1515
Annons

Biotech-IgG Equity signs communication contract with Holm & Co.

Biotech-IgG Equity AB (publ) (”the company”) hereby announces that the company has signed an ongoing agreement with Holm & Co. AB regarding services within IR, communication and marketing. Holm & Co. will continuously assist the company in both strategic advice and the production of, for example, analysis, press releases, annual reports and marketing communication in Swedish and English. The agreement also covers IR issues to shareholders as well as to new investors to the extent that the parties deem appropriate, both now and in the future.

This new agreement gives us the opportunity to communicate with our shareholders and new investors in a more optimal way without taking focus from our ongoing operations, says Glenn Renhult, Chairman of the Board of Biotech-IgG Equity.

Briefly about Biotech-IgG Equity AB (publ)
Biotech-IgG Equity AB (publ) is a public investment company focusing on the Biotech sector and primarily conducts trade and distribution of hospital products in Sweden, Norway, Denmark, Finland, Iceland and Åland. The company has approximately 3,000 shareholders and the main owner today is the investment company Capital Conquest AB (publ). For more information regarding Biotech-IgGs operations can be read on our website, www.biotech-igg.com or www.biotech-equity.se.

Briefly about Holm & Co. AB
Holm & Co. is a digital marketing agency in communication, IR, brand strategy, employer branding, social media & web design that listens to your wishes and works out a plan according to your needs, so that you can focus on your core business. We see a great need in many companies where a demand for close contact with ongoing dialogue and a clear hearing from the marketing agency is high up on the list. Read more at www.holmandco.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Ponsses nya produkter för ansvarsfullt skogsbruk

Ponsse lanserar nya produkter som ökar produktiviteten inom hållbar avverkning. De nya lösningarna har utvecklats tillsammans med kunderna och med stor hänsyn till deras behov. Skördaren PONSSE Scorpion Giant och skotaren PONSSE Mammoth uppfyller de högsta kraven på ett modernt skogsbruk, både vad gäller ergonomi och produktivitet.  

– De här nya produkterna stärker vår ställning som en ledande global leverantör av lösningar för ansvarsfull avverkning. Målet för utvecklingsarbetet av de båda nya produkterna har varit förbättrad ergonomi, säkerhet och användbarhet, tillsammans med förbättrad sikt från hytten. Vi anser att vi har lyckats mycket bra med detta och är glada över att få demonstrera dessa nya produkter för våra kunder här idag i Surahammar, säger Marko Mattila, försäljnings-, marknadsförings- och servicechef hos Ponsse.

PONSSE Scorpion Giant – styrka under alla förhållanden

PONSSE Scorpion Giant är inte bara en jätte när det gäller produktivitet och kraft. Den nya skördaren blir ett utmärkt tillskott till Scorpion-produktsortimentet, som uppgraderades helt 2021. I nära dialog med kundernas behov har Scorpion Giant utvecklats för att ha större dragkraft, vilket bidrar till att maskinerna fungerar smidigt även under utmanande förhållanden, inklusive snö, branta sluttningar och mjuk terräng. Den är i en klass för sig när det gäller lyftkraft, även vid hantering av större träd.

– Giant är den starkaste skördaren i Scorpion-sortimentet, men Bear är fortfarande vår mest kraftfulla skördare totalt sett från Ponsse. Det som skiljer Scorpion Giant från mängden är dess mångsidighet. Detta gör att den kan användas på olika avverkningsplatser, eftersom den kan utrustas med skördaraggregaten PONSSE H6, H7, eller H8, berättar Mattila.

Unik ergonomi

Hyttens ergonomi och funktion har varit en viktig del i Ponsses forskning och utveckling under senare år, tillsammans med utveckling av säkerheten. PONSSE Giant har en hel vindruta som går hela vägen till hyttens tak, vilket ger föraren ännu bättre sikt och garanterar säkert arbete under alla förhållanden. Arbetsplatsen i hytten är som ett praktiskt och tyst kontor med fin utsikt och har utvecklats för förarens komfort och välbefinnande.

Scorpion Giant innehåller många lösningar som är bekanta från Scorpion-produktsortimentet och som nu har vidareutvecklats. Detta omfattar ökad dragkraft och en mer kraftfull C50+-kran vars gaffelbom ger utmärkt sikt över avverkningsplatsen. Scorpion Giant har också det unika aktiva nivellerings- och stabiliseringssystemet som är bekant från andra Scorpion-modeller. Scorpion Giant är utrustad med det toppmoderna och avancerade Opti 5G-systemet och Opti 8-datorn med pekskärm.

