är imponerade av deras otröttliga fokus på både integritet och datasäkerhet så väl som deras fokus på att skapa smidiga digitala lösningar. Därför känns valet av dem som vår samarbetspartner helt rätt och vi ser fram emot att kunna hjälpa svenska bolag att rekrytera ännu säkrare genom oss,” säger Stefan Lidén, VD på Nextu som utvecklar Higher.

Integrationen mellan Higher och SRI lanseras under hösten/vintern 2020.

För mer information:

Johan Hasslert, Partner, SRI
Tel: 070-480 35 48
E-post: johan@sri.se

Stefan Lidén, VD, Nextu
Tel: 070-770 93 20
stefan.liden@nextu.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från GaroAnnons

Därför leder GARO utvecklingen inom E-mobility

Allt fler svenskar väljer att investera i en elbil. Att köra på el istället för bensin är både billigare och mer miljövänligt, samtidigt som skatten är lägre. För att det ska vara enkelt att ladda sin elbil krävs dock väl fungerande laddplatser på flera olika platser i samhället. GARO har varit ledande inom E-mobility sedan 2008 och erbjuder några av marknadens mest avancerade produkter inom området. 

– Gemensamt för våra produkter är att de är uppkopplade och kan prata med varandra och bilarna. På så vis kan de utbyta information, kopplas till betaltjänster och styra strömmen på ett smart sätt, säger Patrik Andersson, vd för GARO-koncernen.

Elbilsboomen är långt ifrån över och i stort sett alla biltillverkare har ställt om till att inkludera hybrid- och elbilar i utbudet. Detta har i sin tur skapat ett ökat behov av laddplatser och infrastruktur runt om i Sverige och övriga Europa. GARO har 80 års erfarenhet av elinstallationsprodukter och arbetar utefter visionen om en hållbar framtid. Verksamheten är uppdelad i de fyra produktområdena Installation, Projekt, Tillfällig el och slutligen E-mobility, som växer allra snabbast. 

– Vi lanserade vår första E-mobility-produkt 2008 och idag är det en av vår mest avancerade och uppkopplade produkt i vårt sortiment. Vi siktar på att vara en ledande aktör i inte bara Norden, utan även Europa, berättar Patrik Andersson. 

Smarta produkter

Inom E-mobility erbjuder GARO tre olika typer av produkter. Laddboxen som installeras hemma vid villan eller arbetsplatsen, laddstolpen som ofta ses i publika miljöer som exempelvis parkeringsplatser, och snabbladdningsstationen som finns längs motorvägar och vid snabbmatskedjor. Produkterna uppkopplade och kan prata både med varandra, men också med bilarna som laddas. 

– Tack vare att de är smarta så kan produkterna kopplas till olika tjänster som till exempel fördelningen av energin, betaltjänster och så vidare.  

Ett helhetskoncept

GARO utmärker sig genom sin breda produktportfölj och genomgående hållbarhetstänk. Stolparna och stationerna är gjorda av miljövänliga och hållbara material, mjukvaran är intelligent och serviceorganisationen ger kunderna trygghet, förklarar Patrik Andersson. 

– När man köper avancerade system så vill man känna sig trygg i att det fungerar. Vi erbjuder hela konceptet med service som hjälper till när mjukvaran behöver uppdateras eller om reservdelar måste bytas ut, avslutar han. 

Läs mer om GARO E-mobility 

Om Garo

GARO utvecklar och tillverkar innovativa och framtidssäkra elprodukter. Samtidigt som elsäkerheten och energiförbrukningen alltid har högsta prioritet ligger vi alltid i framkant inom användarvänlighet, digital teknik och modern design. Du är trygg med våra lönsamma och smarta lösningar.

Mer från Garo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Garo och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?