Annons

JobAgent vann racet om IVA:s hyllade ungdomstalanger

Tillsammans med de stående ovationerna kom även jobberbjudandena. Efter att 17-åriga Sara Rydell och hennes projektteam intervjuats av både TV4 och P4, var såväl startups som etablerade företag snabba att höra av sig. Det unga och internationella teamets idé för att minimera arbetslösheten var minst sagt något som många entreprenörer ville vara en del av. I veckan kunde JobAgent®, det innovativa HR-techbolaget, stolt meddela att de vunnit racet om talangerna och företaget är därmed bland de första att låta ungas röst ta plats i ett advisory board.

Det var den 26 maj i år som Sara Rydell och hennes internationella team från Junior Academy vann utmärkelsen Ung innovation i kristid av IVA, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Saras team, United in Crisis, hade då kommit på en idé för att minska den kraftigt ökande arbetslösheten som uppstått till följd av coronaviruset. Idén, eller snarare lösningen, innebar en matchning mellan arbetssökande personer och kompetenssökande företag med fokus på personernas förmågor och drivkrafter istället för tidigare erfarenheter.

“Det kändes så fel att tusentals människor stod arbetslösa samtidigt som myndigheter, företag och organisationer skrek efter arbetskraft. Att då bara se till vad personerna hade för tidigare erfarenheter i sina CV:n kändes både gammalmodigt och ineffektivt.” beskriver Sara.

Med smart teknik och AI ville Sara och hennes teammedlemmar därför effektivisera rekryteringsprocessen och minimera länders ekonomiska påfrestning, något många företag och mediehus snabbt blev intresserade av. Efter att utmärkelse från IVA offentliggjorts blev Sara därför, som enda svensk i sitt team, inbjuden till såväl Nyhetsmorgon i TV4 som P4 Radio Stockholm.

“Efter intervjuerna kom en mängd jobberbjudanden och samarbetsmöjligheter, men när vi pratat ihop oss i teamet blev det snabbt tydligt att JobAgent var en klar favorit! Företaget kändes dels väldigt seriöst, men framförallt delade dem vår vision om att fokusera på människan bakom CV:t istället för dennes tidigare jobbhistorik.” säger Sara.

JobAgent, i sin tur, hade tidigt fått upp ögonen för det unga teamets förmågor och som nystartat techbolag med målet att förändra rekryteringsbranschen var beskedet från United in Crises minst sagt glädjande. Tidigt bestämdes det att ungdomarna skulle få en betydande roll i bolagets advisory board och VD:n Björn Elowson beskriver hur beslutet kändes som en självklarhet. Sedan start har företaget nämligen fokuserat på att bygga en tjänst för framtidens arbetsmarknad varvid ungdomarnas åsikter kunde bli en bra källa för djupare förståelser.

“För att lyckas måste vi bygga en tjänst som dagens unga känner sig motiverade till att använda. Att då få Saras och hennes temamedlemmars kloka insikter känns som en fantastisk fullträff! Vi både tror och hoppas att det kan bidra till att ännu fler får upp ögonen för hur enkelt det är matcha lediga tjänster med passande kandidater så länge man utgår från personens styrkor och drivkrafter i kombination med smart AI.” förklarar Björn.

Björn Elowson

CEO & Founder
bjorn.elowson@jobagent.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SkistarAnnons

Svemester i fjällen – höjdaren på önskelistan

Svensken skyr stillasittande – och längtar efter en aktiv vintersemester på hemmaplan.

När allt fler inser vikten av en aktiv livsstil står våra svenska berg högt på önskelistan.

Mer om SkiStars undersökning 

Svenska barn och unga lägger mycket tid med att vara med sina mobiltelefoner. Samtidigt säger sig 68 procent av barnens föräldrar att de gärna väljer en skidsemester som tillfälle att minska deras barns skärmtid. 

Undersökningen gjordes av HUI på uppdrag av den svenska skidkoncernen SkiStar. 

Ett år senare har det rådande pandemiläget om möjligt gjort det ännu tuffare för alla föräldrar som försöker få bukt med barnens mobilanvändande och skärmtid.

Men det handlar inte bara om att ägna fritiden åt annat. Barn och ungdomar är inte skapta för allt för mycket stillasittande, och fysisk aktivitet är förstås bra för både hälsan – och för att orka med skolarbetet. 

Svenska barn rör sig för lite

Tendensen att unga rör sig för lite bekräftades i en undersökning i november 2019. Världshälsoorganisationen WHO konstaterade då i en rapport att 81 procent av världens unga i åldern 11-17 år inte kom upp i WHO:s rekommendationer om minst en timmes fysisk aktivitet per dag. 

I Sverige rörde sig åtta av tio barn och unga för lite, medan siffrorna i Finland gick i en ljusare riktning. 

– Vi tror att en aktiv semester är ett bra sätt att bryta mönster och inleda en förändring mot minskad skärmtid för barn och ungdomar, ett nytt beteende som man kan ta med sig hem efter semestern. Genom vår undersökning får vi svart på vitt att barnfamiljer upplever att en skidsemester är ett bra sätt att minska skärmtiden. Det görs dessutom på ett positivt och naturligt sätt genom att ersätta skärmen med andra roliga aktiviteter, säger Linda Morell, marknadschef på SkiStar.

Svemestern – här för att stanna

2020 är också året då svemester blivit ordet att räkna med. Och att uppleva naturen och närmiljön har plötsligt blivit en ny livsstil. I sommar har allt fler upptäckt att den svenska fjällvärlden kan vara väl så spännande som destinationer hundratals mil bort. 

Att fira semester med närhet i pisten kan också handla om att stärka banden med sina nära och kära. SkiStars undersökning visade att en aktiv livsstil under semestern stärker banden mellan familjemedlemmarna. 66 procent av de tillfrågade föräldrarna upplevde att de hade fått en starkare relation till sina barn efter semestern. 

– Att umgås med sina närmaste vet vi är en av de viktigaste sakerna man vill få ut av sin semester. På våra skidorter finns det många roliga aktiviteter som familjen kan göra ihop och det verkar vara att vinnande koncept för att få föräldrar och barn att faktiskt umgås mer med varandra, fortsätter Linda Morell.

Bokningsläget på topp i Sälen under jul och nyår

Och pendeln tycks nu vara på väg att svänga ordentligt. Inför årets vintersäsong har exempelvis Skandinaviens största skiddestination, SkiStar Sälen, noterat ett rekordhögt intresse. Inför jul- och nyårshelgerna har bokningsläget ökat med hela 33 procent, jämfört med samma period under föregående år. 

– Det visar att många vill tillbringa tid i skidbacken med välmående och hälsa i fokus. Sälen är barnfamiljernas mecka och det här bekräftar än en gång att Sälen ligger i topp när barnfamiljerna får välja, säger SkiStars vd Stefan Sjöstrand. 

Mer om SkiStars skidorter här 

Om SkiStars undersökning:

- Undersökningen är gjord av HUI med ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning i åldrarna 25-80 år.

- Undersökningen gjordes i juni 2019 med sammanlagt 1010 respondenter.

- Datainsamlingen har utförts i form av en webbenkät med en svarsfrekvens på 100 %.

Detta är SkiStar: 

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största alpina skidanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike och Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer.

Mer från Skistar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skistar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?