Annons

Ecoclime visar på fortsatt kraftiga resultatförbättringar under Q2 och första halvåret 2020

Ecoclime Group AB släpper idag sin halvårsrapport och redovisar bland annat att: · Nettoförsäljningen ökade under Q2 med 86% och för halvåret med 100% varav 10% i organisk tillväxt. · Rörelseresultatet före avskrivningar, EBITDA, under Q2 ökade till 5,4 MSEK, 14% av nettoomsättningen och för halvåret till 8,7 MSEK, 12%. · Resultatet efter finansiella poster ökade under Q2 till 3,4 MSEK och för halvåret till 3,8 MSEK. · Kassaflödet från den löpande verksamheten för halvåret uppgick till 13,4 MSEK (-13,7) varav 1,3 MSEK som följd av sänkta arbetsgivaravgifter, en förbättring av kassaflödet med 27 MSEK i jämförelse med samma period 2019. · Soliditeten minskade under halvåret från 75% till 70%.

Lennart Olofsson, VD i Ecoclime: ”Våra snabba åtgärder i samband med covid-19-utbrottet i kombination med vår flexibla tillväxtstrategi har varit framgångsrik under kvartalet. Stärkta av vår framgång i Spotlights disciplinnämnd går vi nu vidare och återupptar den pausade ansökan om notering på First North Premier. Vi har nyttjat våren för att stärka vår säljverksamhet och satsar nu framåt på en ökad försäljning av våra kärnprodukter med ökad säljkapacitet och en rad aktiviteter för att öka tillväxttakten såväl för våra mer klimatsmarta och miljövänliga inomhusklimatsystem som våra unika energiåtervinningssystem, som recirkulerar den köpta energin i spillvatten mer än 10 ggr”.

Lennart Olofsson, VD

Tel: 070 537 16 42
E-post: Lennart.olofsson@ecoclime.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?