Annons

Invitation to a conference call and webcast by Isofol in connection with the entered license agreement with Solasia

GOTHENBURG, Sweden, August 13, 2020 - Isofol Medical AB (publ) (“Isofol”), (Nasdaq First North Premier Growth Market: ISOFOL) has today announced that it entered into a license agreement with Solasia Pharma K.K (“Solasia”) (TSE: 4597), to develop and commercialize Isofol’s proprietary late-stage drug candidate arfolitixorin in Japan. In connection with this, Isofol invites investors, analysts and media to a conference call and webcast on August 13, 2020 at 11:00 (CEST).

The presentation will be held by CEO Ulf Jungnelius in English and will conclude with a Q&A session. Questions can be asked on the telephone conference or in written form through the webcast. No preregistration is needed.

Date and time
August 13, 2020 at 11:00 (CEST)

Webcast link
https://tv.streamfabriken.com/pressconference-2020-08-13

To participate via telephone, please dial-in on the numbers below
SE: +46 856642707
UK: +44 3333009265
US: +1 8335268381


After the presentation, a recording of the webcast will be available on the webcast link.

For further information, please contact

Isofol Medical AB (publ)
Jarl Ulf Jungnelius, M.D., Chief Executive Officer
E-mail: jungnelius@isofolmedical.com
Mobile: +46 (0) 709 16 89 55


Certified Adviser
FNCA Sweden AB
E-mail: info@fnca.se
Phone: +46 (0)8 528 003 99


The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out above, at 08.35 CEST on August 13, 2020.

About Solasia

Solasia is a specialty pharmaceutical company based in Asia, with a mission of "Better Medicine for a Brighter Tomorrow". In order to address the unmet medical needs within the oncology area, the company develop innovative medicines to contribute to the patient's healthy living and to provide treatment options for the healthcare providers. Additional information is available at http://www.solasia.co.jp/en/

About the AGENT study

The Phase 3 AGENT study is a randomized, controlled, multi-centre study assessing the efficacy and safety of arfolitixorin, [6R]-5,10-methylene-THF acid (MTHF), compared to leucovorin, both used in combination with 5- FU, oxaliplatin, and bevacizumab, in first line metastatic colorectal cancer patients. Patients are randomized in a 1:1 ratio and the primary endpoint is overall response rate (ORR). The key secondary endpoints are progression free survival (PFS) and duration of response (DOR). Other secondary endpoints include overall survival (OS), number of curative metastasis resections, safety, and patient reported outcomes such as quality of life (QoL). Exploratory endpoints include pharmacokinetic (PK) measurements and level of gene expression of folate relevant genes in tumour cells. The study is designed to show superiority for arfolitixorin over leucovorin. The study is ongoing at approximately 90 sites in the U.S., Canada, Europe, Australia and Japan. Further information about the study, including patient eligibility requirements, is available at www.clinicaltrials.gov id: NCT03750786.

About arfolitixorin

Arfolitixorin is Isofol’s proprietary drug candidate being developed to increase the efficacy of standard of care chemotherapy for advanced colorectal cancer. The drug candidate is currently being studied in a global Phase 3 study, AGENT. As the key active metabolite of the widely used folate-based drugs, arfolitixorin can potentially benefit all patients with advanced colorectal cancer, as it does not require complicated metabolic activation to become effective.

About Isofol Medical AB (publ)

Isofol Medical AB (publ) is a clinical stage biotech company developing arfolitixorin to improve the efficacy of standard of care chemotherapy for advanced colorectal cancer by increasing tumor response and progression free survival. Isofol holds a worldwide exclusive license agreement with Merck KGaA, Darmstadt, Germany to develop and commercialize arfolitixorin for oncology indications. Isofol Medical AB (publ) is traded on the Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser is FNCA Sweden AB.

www.isofolmedical.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
20200813 - Isofol - Conference call_GB_final.pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RiksbyggenAnnons

Så förvandlades det gamla fängelset till hotell

I det gamla fängelset finns många bevarade detaljer.
I det gamla fängelset finns många bevarade detaljer.Foto:Evelina Rönnbäck

Efter att de sista fångarna lämnat det gamla cellfängelset stod huset tomt under många år.