 

PONSSE Opti 5G – det mest moderna informationssystemet på marknaden

PONSSE Opti 5G är det mest moderna informationssystemet på marknaden. Det smidiga och snabba informationssystemet tar användarupplevelsen till en helt ny nivå. Den kraftfulla C50+-kranen i kombination med Opti 5G-informationssystemet ger ett helt nytt sätt att styra kranen och förbättra den operativa effektiviteten med hjälp av PONSSE Active Crane för skördare. Med Active Crane för skördare kan operatören direkt styra skördaraggregatets rörelser in och ut, i stället för att behöva styra kranens enskilda delar, som exempelvis utskjutet. Därmed kan operatören fokusera på hanteringen av träden i stället för att bara styra kranen.

Active Crane för skördare finns tillgängligt som tillval och kräver Opti 5G-styrsystemet, som för närvarande finns tillgängligt i Scorpion-produktsortimentets skördare inom vissa marknadsområden. Active Crane för skördare kommer även att göras tillgängligt för andra maskinmodeller och marknadsområden.   

 

PONSSE H8 – nästa generations skördaraggregat

Det nya PONSSE H8-skördaraggregatet har kraftfull matning, starkt grepp och en stabil, men smidig ram. Området i såglådan är ännu vidare , vilket gör skördaraggregatet till ett utmärkt val för träd med grova  rotändar . Skördaraggregatet kan monteras på PONSSE Ergo, Scorpion Giant och Bear, som också är detstarkaste skördarna i vårt produktsortiment. De automatiska funktionerna i Opti-styrsystemet, som utvecklats och byggts av Ponsse, styr matningshastigheten och sågrörelserna i enlighet med trädens diameter och säkerställer snabb och exakt sågning. Med Active Speed justeras skördaraggregatets arbetshastighet baserat på trädslag och stammens diameter. Arbetet med H8-skördaraggregatet försett med den nya funktionen blir produktiv och smidig, oavsett stammens storlek. 

 

Skotaren PONSSE Mammoth – oöverträffad lastkapacitet

Skotaren PONSSE Mammoth utökar med sin fantastiska produktivitet Ponsses skotarsortiment till den nya kategorin för maskiner med 25 tons lastkapacitet. Mammoth är försedd med CVT-systemet för steglös transmission och PONSSE K121-kranen. Detta säkerställer tillsammans med den stabila ramstrukturen och otroligt kraftfulla hydrauliken att stora stammar och tunga laster kan transporteras enkelt även i den mest krävande terräng. 

Ergonomin i fokus under alla delar av Mammoths utveckling

I skotaren PONSSE Mammoth har vi tagit hänsyn till ergonomin för föraren under alla steg. Den nya skotaren erbjuder högst produktivitet när köravstånden är långa. Då krävs färre svängar, eftersom fler stockar  kan transporteras varje vända.

Nya funktioner för ökad produktivitet

En av de främsta nya funktionerna är PONSSE Active Seat, som utvecklats enligt skogsmaskinsförarnas önskemål. Nya Active Seat förbättrar användarvänligheten, eftersom stolen svänger på sig för att följa fokusområdet och   tillika kranens rörelse. Detta ökar även skogsmaskinsförarens produktivitet. Active Seat, som utvecklats av Ponsse, finns bara tillgängligt för PONSSE-skogsmaskiner.

PONSSE Mammoth kan utrustas med PONSSE Active Cabin, ett effektivt hyttdämpningssystem med enkel konstruktion. Det hjälper skogsmaskinsförarna att hålla arbetet igång även under längre arbetspass genom att minska slagen på hytten. Förutom Mammoth finns Active Cabin tillgängligt för skotarna Buffalo, Elephant och Elephant King.

Mammoth kan förses med en lång bakramsförlängning som möjliggör transport av mycket stora stockar, till exempel i plantageskogar i Sydamerika. Mammoth innehåller det största lastutrymmet i hela Ponsses produktsortiment: 6,8 eller 8,0 m2, beroende på vilket alternativ kunden väljer.

PONSSE Active Crane är ett system för kranstyrning till skotare. Föraren kan styra gripens rörelse i stället för enskilda funktioner, och därmed koncentrera sig på effektiv användning av kranen . Active Crane styrs enkelt med två spakar, där den ena styr gripens höjd från marken och den andra rörelseriktningen.

 

Den nya PONSSE Active Manual-tjänsten hjälper och guidar dig med hjälp av filmer  

PONSSE Active Manual är en tjänst för servicehandböcker och bruksanvisningar med film till stöd för skogsmaskinsförarnas  dagliga arbete. Den visuella PONSSE Active Manual är en tjänst för maskinens Användning och service som fungerar på din mobilenhet och kompletterar de befintliga servicehandböckerna och bruksanvisningarna genom att även erbjuda videor. PONSSE Active Manual finns tillgängligt i appbutiker för Apple och Android.

Ytterligare information

Carl-Henrik Hammar, VD, Ponsse AB, tfn +46 220 399 02

carl-henrik.hammar@ponsse.com

PHOTOS

https://materialbank.ponsse.com/ui/shares/w19066155/451099/en/

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?