1515
Annons

WM Tak & Fasad vill skapa en bättre marknad för takläggning

Tak är ett område som det ofta slarvas på inom byggbranschen. Det finns nämligen inte några tydliga riktlinjer eller standard vid takläggning, vilket leder till att det kan bli godtyckligt med hur jobbet ska utföras. Detta är något WM Tak & Fasad vill ändra på.

När det är tid för att byta eller renovera taket är det viktigt att anlita en seriös takläggare i Stockholm som kan sin sak. När det kommer till takläggning finns det inte någon riktigt tydlig standard inom branschen. Svensk Byggtjänst har visserligen utformat råd och anvisningar som till exempel AMA hus, men detta är endast rekommendationer. Alla firmor följer inte rekommendationerna och det kan se väldigt olika ut i hur ett arbete utförs.

Ytterligare en utmaning utöver bristande riktlinjer är ofta att få taket att hålla tätt, då det svenska klimatet gör det till en svår uppgift. WM Tak & Fasad hoppas på att fler takläggare Stockholm ska börja tänka kvalitetstänk så att marknaden blir bättre och renare. Faktum är att ett tegeltak såväl ett betongtak ska hålla i minst 50 år. WM Tak använder sig av papp som ger 100 % tätning, samt att takteglet eller pannorna också ger 100 % tätning, vilket i sig ger ett dubbelt skydd. Detta säkerställer att taket håller mot det svenska klimatet.

“Väldigt sällan har man väderskydd över hela taket då detta i många fall blir kostsamt om man inte ska ta bort hela taket. Vi på WM Tak & Fasad har ett kvalitetstänk och vi säkerställer alltid att taket håller tätt - vi har nolltolerans mot läckande tak. Vi river aldrig mer än vi hinner pappra på en och samma dag, så kunden behöver aldrig oroa sig för att det ska börja regna in”, säger pressansvarig på WM Tak & Fasad.

WM Tak & Fasad är verksamma i hela Stockholm och arbetar även med takbryggor, vindskivor, hängrännor och stuprör och firman åtar sig även olika plåtjobb som plåtbeslagning av skorstenar, fotrännor, med mera.

Presskontakt

Frida Engström

Frida.engstrom@prdirekt.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Så hjälper Schneider Electric företag att sätta upp och efterleva sin hållbarhetsstrategi

Valentin Monteiro, chef för hållbarhet, och Jenny Larsson, vd, på Schneider Electric i Sverige.
Valentin Monteiro, chef för hållbarhet, och Jenny Larsson, vd, på Schneider Electric i Sverige.

Bara sju procent av företagen i världen lyckas följa sina hållbarhetsplaner för att nå uppsatta mål. Schneider Electric är ett av de företag som arbetar aktivt med sin hållbarhetsplan och resultatuppföljning av denna – och kan hjälpa andra att också nå dit. 

– Vi följer en trestegsstrategi över vad som måste göras för att leverera resultat i linje med våra klimatambitioner och detta kan vi dela med oss av till andra, säger Jenny Larsson, Sverige-vd på Schneider Electric.

Stora insatser måste göras globalt för att uppnå Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen till 1.5 grader. Avgörande är att kraftigt minska utsläppen av koldioxid. 

Schneider Electric, den världsomspännande koncernen inom energihantering och automation, har utvecklat trestegskonceptet ”Strategize – Digitize – Decarbonize” som man arbetar med för att själva minska koldioxidavtrycket.

– Vi har en tydlig färdplan. En hörnsten är digitalisering. Genom att digitalisera verksamheter skapar vi insikter om vad vi måste göra. När vi vet exakt var i en leverantörskedja eller en produktionslinje som det förbrukas stora mängder energi kan vi rikta våra insatser dit, säger Valentin Monteiro, chef för hållbarhet på Schneider Electric i Sverige.

Schneider Electric bidrar till minskat koldioxidavtryck för byggnader

Byggnader, som bostäder och kontor, står för nästan 40 procent av de globala koldioxidutsläppen om man ser till byggnadens hela livscykel.

Här erbjuder Schneider Electric lösningar för att minska energianvändningen och koldioxidutsläppen. Det kan handla om hur byggnaden utformas redan på design- och konstruktionsstadiet med mjukvarulösningar som MTWO, till att den förses med smarta funktioner för att optimera driften gällande bland annat inomhusklimatet genom lösningar som EcoStruxure Building™.

Elektrifiering av verksamhet är ett annat viktigt steg.

– Genom att elektrifiera processer kan vi accelerera insatser som minskar koldioxidavtrycket, säger Valentin Monteiro.

Ytterligare ett viktigt område är efterfrågan på energi och hur den kan optimeras över tid.

– Vi måste prata mer om hur energi används. Många företag i Sverige har gjort ett bra jobb så långt men det finns fortfarande utrymme till förbättringar. Här kan vi hjälpa till för att öka medvetenheten om förbättringsområden och lösningar. Det finns exempelvis smarta och effektiva IoT-plattformar för överblick och styrning samt konsulttjänster som hjälper verksamheter att förena hållbarhetsstrategier med energieffektiviserings- och energiförsörjningsprojekt, avslutar Jenny Larsson.

Om Schneider Electric

Schneider Electric är en digital partner för ökad hållbarhet och effektivitet. EcoStruxure™ erbjuder öppna och skalbara IoT-plattform för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier, samlar och kopplar ihop data från alla delar av en verksamhet. Konsultverksamheten hjälper verksamheter att förena hållbarhetsstrategier med energieffektiviserings- och energiförsörjningsprojekt. 

Läs mer om våra konsulttjänster här. 

 

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?