Nu är det åter liv i Umeås äldsta stenhus och för första gången på länge kan stadsborna ta del av den historia som gömmer sig bakom den ståtliga fasaden.

Vill du också ha effektiv drift av din fastighet? 

Vid älvens norra strand i Umeå reser sig det gamla fängelset från 1861. Byggnaden är ett av landets bäst bevarade cellfängelser och ett viktigt inslag i stadsbilden. Stenhuset uppfördes efter den reform som skulle humanisera fångvården i mitten av 1800-talet – och är även en av få byggnader som stod kvar efter stadsbranden som ödelade stora delar av Umeå 1888.

– Det här är en länk från det gamla till den nya Umeå och en av få byggnaderna som fanns förut och som fortfarande finns kvar, berättar Svante Klinga som idag, tillsammans med sin fru Ingela, driver ett hotell i byggnaden.

Gammalt möter nytt

När fängelseverksamheten upphörde i början på 1980-talet stod huset tomt under en tid och användes i perioder som lokal för teaterverksamhet. 

Det blev statligt byggnadsminne 1992 och i början av 2000-talet anlitades Riksbyggen av Statens fastighetsverk för att underhålla fastigheten och sköta den dagliga driften både in- och utvändigt. 

– Det var inte gjort något åt huset på många år. Tillsammans med Statens fastighetsverk har fängelset fått en ordentlig uppfräschning. Det är ett gammalt hus med allt vad det innebär, som ska fungera med ny verksamhet och med mycket folk som rör sig i det. Det är svårigheten, berättar Mattias Palmqvist, förvaltare på Riksbyggen.

Byggnaden måste renoveras varsamt

Huset är klassat som byggnadsminne och kräver att alla typer av renoveringar sker varsamt enligt det upprättade vårdprogrammet och efter gamla metoder.Vid något tillägg eller förändring av byggnaden, så måste alltid Riksantikvarieämbetet rådfrågas och eventuellt tillstånd sökas.

– Byggnaden och miljön får inte förvanskas. Det behöver inte återskapas som det såg ut förr i tiden, men det ska harmonisera med det gamla kulturarvet. Det är något vi alltid tittar på, säger Tony Bjuhr, förvaltare på Statens fastighetsverk.

På senare år har huset fått ny färg på väggarna och golven har slipats och Riksbyggen har i princip daglig kontakt med hotellet.

– Den här verksamheten är ett förträffligt sätt att bevara karaktären i det här gamla fina huset eftersom det måste underhållas. Om det inte vore folk här inne skulle inte det ske, då skulle huset bara stå och skicket skulle bli sämre, säger Svante Klinga.

Öppet för allmänheten

Som byggnadsminne ska cellfängelset även bevaras för framtida generationer och vara öppet för allmänna visningar och aktiviteter. 

Idag är det hotellrum i fängelsets alla celler förutom i en, som fungerar som ett minimuseum där saker från den gamla fängelsetiden visas upp. 

Bland de bevarade detaljerna finns till exempel de smidda gångjärnen och celldörrarna som är original från 1861 samt en predikstol, som prästen använde när han kom till fängelset om söndagarna. 

Även den yttre miljön ska bevaras

Fastigheten omfattas även av två träflyglar, som tidigare användes som tingshus och tvättstuga. Den välbevarade rastgården är också unik i sitt slag och omgärdas av ett högt dubbelplank, en så kallad palissad. 

Förutom cellfängelset har Riksbyggen även hand om skötseln till Länsresidenset med tillhörande park som ligger intill – och bevarandet av den yttre miljön är lika viktigt som den inre. Bland annat återställer de just nu utemiljön genom att plantera björkar i enlighet med den gröna och lummiga atmosfär som är typisk för Umeås stadsbild.

Riksbyggens kunder är nöjda – se deras case 

Mer från Riksbyggen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Riksbyggen och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?